Ο Παναθηναϊκός κέρδισε λοιπόν σχετικά εύκολα τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα αλλά δεν ενθουσίασε. Κακά τα ψέματα πολλά τρίποντα περίμενε ο κόσμος του και σκορ και θέαμα αλλά στην κορυφαία διοργάνωση δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και δη πρεμιέρες. Οι πράσινοι πάντως εύκολα ουσιαστικά πέτυχαν τον στόχο τους καθώς αν έχαναν θα είχαν μπλέξει με το καλημέρα με την έννοια μιας ήττας εκτός προγράμματος. Ο Παναθηναϊκός όμως με μεγαλύτερο μπάτζετ και απαιτήσεις φέτος δεν έπαιξε ανάλογο μπάσκετ και οι δύο μεγάλες του μεταγραφές Φριντέτ και Τζόνσον δεν φάνηκαν. Στην ουσία οι παλιές καραβάνες, δηλ Καλάθης και Τόμας καθάρισαν το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με υπερβάλουσα μάλλον άποψη για το παιχνίδι και νομίζοντας ότι θα κάνει περίπατο και ο Αστέρας το εκμεταλλεύθηκε και προηγήθηκε με 8-17. Οι πράσινοι μετά το 8′ και το -9 ισορρόπησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν. Καθώς το ημίχρονο έκλεισε με το ισχνό 37-35 και έχοντας μόλις 1/8τρ όταν αυτό θεωρείται το όπλο τους φέτος. Ο Αστέρας έπαιρνε τα ριμπάουντς και ανανέωνε επιθέσεις και την ίδια ώρα ο Γκιστ φαινόταν παίκτης ΝΒΑ απέναντι στον Γουάιλι που ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός με διαβασμένο πια παιχνίδι μέσα στην ρακέτα βασικά με Παπαγιάννη και Τόμας, απέκτησε σταδιακά διαφορές διψήφιες χωρίς να παίξει κάτι τρομερό. Λογικό καθώς ο Ερ. Αστέρας είναι μια ομάδα με έμπειρους αλλά γηρασμένους Αμερικανούς και όχι ιδιαίτερα ταλαντούχους Σέρβους. Πάντως ενώ ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι θα κάνει περίπατο, χαλάρωσε επικίνδυνα και η διαφορά ροκανίστηκε με τους Σέρβους να απειλούν αν και όχι ξεκάθαρα. Σαφώς όμως όταν παίζεις στην έδρα σου και έχεις μεγαλύτερο ρόστερ από τον αντίπαλό σου και φυσικά ποιότητα, δεν επιτρέπεται το ματς να πάει στους 4π έστω στο 39′!

Συνολικά ο Παναθηναϊκός είναι χαρούμενος καθώς κέρδισε μια παραδοσιακή ομάδα σκοράροντας 87π χωρίς να παίξει καλά και μόλις με 5/13τρ. Και χωρίς να δει τον μπόμπερ του Φριντέτ να παίζει καλά. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός κλεισμένος στις παγίδες πάσαρε καλά και άνοιγε διαδρόμους στον Καλάθη που χρίστηκε σκόρερ ενώ και ο Τόμας μένει πολλές φορές ελεύθερος και το εκμεταλλεύεται. Το πρόβλημα στην διάρκεια παραμένει αν και νωρίς όπως και στην φροντ λάιν.

Παίκτες όπως ο Γουάλι και ο Μπέντιλ ακόμα δεν είναι καν σε επίπεδο Ευρωλίγκας και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Ο Αστέρας κυριάρχησε στα ριμπάουντς και ο Γκιστ έκανε πάρτι με 20π μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Παπαγιάννης ανεβαίνει και ήταν καλός αφού με αυτόν ισορρόπησε και πήρε διαφορά ,αλλά δεν μπορεί μόνος του ασφαλώς.Ο Αστέρας πήρε 15 επιθετικά ριμπάουντς και είχε 9/22τρ στο ΟΑΚΑ,που σημαίνει ότι η πράσινη περιφέρεια δεν πήρε καλό βαθμό αμυντικά. Επίσης ο Ράις καλύπτει επάξια το κενό του Καλάθη όταν αυτός είναι εκτός και αυτό είναι το σημαντικότερο. Ατομικά ο Τόμας πολύ καλός με 18π και 11ρ,ο Ράις εξαιρετικός με 12π σε 14′. Καλός ο Παπαγιάννης, κορυφαίος ο Καλάθης, ο Φριντέτ ώριμα αντέδρασε στις παγίδες πάνω του. Μέτριος ο Παπαπέτρου, θετικός ο Βουγιούκας, κακός ο Τζόνσον, ελάχιστα έπαιξε ο Μπράουν. Πάλεψε ο Μήτογλου, τίποτα ο Γουάιλι.