Η Λάρισα εντυπωσίασε στα πλέι οφς, γέμισε το γήπεδό της κερδίζοντας δύο φορές τον ΠΑΟ, ο προπονητής της Φώτης Τακιανός αναδείχθηκε κόουτς της χρονιάς, αλλά του χρόνου μάλλον δεν θα την δούμε στα μεγάλα σαλόνια! Πως γίνεται αυτό; Γίνεται και παραγίνεται.

Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε οπαδούς βασικά στην Ελλάδα και όχι φιλάθλους. Αυτό εξηγεί και ότι η ομάδα που μάζεψε 5000 κόσμο με τον ΠΑΟ επειδή κέρδιζε ή επειδή πήγαν να δουν την αθηναϊκή ομάδα, δεν μπόρεσε ένα μήνα μετά να πουλήσει πάνω από 20 εισιτήρια διαρκείας! Άρα ο κόσμος πάει μόνο στα ματς με τους μεγάλους ή στις μεγάλες επιτυχίες . Αυτό όμως δεν λέγεται αγάπη για την ομάδα. Και δυστυχώς βλέποντας ομάδες που ουσιαστικά διαλύθηκαν όπως το Ρέθυμνο σε μια περιοχή κορυφαία στον τουρισμό ή το Κολοσσό στην Ρόδο μάχεται να τα βγάλει πέρα, απορίες. Αμ δε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο εξωτερικό είναι τιμή και διαφήμιση για μια ολόκληρη περιοχή η ομάδα μπάσκετ και ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα και οι χορηγοί τρέχουν να προλάβουν. Εδώ ακόμα και σε περιοχές με λεφτά και τουρισμό το μπάσκετ θεωρείται παρακατιανό. Δεν έχουμε αθλητική παιδεία . Τέλος.

Και έτσι ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας ο Δημήτρης Ριζούλης δεν κρύφθηκε και είπε “Τέλος η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, δεν θα πάω εγώ φυλακή για να έχω μια ομάδα. Μέχρι τώρα έχουμε πουλήσει μόλις είκοσι εισιτήρια διαρκείας παρότι τερματίσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του λαρισινού μπάσκετ στην τέταρτη θέση. Για ποιον λόγο να ασχοληθώ”. Και έτσι είναι. Πού να βρει με τα νέα δεδομένα 800 χιλ. η Λάρισα; Και άντε και κάνεις όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα… τανζανιές και παίρνεις το ΟΚ. Ο λογαριασμός θα έρθει και τα χρέη θα τρέχουν. Γιατί ένας άνθρωπος με σοβαρές και υγιείς επιχειρήσεις που δεν είναι όμως κροίσος, να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά; Ορθώς λοιπόν λέει γεια σας. Και εδώ που τα λέμε που να βρουν 800χιλεγγυημένα οι περισσότερες ομάδες σήμερα αν δεν έχουν κάποιον να τσοντάρει από το παντελόνι του 300 χιλ. πχ; Ο κόσμος δεν στηρίζει τις ομάδες, οι τοπικές κοινωνίες ούτε. Και έτσι έσοδα δεν υπάρχουν. Ο Ριζούλης είπε ξεκάθαρα την πραγματικότητα που έχουμε στο ελληνικό μπάσκετ που δεν είναι υγιές και αν είσαι σοβαρός επιχειρηματίας αλλά όχι κολοσσός, δεν έχεις λόγο να μπλέξεις… Και στο τέλος να τα ακούς κιόλας…

Αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα και η ουσιαστικά παρακμή της Α1 και του Ελληνικού μπάσκετ συνεχίζεται…