Τέτοιες μέρες πριν δύο χρόνια ο Ολυμπιακός αναφώνησε το περίφημο «μέχρι τέλους»! Και έκτοτε δεν τον ξανάδαμε τον….Παναγή στις Ελληνικές διοργανώσεις.

Η συζήτηση με την πάροδο του χρόνου και ειδικά από τους πιο αντικειμενικούς φίλους του είναι πάντα επίκαιρη και οι κατευθύνσεις παραμένουν πάντα δύο.

Η μια πλευρά, οι πιο φανατικοί και μάλλον και στην ίδια την ομάδα διοικητικά εκτιμούν ότι σωστά έπραξαν και το κρατάνε. Με όποιο κόστος ή κέρδος.

Η άλλη πλευρά λέει ότι ο Ολυμπιακός βγήκε ζημιωμένος. Σίγουρα έχασε και λεφτά από τα έσοδα, δεν νομίζω ότι ακόμα και Έλληνες παίκτες δεν επέλεξαν την ομάδα επειδή δεν θα έπαιζε στην Α1, σίγουρα όμως τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Βασικά άλλοι προπονητές λένε να είμαστε φρέσκοι στην Ευρωλίγκα και αλλοι λένε δεν έχουμε ματς στα πόδια μας και εγρήγορση, εξού μάλλον και τα Δευτεριάτικα φιλικά.

Μάλλον ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτό αποτελεί και δικαιολογία τις περισσότερες φορές και αναφέρομαι γενικά.

Από εκεί και πέρα όμως είναι δεδομένο ότι το brand της ομάδας αδυνατίζει όταν δεν έχεις τα «Κλάσικο» με τον ΠΑΟ και την παρουσία και εικόνα στην Ελλάδα και τα εγχώρια γήπεδα.

Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει τόσο ισχυρό brand που δεν θα χαθεί κάτι επί της ουσίας. Ομως υπάρχει μια άλλη παράμετρος, μάλλον δύο για την ακρίβεια.

Ο Ολυμπιακός επιλέγει νεαρούς και ταλαντούχους ξένους και Αμερικανούς που κακά τα ψέματα τα παιχνίδια και η καθημερινή τριβή σε επίσημους αγώνες σε βελτιώνουν. Από εκεί και πέρα επίσης ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του ουσιαστικά από μέσα Φλεβάρη από την Ευρωλίγκα βυθίζεται στο ….περίμενε.

Στόχοι δεν υπάρχουν αφού δεν συμμετέχει στην Ελλάδα πουθενά και άρα η ομάδα μέχρι τον Αύγουστο δεν έχει λόγο ύπαρξης που λέμε.

Θα παίζει για να παίζει μέχρι τον Απρίλη στην Ευρωλίγκα σε ένα κλίμα εσωστρέφειας και μιζέριας.

Και στόχους για τον κόσμο, να κάτσει να τον δει στην τηλεόραση ,θα έχει πάλι από τον Οκτώβρη. Συνεπώς 7,5 μήνες(!) ο φίλος του Ολυμπιακού δεν έχει λόγο να κάτσει να δει την ομάδα του στην τηλεόραση! Και αυτό αδυνατίζει την σχέση της ομάδας με τους οπαδούς της.

Κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει μετανιώσει για το «μέχρι τέλους». Ομως αρκετοί φίλαθλοι δεν συμφωνούσαν και θα ήθελαν να βλέπουν την ομάδα τους να έχει μέχρι τον Μάη παρουσία διεκδικώντας εγχώριους τίτλους.

Οπως και να έχει οι διοικητικές εξελίξεις στην ΕΟΚ ευνοούν πια ώστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Ολυμπιακός να επιστρέψει όπως πρέπει για το καλό του αθλήματος, στις εγχώριες διοργανώσεις.