Η ΑΕΚ έχασε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και το μεγάλο ερώτημα είναι ένα.Είναι επιτυχημένη ή όχι και ποια είναι η επόμενη μέρα; 

Σίγουρα ότι στην περσινή προβληματική λόγω πανδημίας σεζόν η ΑΕΚ πήγε δύο τελικούς μαζί με το κύπελλο Ελλάδος και πήρε τον ένα,κάνει την χρονιά πετυχημένη. Από την άλλη όταν είσαι ΑΕΚ και παίζεις με την Μπούργκος τα θέλει όλα! Αλλά παίζουν και οι άλλοι! Όπως και να έχει η Ενωση πέτυχε νομίζω. Απλά έβαλε και τον πήχη πιο πάνω με τις ακριβές για το κασέ της μεταγραφές τύπου Ράις κτλ με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Το ερώτημα είναι βέβαια όπως είπα και χτες τι θέλει η ΑΕΚ πια.

Είναι φανερό ότι έπιασε ταβάνι. Που αλλού να πάει; Πάει τελικούς στην 3η τη τάξει διρογάνωση και στην Ελλάδα που πάντως δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί πρόπερσι την πέταξε εκτός ο Προμηθέας. Για να πάρει τον τίτλο πχ από τον ΠΑΟ σε σειρά ακόμα και 5 αγώνων φαντάζει ακόμα απίθανο αν και μειώθηκε η ψαλίδα. Αλλά η διαφορά κλάσης παραμένει ακόμα μεγάλη. Εκτός αυτού σε μια σειρά αγώνων τελικών πχ σε μερικές μερες,το πρόβλημα της Ένωσης με το γηρασμένο της ρόστερ θα κάνει μπαμ…Συνεπώς η ΑΕΚ έχει πιάσει ταβάνι και το ερώτημα είναι πως θα πάει παραπάνω που δεν είναι εύκολο αφού θέλει λεφτα για αυτό και να παίξει και Ευρωλίγκα που η διοργανώτρια δεν έχει τέτοια διάθεση για τρίτη Ελληνική ομάδα.

Συνεπώς η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάει σε μια αναθεώρηση ωστε να φτιάξει μια νεα ομάδα με Ελληνόπουλα και να φτιάξει τον κορμό του 2025 .Καθώς είχε και πολλά ταλέντα και έχει και άλλα τώρα και σε ένα τέτοιο πρότζεκτ θα μάζευε όλη την αφρόκρεμα. Ομως στην ΑΕΚ και η δίοικηση και ο κόσμος δείχνουν να ενδιαφέρονται για το τώρα παίρνοντας τους 35αρηδες των ομάδων της Ευρωλίγκας αλλά σε τέτοιο αριθμό που δεν θα αναδείξει ποτέ δικούς της νέους. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει όλο αυτό αφού υπαρχει ταβάνι για την διεκδίκηση τίτλων.

Από εκεί και πέρα πάμε και στο πως χάθηκε ο τίτλος εδώ στο ΟΑΚΑ καθώς και η Μπούργκος δεν είναι η Βαλένθια,η Μάλαγα ή η Μπασκόνια. Ούτε είχε το τρομερό ρόστερ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει τις ευθύνες του εδώ. Η ΑΕΚ δεν έχει ψηλούς και 4αρι ουσιαστικά για να πάει πολύ ψηλά.Ο Χρυσικόπουλος είναι ρολίστας βασικά και η ΑΕΚ ήθελε πρωτοκλασάτο Αμερικανό ή ξένο 4αρι. Ο Μασιούλις είναι στα 35+ για 10-15′ στην θέση αυτή αναγκαστικά πια. Δεν διεκδικείς τίτλους μόνο με το δίδυμο αυτό αλλά θες βασικό ξένο 4αρι. Ακόμα και στο σέντερ πήρε τον χρήσιμο ασφαλώς Μορέιρα μαζί με τον έμπειρο αλλά με τραυματισμούς Σλότερ,άλλον ένα γερόλυκο δηλ. Αποκτήθηκε και ο Άτκινς που δεν πήρε καν χρόνο στο τελικό για τις θέσεις 4-5.

Συνεπώς μπορούσε να έχει πάρει καλύτερο ξένο και βασικά 4αρι όπως είπαμε στάρτερ. Το ρόστερ της ΑΕΚ στην φροντ λάιν δεν είναι πρώτης γραμμής. Από εκεί και πέρα επίσης έχει μπερδεμένο ρόστερ. Πήρε τον Λοτζέσκι για το “3”επίσης μεγάλης ηλικίας και με τραυματισμούς. Ο Ρογκαβόπουλος πάιρνει σωστά χρόνο και δικαιουται σαν ταλέντο ένα 15λεπτο ίσως. Αλλά και πάλι αν δεν είναι καλά ο Λοτζέσκι υπάρχει μεγάλο θέμα.

Θα μπορούσε να μην πάρει πχ τον Λοτζέσκι και να αποκτήσει ένα πιο νεαρό Αμερικανό για να έχει ενέργεια. Η ΑΕΚ γέμισε 35αρηδες μεγάλα ονόματα που θέλουν και χρόνο συμμετοχής. Και αναγκάστηκε ο κόουτς της να παίζει και με χαμηλά σχήματα για να τους χωρέσει όλους. Που είναι η ενέργεια της ΑΕΚ έτσι όμως; Ποιός θα βγάλει ενέργεια; Ποιός θα παίξει άμυνα; Λάνγκφορντ και Ραίς δεν έπαιζαν άμυνα ούτε στα ντουζένια τους. Οι άλλοι έχουν μεγάλη ηλικία ή και τραυματισμούς χρόνιους σχεδόν. Αρα ποιός θα παίζει άμυνα; Γι αυτό και με τον Προμηθέα και με την Μπούργκος η ΑΕΚ δέχθηκε ασύλληπτα για το επιπεδό της καταστροφικά σερί του τύπου 23-3 και 35-12! Και έτρωγε…αμάσητα τα τρίποντα. Λάθος σχεδιασμός με υπερβολές στα μεγάλα ονόματα και την επίθεση και ξεχασμενη άμυνα και κακή χημεία και πρόβλημα στους ψηλούς.