Μια φορά γίνεται, δεύτερη δεν γίνεται! Στον πρώτο τελικό η Βοστώνη γύρισε από -15 στο β΄ μέρος και με εκκωφαντικό τρόπο πήγε στο +11 και έσπασε το αήττητο της έδρας του Γκόλντεν Στέιτ παίρνοντάς την αυτή για τους τελικούς του ΝΒΑ. Όχι βέβαια ότι η έδρα ειδικά στο ΝΒΑ παίζει και τόσο ρόλο. Χτες μόλις η διαφορά πήγε στους 15-20 πόντους πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα δούμε το ίδιο έργο! Καμία σχέση όμως καθώς οι Μπόστον Σέλτικς αυτή την φορά όσο και αν έχουν την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ και όσο και αν είναι η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας, δεν είχαν βενζίνη στο ρεζερβουάρ… Ακόμα και η άμυνά τους δεν ήταν καλή καθώς είχαν δεχθεί σχεδόν 90 πόντους στις πρώτες 3 περιόδους και απλά στην 4η περίοδο χαλάρωσε το ματς με τους Σέλτικς μάλιστα να βάζουν τα… τρίτα! Και ας είχαν πάλι πολύ σκορ από το τρίποντο (15/37).

Ο Χόρφορντ με τα 6 τρίποντα και τους 25 πόντους όμως στο πρώτο τελικό έμεινε στους 2 (!) τώρα. Την δουλειά του έκανε με τα 6/9 τρίποντα ο Τέιτουμ που είναι ο φυσικός ηγέτης των Βοστονέζων αλλά όπως φάνηκε η Βοστώνη είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και όταν δεν βάζουν από ένα… λιθαράκι όλοι κάτι δεν πάει καλά. Όλα αυτά ενώ η Βοστώνη μπήκε καλά με 5-13 και 13-22 (8′) αλλά αυτά στο ΝΒΑ δεν λένε τίποτα. Το ημίχρονο ήταν ισορροπημένο (52-50) και μετά το 52-52 χάθηκε η μπάλα!

Το Γκόλντεν Στέιτ είχε 7 τρίποντα στην περίοδο αλλά πρωτίστως έπαιξε εξαιρετική άμυνα και κράτησε τους Βοστωνέζους στους 14 πόντους σε ένα 12λεπτο. Συνεπώς έγινε το 87-64 και στην αρχή της 4ης περιόδου αντί για αντίδραση είχαμε την διαφορά με το καλημέρα στους 30 πόντους και τέλος.

Ο Ουντόκα λευκή πετσέτα, ο Κάρι έμεινε στους 29 πόντους και δεν έπαιξε πάλι και όλα τυπική διαδικασία. Το Γκόλντεν Στέιτ είχε ίδια τρίποντα ακριβώς (15/37!!!) με την Βοστώνη, αλλά είχε πλουραλισμό. Αυτή την φορά καλή δουλειά στην ρακέτα έκανε ο Λούνει (12π με 6/6 δίποντα) ενώ ο Τόμπσον ήταν άστοχος με 1/8 τρίποντα!
Για τους Σέλτικς έπαιξε ρόλο η κακή απόδοση της περιφέρειας και σε επίθεση και σε άμυνα (Σμαρτ 2 πόντους, Μπράουν με 5/17 σουτ), ενώ δεν πήγε καλά στο σέντερ ούτε ο Ουίλιαμς αλλά ούτε και ο Χόρφορντ (4 πόντοι και οι δύο).

Ασφαλώς η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να έχουν περίεργο ή ιδιόμορφο και διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Και σίγουρα το Γκόλντεν Στέιτ μπορεί να κάνει διπλό στην Βοστώνη.