Είχα διάφορες διάσπαρτες σκέψεις μετά και την διπλή αγωνιστική της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα και είπα να τις μοιραστώ . Αρχικά είναι ξεκάθαρο ότι πλέον η Ευρωλίγκα έχει γίνει ΝΒΑ. Και δεν υπάρχει πρόβλημα να βλέπουμε τις ομάδες να χάνουν και με 20π και με 30π και δεν ενοχλεί κανέναν όπως δεν ξαφνιάζει κανέναν από ένα σούπερ ματς να πας καπάκι σε ένα κακό ματς μέσα σε δύο μέρες. Κραυγαλέο παράδειγμα ο ΠΑΟ με Εφές και Βιλερμπάν και μάλιστα σπίτι του στο ΟΑΚΑ. Οι ομάδες επίσης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τρίποντο ενώ οι ανατροπές των 15π είναι σε ημερίσια διάταξη

Η άνοδος του γαλλικού αλλά και γερμανικού μπάσκετ είναι ξεκάθαρη.Το πρώτο θυμίζει μικρό ΝΒΑ ή κολλεγιακό πρωτάθλημα με την Βιλερμπάν και ρίχνει λεφτά με την Μονακό και το γερμανικό κάνει σταθερά βήματα. Η Βιλερμπάν είδαμε ότι είναι μια ομάδα εξαιρετική που επενδύει στην αθλητικότητα και θέλει να είναι προθάλαμος για το ΝΒΑ ή να ..ψήνει αλλά G league τους παίκτες. Βλέπε δηλ τι έγινε με Οκομπό. Η Μονακό τινάζει την μπάνκα στον αέρα με τον ρώσο μεγιστάνα που έχει αναλάβει και το μπάσκετ. Ο Μπέικον που έφερε από το ΝΒΑ με 11π μ.ο πέρσι(Ορλάντο)κάνει εκρηκτικό δίδυμο δίπλα στον Τζέιμς και ο Βέστερμαν που θα έπαιζε πεντάδα με κλειστά μάτια στον ΠΑΟ πχ θα είναι τρίτος γκαρντ. Καληνύχτα που λέμε! Η Μονακό παρεπiπτόντως διέλυσε την ΤΣΣΚΑ με 20π από -20. Αυτό δείχνει από μόνο του ομάδα που θέλει πλέι οφς. Οπως και η Βιλερμπάν με διπλό στο ΟΑΚΑ και έχοντας ήδη νικήσει ΤΣΣΚΑ και Εφές.Θέλετε και άλλο; Η ΤΣΣΚΑ έχασε και σε Βιλερμπάν και σε Μονακό σε τρεις μέρες. Ενα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο!

Πάμε και παρακάτω. Δεν υπάρχει φέτος κακή ομάδα. Χωρίς νίκη η Ζάλγκιρις με ακριβότερο ρόστερ φέτος και 15.000 κόσμο. Θα ρολάρει και θα κάνει ζημιές. Αυτό δείχνει πόσο πιο δύσκολη είναι φέτος η διοργάνωση. Οι καλές ομάδες επίσης με καλούς κόουτς είναι εδώ. Έτριζε η καρέκλα Σφαιρόπουλου διαβάζαμε και πράγματι έπαιζε κακό μπάσκετ και ξαφνικά έκανε 4 σερί νίκες και ισοπέδωσε την πανάκριβη Μπάρτσα! Ενώ πέρασε κα από την Βιλερμπάν! Ανάλογα και η Μπάγερν του Τρινκέρι με 3 σερί νίκες πλέον . Η Ρεάλ έχει θέματα φέτος και το είχε δέιξει από πέρσι που δεν έχει την παλιά εκρηκτική περιφέρεια και δεν σουτάρει καλά από μακρυά καθώς είναι γηρασμένη και δεν υπάρχει και ο …μετρ Κάρολ. Είδα το ματς στο Καζάν και μπλόκαρε. Ενώ το γύρισε έπαιξε ζώνη ο Περάσοβιτς και τι έκανε η Ρεάλ των 25 μύριων; Στην 4η περίοδο είχε 1/9τρ και 4λ και μόλις 2/4δ! Πέτυχε 7π στην 4η περίοδο ολάκερη Ρεάλ! Στο ματς αυτό είχαμε και είδηση. Μετά από μισή σεζόν πέρσι και 6 ματς φέτος,επιτέλους πήρε το πρώτο του επιθετικό ριμπάουντ ο Χεζόνια! Δεν το είδα αλλά φαντάζομαι θα του ήρθε από καραμπόλα η μπάλα πάνω…!

Τέλος άκουγα στο ΟΑΚΑ γιατί δεν πήρε ο ΠΑΟ τον Κώστα τον Αντετοκούμπο. Γιατί θα τον έβαζε να πάιξει; Οι ελληνικές ομάδες δεν πάνε καλά καλά για τίποτα και ειδικά ο ΠΑΟ φέτος και δεν βάζουν Έλληνες νεαρούς. Πως να γίνουν παίκτες έτσι; Δεν βλέπουν αντίστοιχα τι κάνουν άλλοι μεγάλοι σύλλογοι.Πόσο μάλλον η Βιλερμπάν που δεν έχει σοβαρούς στόχους . Αλλά έχει ο ΠΑΟ ή κοροιδεύονται μόνοι τους εκεί; Αρα καλά έκανε ο Κώστας και πήγε Γαλλια να παίξει μπάσκετ και να εξελιχθεί καθώς εδώ θα ήταν μπακ απ του Έβανς που τον έβαλε ο Έλληνας άσος μέσα στα καλάθια παρεπιπτόντως και με το συμπάθειο…!