Η ήττα στο Μιλάνο ήταν αναμενόμενη βασικά για τον Ολυμπιακό. Οι Ιταλοί του Αρμάνι όσο και ο Μεσίνα στο πάγκο δεν έχει καμία σχέση με τον Μεσίνα που ξέραμε καθώς “μεταλλάχθηκε” στο ΝΒΑ, ειναι ακριβότερη ομάδα και καλύτερη σαν ρόστερ και ήταν φαβορί.  Όμως ο “ροκάς”Ολυμπιακός είναι μια ομάδα μέρας, με φανέλα και εμπειρία, με ένα ρόστερ ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο.

Οπως άλωσε την Βαρκελώνη και εύκολα ,άλλο τόσο πήγε στην άλλη πλευρά και αυτοκτόνησε με την Βιλερμπάν μέσα και με την Ζάλγκιρις εκτός.

Τα έχει αυτά ο φετινός Ολυμπιακός, τα είπαμε από την αρχή. Και θα τα έχει καθώς οι παλιές καραβάνες Σπανούλης-Πρίντεζης δεν διαμορφώνουν πια καταστάσεις, δεν έχει βαρύ σέντερ και παίζει βασικά με το τρανζίσιον, ένα μονοδιάστατο πικ εν ρολ γύρω από τον Σλούκα και πολύ τρίποντο.

Αθλητικότητα πολλές φορές,αλλά δεν έχει δημιουργία πλην Σλούκα και ειδικά μέσα στην ρακέτα δεν έχει inside game. Οταν του διαβάσουν και τις μπούκες του εξαιρετικού στο κομμάτι αυτό Μακίσικ, problem!

Αλλά κάπου εκεί δεν περιμέναμε να είναι φέτος οι “ερυθρόλευκοι”; Μεγάλες νίκες, κακές ήττες, ανατροπές υπέρ και κατά. Συνεπώς απλά δεν μπόρεσαν να κάνουν μια μικρή υπέρβαση στο προγραμματισμό τους με ένα καλό διπλό για να ρεφάρουν την ήττα βασικά από τους Γάλλους στο ΣΕΦ προ 10 ημερών.

Και ακολουθεί ένα βουνό.Μπάρτσα μέσα, ΠΑΟ μέσα, Εφές έξω, ΤΣΣΚΑ μέσα, Μπασκόνια έξω. Θα ψάξει εκεί μια νίκη από τον πάνω όροφο.

Προς το παρόν είναι εκτός οκτάδας αλλά κοντά πάντα και μέσα στο κολπο. Ισως όμως θα πρέπει να κοιτάξει για ένα σέντερ διαφορετικό από τον Μαρτίν και πιο κλασάτο και βαρύ από τον Έλις.  Που και σήμερα ένα δεκάλεπτο πήρε και ήταν σοφτ. Και όχι με θηρία αντιπάλους.

Και το κομμάτι του γκαρντ έχει ενδιαφέρον. Αν κουραστεί ή τραυματιστεί ο Σλούκας,θα αρκεί ο Σπανούλης στα 38 για 25-30′; Καθώς ο Τζένκινς είναι μόνο για ειδικές αποστολές.

Πάμε στο ματς. Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια στο Μιλάνο. Με δύο παίκτες σε εξαιρετική βραδιά, Σλούκα και Βεζένκοφ με τον δεύτερο στο “3” ελλείψη Παπανικολάου που βγαίνει όμως το ψηλό αυτό σχήμα του Μπαρτζώκα, και περιμένοντας μόνο το τρίποντο και τον Μακίσικ να μην έχει διαδρόμους δεν έβγαιναν τα κουκια.

Ο Μπαρτζώκας μάλλον πρέπει να πει ευχαριστώ στον φιλέλληνα Έκτωρα (Μεσίνα) που δεν παίζει ποτέ μαζί με Ροντρίγκεζ-Ντιλέινι(!) και έχει ευθύνη που χάνεται διαφορά 20π! και φυσικα πρέπει να δει το περιφερειακό πρόβλημα.

Ο Πάντερ είχε 27π και μαζί με Ντιλένι-Ροντρίγκεζ η περιφέρεια των Ιταλών είχε 57π! Χωρίς κάτι τρομερο (10/23τρ).Και μαζί και με τον Ντατόμε σύνολο 69π! Καθως οι Ιταλοι ειχαν και τις απουσίες Σιλτς-Μπρουκς.

Το Μιλάνο θυμήθηκε μνήμες από το ματς με τον κακό φέτος ΠΑΟ που προηγήθηκε από το ημίχρονο με 15π στην Ιταλία και έχασε! Προηγήθηκε με το κρεσέντο του Ροντρίγκεζ και τα 1/9τρ του Ολυμπιακού στο 18′ με 44-26!

Η Ελληνική ομάδα πήρε 9 επιθετικά ριμπ αλλά έιχε ισάριθμα λάθη και η συντριβή έδειχνε λογική.

Ο Μεσίνα είχε κλεισει τους διαδρόμους του Μακίσικ και περίμενε και τα πικ εν ρολ του Σλούκα με τον Μαρτιν που τον εγκλώβισε. Το 44-26 έγινε 44-34 στο ημιχρονο με τα 2τρ των ερυθρολεύκων στο φινάλε του πρώτου μέρους και το πουλάκι δεν πέταξε…

Η λαθος τακτική Μεσίνα και οι …πυροβολισμοί από τα 6.75μ του Ολυμπιακού έφεραν 8τρ σε 12′ και ισοπαλία 60-60 και από την αρχή!

Ο Ολυμπιακός με τα 7 διπλά και που αγαπά τα θρίλερ είχε τουμπάρει το ματς. Και καθώς έχει την 2η καλύτερη επίθεση φέτος εκτός με 82π,το τούμπαρε πάλι όταν κόλλησε στο τρίποντο με πίεση των Ιταλών στην περιφέρεια και το Μιλάνο προσπέρασε 81-71 στο 37′!

Ο “ροκάς” επέστρεψε με ομοβροντίες των Σλούκα -Βεζένκοφ και πάλι ντέρμπι (81-79 στο 38′)! Μια καλή άμυνα που όμως χάθηκε και από την τύχη η μπάλα και τρίποντο Ντιλένι (84-79),ένα χαμένο λέι απ του Λίβιο και ένα λάθος του Σλούκα και τέλος. Και όχι μόνο αυτό. Παραλίγο το Μιλάνο να καλύψει και το -11 του ΣΕΦ με τον Παντερ και έχασε την τελευταία επίθεση.

Κοινώς σαλάτα στο τέλος αν και δεν νομίζω να ισοβαθμήσουν. Αν γίνει το Μιλάνο έχει πολυ καλύτερο συνολικό γκολ αβερέιτζ. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ριμπάουντς (27-35 με 11επιθ,είχε 12/31τρ (άρχισε με 1/9,έιχε μετά 8/12 και ακολούθησαν 3/10) και 15 λάθη.

Τρομεροί Σλούκας – Βεζένκοφ (και 10ριμπ). Ο Σπανούλης μόλις 4′. Ο Χάρισον μέτριος, ο Πρίντεζης πάλεψε απλα όπως και ο Λίβιο. Για τους άλλους τα είπαμε…