Ποιό ήταν το πρώτο κέρδος του Ολυμπιακού και ίσως και το πιο μεγάλο για την συνέχεια; Οτι ξέχασε την ήττα και όπως αυτή ήρθε στο ΣΕΦ προ ημερών για την Α 1 από τον “αιώνιο”αντιπαλό του ΠΑΟ! Συνήθως αυτές οι ήττες καταστρέφουν και κατατρώουν εκ των έσω τους δύο μεγάλους συλλόγους. Αυτή την φορά ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του κατάλαβαν ότι και τα ντέρμπι ένα παιχνίδι είναι και έβαλαν στο χρονοντούλαπο το σοκ αυτής της ήττας. Εχοντας κάνει ριστάρτ στην ψυχολογία τους μπήκαν στο Μιλάνο σαν ο σοβαρός και σταθερός φετινός Ολυμπιακος.

Οταν με ρώτησαν και στην εκπομπή μου χτες στον Overfm 104,9 είπα βλέπω νίκη Ολυμπιακού.Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν νίκη εκτός αλλά με πολύ δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα. Το Μιλάνο δεν μ αρέσει τόσο, ήταν και σε κακό μουντ από τις ήττες σε Καζάν και Ζενίτ με κακές εμφανίσεις και η απώλεια του Μήτογλου είναι πολύ σημαντική σε ενέργεια. Το Μιλάνο είναι μια αλλοπρόσαλλη και περίεργη ομάδα χωρίς σταθερές και κάπως γηρασμένο και γι αυτο δεν μ αρέσει και τόσο. Και καθως έχει και παίκτες αμερικανούς που δεν έχουν σοβαρό ρόλο. Ο Ολυμπιακός πήρε και εύκολα ένα μεγάλο διπλό και είναι πολύ πιο πάνω στον βασικό του προγραμματισμό. Κυρίως όμως επανέφερε στον κόσμο του την πίστη για κάτι καλό φέτος και ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Συνεπώς αυτά είναι τα πιο μεγάλα κέρδη. Και φυσικά να ξεκινάς με το πιο δύσκολο θεωρητικά διπλά σε μια σειρά εκτός έδρας αγώνων (ακολουθούν Καζάν και Βελιγράδι)είναι πολύ σημαντικό.

Θα πει κανείς μα πως να χάσει ο Ολυμπιακός όταν αρχίζει με 4τρ στα 4′ και με 7/10τρ στο δεκάλεπτο και 12/16(!!) στο ημίχρονο! Ούτε το Γκόλντεν Στέιτ με Κάρι δεν σουτάρει έτσι! Οκ .

Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Του εδωσαν σουτ και τα έβαλε. Και κάτι σημαντικό. Το μπάσκετ και το σουτ είναι ψυχολογία. Με τον ΠΑΟ στην ζώνη εντός έδρας ο Ολυμπιακός είχε το πρέπει και …πνίγηκε από το άγχος. Ομως στην Ιταλία χωρίς άγχος μπήκαν. Αλλά δεν κέρδισε μόνο από αυτό ο Ολυμπιακός Η αμυνά του ειδικά στο β’ μέρος δούλεψε . Δέχθηκε 60π σε 33′. Και 15 σε 13′ στο β’ μέρος. Μάλιστα όταν το +14 έγινε 33-33 απάντησε με ένα 0-13 με την άμυνα και την είσοδο Λαρεντζάκη-Μακίσικ-Μαρτίν. Και στο β’ μέρος μετά το εκκωφαντικό 45-60 και το άσχημο ξεκίνημα (50-60) με 4’αφλογιστίας,η άμυνα καθάρισε/ Δέχθηκε 10π στο διάστημα 24′-32′. Και έτσι κέρδισε δίκαια με πολυδιάστατο παιχνίδι.

Ο Μπαρτζώκας πήρε άριστα βασικά γιατί και αυτός αλλά και οι παίκτες του ξέχασαν τον ΠΑΟ. Σχεδιάσε σωστά το ματς και το πήγε σωστά. Εδειξε εμπιστοσύνη και στον Μάρτιν και τον δικαίωσε παρά το …κράξιμο για την απόδοση του Αμερικανού.Δεν επέμενε στον Φαλ γιατί το Μιλάνο επαιζε με χαμηλή φροντ λάιν. Ο Ουόκαπ ο κλασικός. Ο Ντόρσεϊ έβαλε τα 4τρ στην αρχή και καθάρισε την..μπουγάδα του με το παραπανω. Εξαιρετικός ο Λαρεντζάκης σε άμυνα και επίθεση(και με τρίποντο κλειδί όταν στο 34′ το Μιλάνο έβαλε λίγο φωτιά μειώνοντας στους 14π). Ο Φαλ ξεκουράστηκε ουσιαστικα. Ο Σλούκας μέτριος επιθετικά αλλά κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα. Ο Μάρτιν στο πρώτο μέρος με σοβαρή προσφορά (8π)στην αντεπίθεση του Μιλάνου. Ο Παπανικολάου και ο Μακίσικ με πολύ ενέργεια. Σοβαροί στο ρόλο τους Λιβιό-Πρίντεζης και κλασικά σε υψηλά στάνταρ ο Βεζένκοφ.