Στην αρχή της σεζόν οι Λέικερς ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τεράστο brand name και με την απόκτηση και ενός εξαιρετικού πόιντ γκαρντ όπως ο Γουέστμπρουκ δίπλα στους Λεμπρόν-Ντέιβις, σχηματίσθηκε μια νέα Big-three που ήταν έτοιμη για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στα τελείωματα του …βιονικού πάντως ακόμα “βασιλιά” Λεμπρόν Τζέιμς.

Παρόλα αυτά αρκετοί ήταν δύσπιστοι. Και είχαν λόγους σοβαρούς. Οι Λέικερς ήταν και είναι μια γηρασμένη ομάδα που δεν πήγε σε ανανέωση. Αντιθέτως δόθηκαν για να χωρέσει ο πανάκριβος Γουέστμπρουκ στο σάλαρι καπ, παίκτες που είχαν μέλλον και ήταν η διάδοχος κατάσταση-όχι σαν ηγέτες ασφαλώς. Συνεπώς η ομάδα εμφανίστηκε γερασμένη με την λογική να είναι στο φουλ στα πλέι οφς. Χωρίς όμως ρολίστες δεν έγινε ποτέ ομάδα. Δεν έπαιξε άμυνα και δεν είχε διάρκεια.

Ο Λεμπρόν είναι ο απόλυτος σταρ και ηγέτης και ίσως και βιονικός αλλά φέτος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής ακόμα και από παλιούς μεγάλους άσους όπως ο Μάτζικ, επειδή φαίνεται να διαλέγει αυτός ως ένα σημείο τους συμπαίκτες του και ότι έπαιξε ρόλο να μην έρθει ο Ντερόζαν αλλά ο Γουέστμπρουκ. Ο Άντονι Ντέιβις μεγαλώνει και έχει τραυματισμούς και έτσι έχασε πολλά παιχνίδια φέτος. Ο δε Γουέστμπρουκ δεν είναι τυχαίο ότι μπορεί να γράφει τα τριπλ νταμπλ σαν να πετάει βότσαλα στην παραλία, αλλά δεν έχει στεριώσει πουθενά και δεν έχει επιτυχίες πουθενά. Περίεργο και αυτό.

Όπως και να έχει το πείραμα με την Big-three απέτυχε παταγωδώς καθώς οι Λέικερς διασύρθηκαν χάνοντας και από την ουραγό Οκλαχόμα δύο φορές από +20 μάλιστα και γενικά είχαν συνηθίσει τις εις βάρος τους ανατροπές. Όλη την σεζόν είχαν απουσίες,αλλά ποτέ δεν έγιναν ομάδα και αυτό ήταν το σημαντικότερο μαζί με το πολύ άσχημο κλίμα τους. Με όλα αυτά κατάφεραν να μείνουν και εκτός πλέι ιν και να γελάει ο κόσμος μαζί τους. Ο κόουτς Βόγκελ πήρε ένα τίτλο αλλά φεύγει καθώς και αυτός χρεώνεται το μέγα κάζο. Και ο Λεμπρόν θα βρεθεί το καλοκαίρι σε δύσκολη θέση από πλευράς κριτικής και θα έχει ενδιαφέρον τι θα επιχειρήσουν την νέα σεζόν.

Θα πάνε σε βαθιά ανανέωση έχοντας όμως ήδη μείνει από παίκτες αφού το 80% είναι άνω των 30;

Θα τα ξηλώσουν όλα και έχοντας Σάλαρι Καπ και όνομα θα πάνε σε νέο πρότζεκτ;

Ή με τον Λεμπρόν πάλι μπροστάρη θα κάνουν μια ακόμα προσπάθεια με τις παλιές καραβάνες για τίτλο;

Όπως και να έχει αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι όπως λέμε στην Ευρώπη τα λεφτά ή στο ΝΒΑ τα μεγάλα ονόματα,δεν διασφαλίζουν καμία επιτυχία. Τουναντίον μπορεί να οδηγήσουν και σε μεγάλες αποτυχίες.