Ο Σάσα Βεζένκοφ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ότι δεν θα πήγαινε φέτος στο ΝΒΑ. Και ο ίδιος δεν νομίζω ότι πολυ ήθελε αυτή την χρονική περίοδο καθώς λόγω των κανονισμών δεν θα έπαιρνε και πολλά χρήματα για τα επόμενα χρόνια και με τα ίδια πάνω κάτω είναι ..βασιλιάς στην Ευρώπη. Αλλά και οι Κινγκς που πήραν τα δικαιώματά του φέτος δεν τον είχαν σε προτεραιότητα. Κάπως έτσι ησύχασαν και στον Ολυμπιακό που μετά τον Ντόρσεϊ αν έχαναν και τον Σάσα θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για την νέα περίοδο.

Πάντως στο λιμάνι δεν περίμεναν να φύγει φέτος ο κορυφαίος τους παίκτης την περασμένη σεζόν,αλλά μέχρι να περάσει και η καταληκτική ημερομηνία είχαν το άγχος τους. Το θέμα βέβαια είναι ότι ο Βεζένκοφ είναι για τα καλά στα ραντάρ των Σακραμέντο Κινγκς που στην ουσία ο μόνος κλασάτος και ακριβός στο “3”είναι ο Μπαρνς που δεν είμαι σίγουρος αν θα μείνει και του χρόνου με 25 σχεδόν εκ. Πάντως έχουν γεμίσει τις άλλες θέσεις τους σε ποιότητα και ίσως προχωρήσουν σε άλλες πιο προσιτές οικονομικά και με το βλέμμα στο μέλλον επιλογές στην θέση του σμολ φόργουορντ.

Βέβαια ο Βεζένκοφ είναι 4αρι στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ θα τον ήθελαν στο “3” μάλλον περισσότερο καθώς παίζουν με ψηλούς παίκτες εκεί. Και έχει και το σουτ. Θα δείξει. Πάντως και ο ίδιος ο παίκτης δεν έκρυψε ότι καλοβλέπει χωρίς να ..πεθαίνει κιόλας γι αυτό όπως ο Ντόρσεϊ που έψαχνε να γυρίσει. Συνεπώς του χρόνου δεν θα είναι το ίδιο απλά τα δεδομένα. Και ο Ολυμπιακός που έκτισε στην Ελληνοποίηση και τον κορμό με πρωταγωνιστές Έλληνες, θα αρχίσει να έχει θέματα.

Έφυγε ο Ντόρσεϊ, αν φύγει την νέα χρονιά και ο Σάσα, δεν υπάρχουν και πολλοί πρωτοκλασάτοι Έλληνες. Μπορεί βέβαια να υπάρχει Μήτογλου π.χ. Αλλά μην ξεχνάμε ότι μεγαλώνουν Σλούκας-Παπανικολάου που θα μπουν στα 33, από τους άλλους Έλληνες είναι μόνο Λούντζης-Λαρεντζάκης και θα έρθει και ένας ψηλός. Ασφαλώς στο μυαλό του Μπαρτζώκα υπάρχουν όλα αυτά όπως και στην διοίκηση και λογικά θα γίνουν και κάποιες κινήσεις για να μην χαθεί στα επόμενα χρόνια ο ελληνικός κορμός που ήταν το σημείο αναφοράς για την περασμένη σεζόν. Αλλά και κυρίως να μην χαθεί η ποιότητά του. Γιατί παίκτες βρίσκεις. Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ όμως και άμεσα όχι.