Οι εποχές άλλαξαν ανεπιστρεπτί. Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των “αιωνίων” και η ψαλίδα ανοίγει για τα καλά οδεύοντας προς το πρώτο του νταμπλ μετά από 25 χρόνια (1997) και μετρώντας άκουσον άκουσον για το κάποτε απόρθητο ΟΑΚΑ 4 συνεχόμενα διπλά εκεί και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός, για να πάρουμε τα πράματα με την σειρά, πέτυχε τον στόχο του για ένα διπλό στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με την πρώτη επίσκεψη και κρατά πλέον τον τίτλο στα χέρια του. Ασφαλώς δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την Παρασκευή γιατί σε τέτοιο επίπεδο αυτό είναι απαγορευτικό. Αλλά από την άλλη υπάρχει κανείς πράσινος να πιστεύει στον τίτλο ή να εκτιμά ότι είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό;

Το χειρότερο για τον ΠΑΟ είναι ότι αρκετός κόσμος του στο -8 στα 3′ έφευγε ξέροντας ότι άλλαξαν οι εποχές και δεν γυρνά το ματς αν και γυρνάνε ακόμα και έτσι! Όπως είχα πει και γράψει, ο ΠΑΟ θα ήταν διαφορετικός λόγω κόσμου, πάθους, θέλησης και επιθυμίας για ρεβάνς από τον Παπαγιάννη για την κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ. Και θα δούμε ντέρμπι.

Σε ένα αλλόκοτο ματς ο ΠΑΟ παραήταν καλός στο α΄ μέρος με τους 10.000 φανατισμένους οπαδούς του και ας μην γέμισε το στάδιο και ο Ολυμπιακός παρά ήταν κακός. Όταν έχεις 6 τρ. στο δεκάλεπτο σαν Ολυμπιακός και χάνεις, όπως είπα και στην ραδιοφωνική μου μετάδοση, είναι πολύ κακό σημάδι. Ο ΠΑΟ με θηριώδη Παπαγιάννη να εκθέτει στην αρχή τον Φαλ (και 2 γρήγορα φάουλ) βοηθούμενος και από το κακό κοουτσάρισμα Μπαρτζώκα που έβγαλε και τον Γουόκαπ στο 3′ (σωστά τότε καθώς ήταν εκτός ο Νέντοβιτς στην αρχή από την άλλη) και μετά δεν ξαναέβαλε κανένα στο πρώτο ημίχρονο, πήρε και 14 π με το 46-32! Τρομερό πάθος από τους πράσινους με τα 9 επιθετικά ριμπάουντ, άμυνα (δεν έφαγαν καν τρίποντο στην 2η περίοδο και ο Ολυμπιακός είχε 3/18σ!), καλός Παπαπέτρου και όλα έμοιαζαν μαγικά! Οι Πειραιώτες πήραν 10επιθετικά (!) αλλά δεν τα αξιοποίησαν και αν και είχαν μόλις 3 λάθη έχαναν με 14 και ας είχαν και 6 τρ!

Και ενώ περιμένεις έναν ΠΑΟ με σούπερ ψυχολογία, μπαίνουν στο παρκέ φοβισμένοι και άνευροι οι πράσινοι. Ενώ λες στα αποδυτήρια έγινε το έλα να δεις από τον ντεφορμέ στο α’ Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός μπαίνει στο ΟΑΚΑ με την ψυχολογία νικητή και της ομαδάρας! Και κάνει ένα επικό και ασύλληπτο για τέτοιο επίπεδο 2-23 παρακαλώ! Και από το -14 στο +7 ο Ολυμπιακός μέσα σε 7′ μάλιστα και όλα τούμπα!

Ο Βόβορας… κοιμάται στον πάγκο (πήρε ένα τάιμ άουτ στο 48-43) καθώς έπρεπε να κάνει οτιδήποτε να αφυπνίσει την ναρκωμένη ομάδα του χωρίς λόγο μάλιστα. Δεν γίνεται να τρως 2-23 και δεν γίνεται να τρως 15 μέρες πριν -26 (!) από την Λάρισα και 3 μέρες πριν στο ΣΕΦ μια 20αρα στην 1η περίοδο. Συγνώμη, αλλά όσο και αν την παρέλαβες και την έφτιαξες την ομάδα, το παρατάς και τουλάχιστον φεύγεις. Στο κάτω κάτω της γραφής και ας κοουτσάρισε καλά στο α΄(επιτυχής η πεντάδα με Μποχωρίδη επειδή είχε βγάλει νεύρο στο ΣΕΦ), είναι δυνατόν ο Κασελάκης που ήταν πεντάδα στο ΣΕΦ να μην παίζει δευτερόλεπτο; Άφησε εκτός 12αδας το ταλέντο Χουγκάζ και έβαλε τον Καββαδά και δεν ακούμπησε πάλι παρκέ ο τελευταίος! Πάλι τα ίδια και τα ίδια, χιλιοφαγωμένη συνταγή που δεν πάει πουθενά. Και καταφέρνει να χάσει και καθαρά δικό του ματς εντός έδρας με ασύλληπτο μπλακ άουτ.

Στο τέλος ο Ολυμπιακός κουράστηκε, πήγε να παίξει με τον χρόνο και έτσι αγχώθηκε λίγο με το 72-76 και αν δεν ήταν το χέρι του Φαλ στα 15” ίσως να λέγαμε και άλλα. Ο Μπαρτζώκας χρεώνεται την μεταμόρφωση. Ο Σλούκας σταθερά καλός (κράτησε στο α’), Γουόκαπ και Φαλ κλειδιά στην άμυνα και στο β΄ που έπαιξαν φάνηκε, Ντόρσει άφαντος στο α΄ και μπροστάρης με τσαγανό μάλιστα (κόντρα με οπαδούς από νωρίς) στην επιστροφή και 13π στα πρώτα 5′ στην 3η περίοδο! Μάλλον ανανεώνει άμεσα και ας υπήρχαν σκέψεις μετά το κρεσέντο αυτό! Και φυσικά σούπερ Βεζένκοφ σαν παλιός Πρίντεζης και βάλε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟ πήρε 15 ρ. παραπάνω (!), αλλά είχε 6/27 τρ. και ο Ολυμπιακός 14/30!

Είχαμε πει ότι για να έχει τύχει να πάει στους 75-80 π. πρέπει να παίξει άμυνα που έπαιξε ένα ημίχρονο και να έχει σε βραδιά Νέντοβιτς ή Μέικον. Ο Σέρβος απογοήτευση με 11π και βασικά στο τέλος και 4 λάθη! Ο Μέικον 6π. Πού να πας έτσι; Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 19π στα πρώτα 17′ στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό τα λέει όλα. Όπως στο κύπελλο από -14 στην 4η περίοδο, εξαφάνισε τους πράσινους με 10-29 στην 3η!

Άλλο τρομερό; Ο ΠΑΟ πήρε 20 επιθετικά και δεν ήξερε τι να τα κάνει (!) ενώ ο Ολυμπιακός έβγαλε τέτοιο ματς με τόση πίεση και κάκιστη εικόνα ένα ημίχρονο με 6 λάθη! Ουάου! Κοινώς πέφτει… μαύρο με αυτά τα μπλακ άουτ στον ΠΑΟ που θέλει ξήλωμα στα πάντα καλοκαίρι. Όλοι. Και ο Ολυμπιακός πάει για ονειρική σεζόν από το πουθενά!