Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό στην Ισπανία και προηγουμένως ,πριν το τζάμπολ, θα πρέπει να πει ένα ευχαριστώ στην Ελληνική ομάδα. Καθώς η νίκη του Ολυμπιακου απόλυτα δίκαια στην Βαλένθια, κόβει τα φτερά της πρόκρισης στις “νυχτερίδες” που ήταν σε φόρμα και από την άλλη τα ανοίγει της βασίλισσας που στρεκλάει φέτος.

Οπως και να έχει η Βαλένθια έχω πει εδώ και καιρό από τις εκπομπές μου στον Overfm 104.9 ότι έχει ένα εξαιρετικό και δύσκολο να αντιμετωπίσεις ρόστερ (με σέντερ που σουτάρουν τρίποντα και πασάρουν σαν πόιντ γκαρντ, τριάρια που ποστάρουν και όλοι έχουν μακρινό σουτ)αλλά δεν έχει προπονητή. Που πας με τον Πονσαρνάου (11′ ο Ουίλιαμς,παίκτης του 1,5εκ, και 10′ ο Μαρίνκοβιτς που πρόλαβε και έβαλε 10π) που έφαγε 20π στο ΟΑΚΑ από τον ανύπαρκτο τότε ΠΑΟ και ούτε κατάλαβε τι έκανε.

Η Βαλένθια ξεκίνησε όπως και ο Ολυμπιακός για πλέι οφς έχοντας ανεβάσει πολύ το μπάτζετ,αλλά την πήρε στο γκρεμό μάλλον μαζί η ομάδα του Πειραιά. Χωρίς προπονητή παίζει η Βαλένθια που ελπίζει ακόμα πάντως αλλά δυσκόλεψε πολύ η πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός πάνω που έδειχνε να έχει σκορπίσει στους πέντε ανέμους με τα 7 σερί χαμένα ματς με κακές εμφανίσεις και καθώς δεν έχει άλλες υποχρεώσεις μετά τα μέσα Απρίλη,πέφτει με το κεφάλι ψηλά με τις τελευταίες εμφανίσεις και νίκες. Από την άλλη αυτό το 79-88 στην Ισπανία του αφήνει και την πίκρα καθώς και από τα δικά του λάθη μένει εκτός οκτάδας σε μεγάλο βαθμό. Οταν πχ κερδίζεις στην Ισπανία Μπαρτσελόνα και Βαλένθια πεντακάθαρα, έχεις δυνατότητες. Αλλά χωρις διάρκεια και με τεράστια απ ντάουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και από ημίχρονο σε ημίχρονο, δεν κάνεις δουλειά.

Χτες ο Ολυμπιακός χωρίς άγχος εκανε ονειρική εμφάνιση στην Ισπανία και πρέπει να κρατήσει την παρακαταθήκη. Στην 2η και 3η περίοδο έκανε επιμέρους σκορ 20-50(!) και ξαφνικά μπλακ άουτ! Η Βαλένθια στα 8′ της 4ης περίοδου έκανε ένα ασύλληπτο 30-5(!) και ο Ολυμπιακός ήταν εκτός γηπέδου. Λίγα λεπτά να είχε ακόμα θα έχανε και το ματς. Αν μαλιστα ο Μαρίνκοβιτς έβαζε το τρίποντα στα 40” και μείωνε στους 4 μπορεί να λέγαμε άλλα πράματα σήμερα. Οπως και να έχει αυτό είναι χρόνιο πρόβλημα του Ολυμπιακού που εκμεταλλέυθηκε και το άγχος των Ισπανών.

Επαιξε καλή άμυνα,πήρε τα ριμπάουνυς,μονοψήφιο νούμερα στα λάθη(9)αλλά πήγε να βγάλει τα ματια του. Βεζένκοφ και Λίβιο έδειξαν ότι δικαίως είναι στα ευχάριστα φέτος. Με τον βαριεστημένο Ντούμπλεβιτς ο Κουφός φάνηκε όπως και ο Ελις.Ο Μακίσικ ντεφορμε(4π). Ο Τζένκινς μετρά μέρες(όπως και ο Χάρισον που είχε ενοχλήσεις και δεν έπαιξε ). Θετικός στην δημιουργία ο Σπανούλης(και χωρίς λάθος). Πολύ καλός ο Πρίντεζης(του πάει κλασικά η Ισπανία),άστοχος(2/8σ)αλλά με 11ας ο Σλούκας . Μέτριος χτες ο πάντα μαχητικός Λαρεντζάκης.

Κλασικός Ολυμπιακός,…ροκάς και μέρας!