Η μεγάλη ώρα έφτασε λοιπόν για την Ευρωλίγκα. Η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης ξεκινά και κλασικά όπως και πέρσι με τις 8 πρώτες ομάδες να παίζουν στα πλέι οφ και τις 4 πρώτες να έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα έδρας και γι αυτό είναι και ο μεγάλος στόχος όλων. Αν και οι δύο τελευταίοι τιτλούχοι Φενέρ και Ρεάλ είχαν μειονέκτημα με τον ΠΑΟ!
Τα μεγάλα φαβορί είναι και φέτος τα ίδια. Αρχικά η πανάκριβη ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη που κράτησε τον κορμό της αλλά δεν κάλυψε το κενό στην φροντ λάιν που πλήρωσε πέρσι ακριβά. Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση μην ξεχνάμε . Από κοντά στα φαβορί η Φενέρ του Ομπράντοβιτς και του Σλούκα που γέμισε σε βάθος και θυμίζει πλέον ομάδα Ζοτς με την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης και ερωτηματικά τα προβλήματα στην γείτονα χώρα με τα οικονομικά και αν της βγεις ο Ένις από το ΝΒΑ που πήρε στην θέση του Γουαναμέικερ.

Η πρωταθλήτρια Ρεάλ είναι πάντα στα φαβορί αν και δεν θα έχει φέτος το μεγάλο της αστέρι τον Ντόνσιτς που πήγε στο ΝΒΑ. Εχει όμως τρομερή εμπειρία και χημεία αφού δεν έχει ουσιαστικά αλλαγές. Ερωτηματικό ο μεγάλος μ.ο ηλικίας της και οι τραυματισμοί και αστάθεια του Ράντολφ.

Οι δικές μας ομάδες ΠΑΟ και Ολυμπιακός θα είναι λογικά στην μάχη για την τετράδα και στα φαβορί για Φάιναλ Φορ. Ενισχυμένος σε βάθος ο ΠΑΟ και με έντονο Ελληνικό στοιχείο. Ο Ολυμπιακός με την έλευση του Μπλατ στον πάγκο θέλει χρόνο καθώς αλλάζει και φιλοσοφία και θα παίζει πιο επιθετικά. Αλλά δεν θα έχει την περσινή του άμυνα.

Πάμε στα ερωτηματικά. Η Μπαρτσελόνα με πολλές αλλαγές στην μετά Ναβάρο εποχή θα είναι φέτος καλύτερη από την τραγική σεζόν τα τελευταία χρόνια που έμεινε εκτός πλέι οφ και οκτάδας. Αλλά είναι θέμα ο Πέσιτς που ήταν υπό απόσυρση στον πάγκο. Πήρε Πάνγκος-Σίνγκλετον. Ερωτηματικό η Χίμκι του Μπαρτζώκα που δεν δέιχνει να πήρε καλούς παίκτες και θα είναι βαρόμετρο ο Σβεντ αλλά και η …αμερικάνικη Μακάμπι που κλασικά έκανε πολλές αλλαγές αν και κράτησε τον Σπάχια στον πάγκο. Αλλά είναι ομάδα “ροκ”και ασταθής όπως λέμε ποντάροντας στην έδρα. Στα δυνατά αουτσάιντερ Μιλάνο και Εφές όπως κάθε χρόνο όμως ,που ενισχύθηκαν πολύ και δείχνουν να λένε “ή τώρα ή ποτέ”!

Ερωτηματικό η μεγάλη περσινή έκπληξη του τρομερού Σάρας που έμεινε στον πάγκο της Ζάλγκιρις αν και είχε μεγάλες προτάσεις. Προβληματικές θα είναι η Νταρουσάφακα που δεν έχει χρήματα και η Μπουντούτσνοστ που στην Αδριατική λίγκα έφαγε 20π στην έδρα της από τον Αστέρα που όμως του πήρε την θέση, αλλά και η χαμηλής δυναμικής Ισπανική Γκραν Κανάρια που ήδη δεν ξεκίνησε καλά στην λίγκα της.Καλή μας αρχή