Αυτή την φορά δεν είχαμε μεγάλη ανατροπή και για πρώτη φορά είχαμε ένα κλειστό στο τελικό σκορ παιχνίδι. Οι διακυμάνσεις ήταν μικρές και το Γκόλντεν Στέιτ μάλλον δίκαια έκανε το 2-2 και ξαναπήρε την έδρα. Πάντως η σειρά θα έχει δρόμο καθώς δεν ξεχνάμε ότι οι θρυλικοί Σέλτικς που θέλουν να προσπεράσουν τους Λέικερς στους τίτλους(17 ο καθένας)στο σχετικό ρετιρέ,είναι η καλύτερη εκτός έδρας όμάδα ειδικά στα πλέι οφς.

Και έχει και την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ. Και αυτή την φορά στο 97-107 δεν έχασε από την άμυνα αλλά από την επίθεση.Δεν έβαλε καν 100π στην έδρα της η Βοστώνη και γι αυτό εχασε. Δεν περιόρισε και τον τρομερό και φοβερό Κάρι αλλά και έτσι είχε κάνει την δουλειά για το 2-1. Σήμερα οι Σέλτικς είχαν παραπάνω άγχος απ όσο έπρεπε. Άτσαλες επιθέσεις και πολλά λάθη.

Και ενώ μπήκαν πάλι με τσαμπουκά και ανάγκασαν τους Ουόριορς σε 5 άστοχα σερί τρίποντα. Απάντησαν όμως με 5/6 και το ματς έγινε ντέρμπι.Παρόλα αυτά οι Σέλτικς έχοντας κυριαρχία στις ρακέτες έποιρναν μικρές διαφορές με ατομικές προσπάθειες του Τέιτουμ και του Μπράουν. Ο Σμαρτ έβαλε ένα παλικαρίσιο τρίποντο στα 5′ για το 94-90 αλλά μετά χάος!

Η Βοστώνη έβαλε μόλις ένα σου στα τελευταία 5′(!)με τον Χόρφορντ(97-100),ο Κάρι ήταν εκεί για το 94-100 και ο Λούνεϊ για το 97-102 στο 1′ μετά το επιθετικό σημαντικό ριμπάουντ του κατά τα άλλα ..άφαντου Γκριν και τέλος. Η διαφορά είναι πλασματική και το ματς ήταν θριλερ με νευρικότητα. Και πολύ άγχος για τους μποστονέζους.τα 15/38τρ δεν ήταν μακρυά από τα στάνταρ τους αλλα έχασαν πολλά εύκολα καλάθια και κόλλησαν σε κάτι ευρωπαϊκού τύπου άμυνες του Κερ! Που πήγε η Βοστώνη σε ένα κλειστό ροτέισον με 8 παίκτες!

Και φάνηκε ότι όταν πάικτες κλειδιά όπως ο Χόρφορντ(26π στο διπλό στο Γκόλντεν Στέιτ)ή ο Γκραν Ουίλιαμς(με τα 7τρ στην σειρά με τους Μπακς)δεν έχουν σκορ(χτες 11π και οι δύο)οι “κέλτες”μένουν χαμηλά. Ο Κάρι έβγαλε …43αρι και είχε 7/14τρ και 10ρ! Κλειδί ο Ουίγγινς με 17-16ρ καθώς έπαιζε στο “4” ή ακόμα και στο “5”αφού με την μόνιμη φέτος απουσία του Αισμάν οι Ουόριορς έχουν θέμα στο σέντερ. Προσέχουμε ότι για μια ακόμα φορά το Γκόλντεν Στέιτ κυρίαρχησε στην 3η περίοδο που τις έχει κερδίσει όλες και με διαφορα μάλιστα(χτες 24-30).

Ολα ανοιχτά πάντως για τον τίτλο!