Ακούω πολλά κάθε μέρα για την εθνική μας. Και πως πάει , αν πάει καλά, αν προβληματίζει και τα σχετικά…. Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα όμως λέω εγώ. Το θέμα είναι να λέμε κάτι για να έχει ουσία και όχι για να περνά η ώρα ή για παπατζιλικίκι και αβάντα… Μια χαρά πάει η εθνική μας. Οτι είπαμε δεν αλλάζει. Το τρένο μπήκε στις ράγες… Και ετοιμάζεται . Το τρένο με την έννοια τη πραγματική και όχι θα πάμε να σαρώσουμε και μπλα μπλα. Εγώ εννοώ να πάμε και να παίξουμε στο Eυρωμπάσκετ το μπασκετάκι μας. Η Ελλάδα μας μια χαρά πάει. Τα έχω γράψει και δεν αλλάζω κάτι. Πάμε για μετάλλιο, είμαστε ομάδα μεταλλίου αλλά θες και να είσαι στο πικ σου και να έχεις και λίγο τύχη γιατί και οι άλλες καλές ομάδες οι περισσότερες είναι εξίσου καλές. Και στα τουρνουά αυτά συνήθως το ματς του χιαστί τω 8 σου καθορίζει την επιτυχία ή την αποτυχία. Και για τις άλλες ομάδες ότι έχουμε πει ισχύει με εξαίρεση ίσως την Λιθουανία που την βλέπω κάπως λίγη.

Η Ελλάδα μας δουλεύει σωστά, καλά, μεθοδικά. Ο Κατσικάρης σωστά δεν τράβηξε τους παίκτες στα λαγκάδια μέσα στο καλοκαίρι και μιας και προέρχονταν από διακοπές και οι “Αμερικανοί” από απραξία ,τα πόδια είναι βαριά στα πρώτα φιλικά. Συνεπώς είναι δικαιολογημένο το ότι έχουμε και άσχημα φιλικά και νεκρά διαστήματα και πολλά ακόμα. Άλλωστε για αυτό είναι τα φιλικά. Ο Κατσικάρης επέλεξε ορθώς την σωστή 12αδα. Ο Γιάνκοβιτς είναι ακόμα ένας παίκτης που δεν έχει αρπάξει την μεγάλη ευκαιρία ειδικά που του έδωσε ο ΠΑΟ και ο Αγραβάνης είναι ακόμα δικαιολογημένα άγουρος αλλά τον βλέπω να μένει εκεί αν συνεχίσει αντί να παίζει μπάσκετ στα 21 με το κεφάλι κάτω να μιλάει πολύ και να γκρινιάζει πολύ όταν ακόμα δεν έχει καν παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Η Ελλάδα μας είναι πλήρης και τα έχουμε πει. Θα αλλάξει διάσταση μόλις φορτσάρει ο Σπανούλης που κάνει την διαφορά και στην συνέχεια ο άλλος μοναδικός παίκτης που μπορεί να αλλάξει ισορροπίες και είναι ο Αντετοκούμπο αν και σε μερικά χρόνια θα είναι σε τέτοιο επίπεδο. Και πάλι βέβαια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο αλλά ακόμα ψάχνει θέση και στο ΝΒΑ και εδώ που τον βλέπουμε πλέον στο 4 μαζί με τον Πρίντεζη όταν τον ξέραμε 3 και τον είδαμε πέρσι και στο 2 και στο ΝΒΑ τον πάνε χαμηλότερα. Αυτό όλο δεν είναι και το καλύτερο αν και στην Ευρώπη στο 4 μπορεί να κάνει πάρτι και σωστά το πήρε χαμπάρι ο Κατσικάρης.

Καμία ανησυχία λοιπόν για κάποιες μέτριες εμφανίσεις, για το ότι τα …αμερικανάκια και ειδικά ο παροπλισμένος Παπανικολάου τώρα βρίσκουν πατήματα . Ο Κουφός δείχνει καλά και μας λύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στο 5 μαζί με τον ορεξάτο Μπουρούση. Η χημεία στην περιφέρεια θέλει δουλειά. Ο Καϊμακόγλου επίσης ψάχνεται. Και η ομάδα θέλει δουλίτσα στα πιν εν ρολ στην αντιμετώπιση τους βασικά αλλά και στο τρίποντο. Αν και δεν ανησυχώ καθώς χρόνια λέω ότι η Ελλάδα δεν έχει κλασικό σουτέρ και σκόρερ, αλλά δεν έχει και άσχημους σουτέρ από την άλλη με την έννοια ότι μετά από καλό πάσινγκ γκέιμ πολλά παιδιά ανά μέρα μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις καλές και σχετικά αξιόπιστες. Και στην Ξάνθη φάνηκε ότι το τρίποντο ειδικά στη ζώνη είναι θέμα αν και πάμε να την σπάσουμε αξιόπιστα με κυκλοφορία της μπάλας και όχι με μπουμπουνίσματα όπως είδαμε και με την Ρωσία. Συνεπώς δουλεύουμε σωστά,το τρίποντο είναι ένα θέμα αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα καθώς θα έχουμε και παιχνίδια με εξαιρετικά ποσοστά. Γενικά πάντως θέλουμε δουλειά και στους αυτοματισμούς ειδικά στην επίθεση αλλά σε γενικές γραμμές η ομάδα πάει όπως πρέπει για την εποχή και σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το τζάμπολ…