Ετοιμοι λοιπόν για τον 4ο τελικό στο Κλάσικο και με την ευχή να τελειώσει ομαλά καθώς μην κρυβόμαστε με το μίσος των οπαδών που υπάρχει όταν ξέρουν ότι δεν θα χάσουν ντέρμπι αλλά θα πάει η τιμωρία στην επόμενη σεζόν, πολλά μπορεί να γίνουν… Ακόμα και να μην τελειώσει αγώνας και ας είναι καλύτερες από ποτέ τελευταία γενικά οι συνθήκες και στα δύο γήπεδα.

Στο ΣΕΦ θα έχουμε μια παρτίδα με σκληρό πόκερ… .Για μεγάλους παίκτες. Ο Ολυμπιακός θα παίξει ρέστα καθώς δεν υπάρχει αύριο και ο ΠΑΟ πάει άνετος και με την ψυχολογία στα ύψη για να πανηγυρίσει πάλι κούπα στο Φάληρο που …τον φτιάχνει. Και πως να μην έχει ψυχολογία καθώς με το καλημέρα της σειράς των τελικών που μπήκε σαν απόλυτο αφεντικό, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και αντέδρασε εξαιρετικά με μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ και άνετη επικράτηση στην έδρα του.Και το σημαντικότερο; Μετρά 4 συνεχόμενα διπλά στο Φάληρο από πέρσι και το έχει κάνει ΟΑΚΑ…!

Αν περιμένουμε κάτι διαφορετικό; Οχι σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εκπλήξεις παρά μόνο μερικά τρικ όπως αυτά του Σφαιρόπουλου με χαμηλά σχήματα, με τον Πρίντεζη σέντερ κτλ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια. Θα τα δώσει όλα για να χάσει αν χάσει τελικά τον τίτλο με το κεφάλι ψηλά σχετικά. Αλλωστε αν δεν κάνει την ανατροπή το καλοκαίρι στο λιμάνι θα είναι δύσκολο για πολλούς καθότι δύο χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά και μιλάμε για όλες τις διοργανώσεις.

Αν χάσει σήμερα και χάσει τον τίτλο με 1-3 με δυο ήττες μέσα και γράψει 0/4 με τον ΠΑΟ μέσα φέτος που θα είναι μάλλον ο χειρότερος απολογισμός της τελευταίας 20ετίας και βάλε, μάλλον μετά πολλοί θα πρέπει να κουνήσουν από μόνοι μαντήλι… Συνεπώς ειδικά ο Σφαιρόπουλος ξέρουν ότι για να ελπίζουν να μείνουν θα πρέπει τουλάχιστον να ισοφαρίσουν… Ειδάλλως θα έχει κράξιμο και από τους δικούς τους οπαδούς…

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ και ενώ έχει να διαχειριστεί τον πόνο από την απώλεια του ιδρυτή ουσιαστικά της αυτοκρατορίας στο μπασκετ, του Παύλου Γιαννακόπουλου, πάει άνετος στο ΣΕΦ. Εχει το 2-1,έχει καβάτζα το ΟΑΚΑ,έδειξε οτι είναι το αφεντικό ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο,κερδίζει χωρίς να παίζει καλά, έχει καλύτερη χρονικά συνολικά εικόνα από τον αντιπαλό του και τα 4 συνεχόμενα διπλά σε ισάριθμες επισκέψεις στο λιμάνι….

Ο ΠΑΟ θα πάει χωρίς άγχος και αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο καθώς το όπλο του είναι το μακρινό σουτ και αυτό χωρίς το στρες μπάινει πιο εύκολα μέσα. Ένα θέμα είναι αυτό του Γκιστ που είναι αμφίβολος αλλά η εμφάνιση του Όγκαστ στο τελευταίο παιχνίδι ήταν ελπιδοφόρα αν και δεν λύνει τα πράσινα θέματα που υφίστανται ούτως ή άλλως στην ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός θα βάλει πολλές μπάλες μέσα στην πράσινη ρακέτα χωρίς τον Γκιστ και θα έχει προβάδισμα εκεί. Συνεπώς η παρουσία του Γκιστ είναι ένα κριτήριο σήμερα. Στην συνέχεια είναι το μακρινό σουτ του ΠΑΟ που αν έχει πάνω 9-10 τρίποντα έχει καθαρό προβάδισμα.

Το μεγάλο άγχος του Ολυμπιακού ειναι πέραν της διαχείρισης της ψυχολογίας πως θα βάλει στην εξίσωση τους ξένους και πως θα σκοράρει 75π. αν δεν έχει τρίποντο.Και πως θα αποφύγει τα νεκρά διαστήματα. Και στο δεύτερο ματς στην έδρα του έμεινε με 9π. σε 15′ και 23π. στο β’ μέρος και στο ΟΑΚΑ μετά βίας πλησίασε τους 60.

Το έλειμμα ενέργειας είναι τεράστιο και στο κόκκινο στρατόπεδο θέλουν να βάλουν στην εξίσωση την έδρα και τον κόσμο για να αποκτήσουν δύναμη και ενέργεια και να πάνε στο ΟΑΚΑ σε ένα 5ο παιχνίδι και ότι κάτσει….