Ούτως η άλλως ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του στο σημαντικότερο κομμάτι του καλοκαιρινού παζλ που είναι η παραμονή του Βεζένκοφ καθώς αντί-Σάσα δεν βρίσκεις τέτοια εποχή με τίποτα. Στις 20/7 θα έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα αν και υπάρχει αισιοδοξία πάντως καθότι οι συνθήκες για να πάει στο ΝΒΑ τώρα και βάση των σχετικών κανόνων που ισχύουν εκεί και επιβαλλουν και οικονομικά δεδομένα,δεν είναι και τα καλύτερα. Όμως στον Ολυμπιακό είχαν και ένα άλλο θέμα που έκαιγε και τελικά ..έκαψε τον σύλλογο. Η αποχώρηση του Ντόρσεϊ για το ΝΒΑ ήταν κάτι φοβόντουσαν αλλά δεν πολυπερίμεναν στο λιμάνι είναι αλήθεια και πιο πολύ ανησυχούσε το να πάει ο παίκτης στην Φενέρ πχ.

Και ειδικά καθώς έπαιξε με την Εθνική μας ακόμα και στην Λάρισα. Ο Ντόρσεϊ όμως έδειξε ότι έχει τρέλα με το ΝΒΑ και ας ξέρει ότι δύσκολα θα στεριώσει και μάλιστα δύσκολα θα βρει και καλά λεφτά. Θεωρεί ότι στο Ντάλας θα έχει ευκαιρίες και είναι αλήθεια ότι θα έχει καθώς είναι μια ομάδα που σουτάρει πολύ και ευνοεί τους Ευρωπαίους. Για τον Ολυμπιακό πάλι καλά που ο Ντόρσεϊ αποφάσισε γρήγορα και δεν μπήκε σε πολύπαθη αναμονή χάνοντας και παίκτες στόχους από την αγορά. Η απώλεια του παίκτη είναι σημαντική. Καθώς ο Ολυμπιακός με Γουόκαπ και Παπανικολάου μέσα είναι στατικός. Ο Ντόρσεϊ είναι αλέγκρος και η μπασκετική του τρέλα έδινε το κάτι άλλο ενώ και όταν δεν ήταν στην μέρα του ήταν μια συνεχής απειλή και δεν έκλειναν οι αντίπαλες άμυνες πχ πάνω στον Φαλ. Αυτό φέτος αλλάζει και ενώ ο Ολυμπιακός είχε βρει ένα καλό σκόρερ και Έλληνα τώρα χάνει και ένα γηγενή παίκτη αλλά και ένα δυσεύρετου στιλ παίκτη

Σουτέρ δεν υπάρχουν πολλοί. Γι αυτό και η Μακάμπι έτρεξε και υπέγραψε και τον Χίλιαρντ και τον Χόλινς. Ο πρώτος θα ήταν μια ιδανική λύση αλλά πήγε και υπέγραψε νωρίς και καλά έκανε. Από εκεί και πέρα πόσοι μένουν; Ο Γκριγκόνις που όμως μάλλον δεν είναι ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ και απασχολεί και τον ΠΑΟ. Ο Ματ Τόμας από το ΝΒΑ ακούστηκε αλλά προφανώς μάλλον και αυτός ψάχνει να μείνει εκεί και επίσης δεν είναι κάτι τρομερό. Και ξαφνικά εν ριπή οφθλαμού, ανακοινώθηκε ο Ισάια Κάνααν. Της Ουνίξ Καζάν. Προφανώς ο Μπαρτζώκας περίμενε ότι ο Ντόρσεϊ θα προτιμήσει όπως όπως το ΝΒΑ και είχε έτοιμες λύσεις. Μιας και δεν υπάρχουν και πολλές. Και πήγε στην απόφαση για τον τριποντάκια της Καζάν που έκανε καλά ματς πέρσι. Τον θυμόμαστε βασικά σαν σουτεράκια αλλά είναι 2αρι με κορμί άσου καθώς μόλις 1.83μ. Και στα 32του ήρθε προ διετίας στην Ευρώπη πρώτη φορά.

Γυρολόγος αλλά όχι κακός γυρολόγος στο ΝΒΑ δεν στέριωσε πουθενά αλλά δεν ήταν και τόσο κακός. Σε καμία περίπτωση αν και το κυνηγούσε όμως δεν ήταν ικανός για σοβαρή θέση στο ΝΒΑ και έτσι ήρθε πρόπερσι στην Ρωσία και στο Καζάν. Και είχε 12π ,δηλ σε καλή ομάδα καλό νούμερο και με σχεδόν 22’συμμετοχής.Ανάλογα μετά τις εξελίξεις στην Ρωσία ολοκλήρωσε την σεζόν και στην Γαλατά. Καλούτσικος αμυντικός,εξαιρετικός τριποντάκιας όταν η ομάδα έχει καλή κυκλοφορία όπως ο Ολυμπιακός. Αλλά εδώ είναι το ζουμί. Αν τον πήρε για τον πάγκο ο Μπαρτζώκας,δηλ να έχει μια ποιοτική λύση είναι εξαιρετικός. Αν όμως τον πήρε για αντί-Ντόρσει θα έχει θέμα καθώς θα πρέπει να παίζει με πολύ κοντά σχήματα.

Ο Ντόρσει είναι 13π ψηλότερος,πιο νέος και με περισσότερη ποικιλία στο παιχνίδι του. Ο Καναάν είναι μονοδίαστατος αλλά εξίσου καλός τρίποντος.Δεν αρκεί όμως και θα έχει θέμα με τα μις ματς και στις αλλαγές στην άμυνα. Αν ο Ολυμπιακός που έδινε 1εκ στον Ντόρσεϊ ανεβάσει λίγο το μπάτζετ,λογικά θα πάρει και άλλο παίκτη για το “2”.Ειδάλως θα πάει σε κοντά σχήματα ή θα κατεβάζει τον Μακίσικ στο “2” για κανένα 15λεπτο χαλαρά. Συνεπώς η απώλεια του Ντόρσει είναι σοβαρή και δεν έχει καλυφθεί και θα φανεί με τον Ολυμπιακό να γίνεται πιο στατικός και δύσκολος στην επίθεση αλλά και με θέματα στις αλλαγές στην άμυνα με τόσο χαμηλά σχήματα