Ο Ολυμπιακός για να ξεκινήσουμε από αυτό, έχει κάνει υπέρβαση και ήδη είναι χαρούμενος και θα πρέπει να είναι ακόμα και αν χάσει με 15 πόντους από την Εφές σήμερα το βράδυ.

Ξεκάθαρα είναι καλύτερη ομάδα η Εφές και πιο ακριβή, πολυ πιο ακριβή και φαβορί.

Γιατί τότε οι στοιχηματικές το δίνουν σχεδόν στα ίσα με -1 ελαφρώς φαβορί την τουρκική ομάδα; Μα γιατί ο Ολυμπιακός θα είναι σαν να παίζει στην έδρα του, με 10.000 κόσμο στο Βελιγράδι,γ ιατί έχει μεγαλύτερο brand name από την Εφές και γιατί η τελευταία δεν δείχνει και στην καλύτερη κατάσταση.

Για αυτό και ο Ολυμπιακός κάνει τα δικά του όνειρα. Θα έχει τον κόσμο του, την εμπειρία , την φανέλα και μια Εφές που δεν τρομάζει βάση απόδοσης φέτος, αλλά βάση ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει και τίποτα έχοντας ήδη κάνει υπέρβαση και έχοντας και το μικρότερο μπάτζετ από όλους σε ένα ανοιχτό Φ4 που ούτε η Μπάρτσα τρομάζει με το μπάσκετ που παιζει και ούτε και η βασίλισσα Ρεάλ που ήταν σε αμφισβήτηση από τον κόσμο βασικά ακόμα και ο Λάσο άκουσον άκουσον!

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπει στο παιχνίδι σαν αουτσάιντερ, σαν να μην έχει να χάσει κάτι. Αν μπει στο μυαλό του ότι λόγω κόσμου πρέπει, θα αποκτήσει άγχος και πίεση. Και να πάιξει μπασκετικό …ξύλο. Να κάνει ότι έκανε όλη την σεζόν δηλαδή με την καλύτερη έδρα και άμυνα.

Η πρωταθλήτρια Εφές είναι μια κάπως μπλαζέ και φαντεζί ομάδα που δεν αντέχει και τόσο το …ξύλο, αν και έχει σκληρούς παίκτες. Όμως ο καλύτερος περιφερειακά στο τομέα αυτό, ο κροάτης Σιμόν, θα απουσιάσει. 

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κατεβάσει το σκορ στους 70-75π. Κλειδί θα είναι το τρίποντο της Εφές και τα πολλά της ντράιβ. Δεν είναι ομάδα που ταιριάζει στον Ολυμπιακο παρότι μοιράστηκαν τις νίκες φέτος, καθώς έχω την αίσθηση ότι το αγαπημένο παιχνίδι του Μπαρτζώκα με τις αλλαγές στην άμυνα με αντίπαλο την Εφές δεν είναι και το καλύτερο.

Καθώς όλοι οι παίκτες της πασάρουν καλά και έχουν ρόλους συγκεκριμένους. Πρόβλημα για την ελληνική ομάδα θα είναι και η παρουσία του Πλάις που τελευταία παίρνει πολύ χρόνο και ήταν εξαιρετικός στην σειρά πλέι οφς με το Μιλάνο.Ο γερμανός των2.20μ(!),όσο ο Φαλ δηλ,παίζει μακρυά από την ρακέτα και σουτάρει και από τα 6.75μ και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

Κλειδί δύο η άμυνα στον Μίσιτς και τα φαρμακοφόρα ντράιβ του. Αν ο Φαλ περιμένει το τρίποντο της Εφές θα έχει καλά ποσοστά. Αν βγει έξω θα τον χτυπούν στα πόδια. Ρίσκο και κλειδί η άμυνα του Γάλλου σέντερ που δεν είναι αργός για τα κυβικά του.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι ο Μϊσιτς δείχνει πιο ψηλός χωρίς να είναι και τόσο(!) και πιο ογκώδης και είναι και πιο κλασάτος από τα 2αρια της ελληνικής ομάδας.

 Θαρρώ ότι εξ’ αυτού θα πρέπει να πάρει και πολύ χρόνο ο ΜακΚίσικ και για την ενέργεια.

Λάρκιν και Μίσιτς είναι πυρηνοκίνητοι αλλά στην άμυνα ξεχνιούνται και ο Ντορσεϊ θα έχει ευκαιρία. Συνεπώς πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και από πλευράς τακτικής.

Το παρκέ θα τα κρίνει όλα!