Η βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης πήρε στην έδρα της το Σούπερ Κόπα της Ισπανίας και μιας και είναι στα μεγάλα φαβορί με την Μπαρτσελόνα, την αντίπαλό της στον τελικό, για την Ευρωλίγκα, βγήκαν και κάποια συμπεράσματα.

Η Ρεάλ κέρδισε εύκολα με 89-79 και αφού στον ημιτελικό ισοπέδωσε την αδύνατη Φουενλαμπράδα. Η Μπαρτσελόνα αντίθετα αγχωτικά απέκλεισε την Βαλένθια. Βέβαια ήταν χωρίς Χερτέλ που θα λείψει καιρό, Αρμπίνες και Ρίμπας. Η Ρεάλ δεν είχε τον Τόμπκινς. Καταρχάς κρατάμε την τρομερή χημεία που έχει η Ρεάλ. Λογικό καθώς είναι ίδια ομάδα με πέρσι και αν και δεν είχε κάνει καν προπόνηση μαζί όλο το τιμ,αφού είχε και πέντε παίκτες στο τελικό του Μουντομπάσκετ. Η βασίλισσα ήταν σαν να έκανε προπόνηση όλο το καλοκαίρι και έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Με ένα τρομερό 27-13 στην 2η περίοδο έκανε περίπατο ουσιαστικά στο τελικό με την Μπάρτσα απλά στο 38′ να πλησιάζει στους 5′ και να βάζει το μεγάλο τρίποντο ο Καμπάτσο.

Η Ρεάλ είναι ίδια ομάδα με πέρσι έχοντας προσθέσει και ένα πολύ καλό αθλητικό σέντερ,τον Μίκι.Κάτι που της έλλειπε πέρσι.Ο Ντεκ αρχίζει και παίρνει ρόλο,ο Καμπάτσο είναι πλέον ηγέτης και μάλιστα ήταν και πρώτος σκόρερ στον τελικό και έτσι η Ρεάλ δεν έχει εξάρτηση από τον Γιουλ .Είναι ομάδα με πλουραλισμό,έχει πολύ γεμάτο ρόστερ, παίζει και δυνατή άμυνα για να φύγει στο τρανζίσιον και έχει και μια δυνατή περιφέρεια με το πολύ τρίποντο. Εβαλε 89π με αντίπαλο την Μπάρτσα την πιο ακριβή ομάδα φέτος στην Ευρώπη με 40εκ και ας είχαν Γιουλ-Κάρολ 1/9τρ και τον Ράντολφ 0/7σ! Ο χρόνος μοιράζεται, η περιφέρεια με την απόκτηση και του Λαπροβίτολα είναι πολύ γεμάτη. Πάντως στο 4 όταν δεν είναι καλά ο ασταθής Ράντολφ, θα έχει ίσως ένα θέμα καθώς θα περιμένει πολλά από τον Τόμπκινς ή θα πάει σε χαμηλά σχήματα. Ήθελε ένα ακόμα 4αρι πιο φρέσκο του Ρέγες που έχει μεγαλώσει.

Η Μπαρτσελόνα θέλει πολύ χρόνο. Για να δέσει αν και έχει κορμό από πέρσι. Ο Ντέιβις της Ζάλκγιρις της δίνει τρομερή δύναμη στην ρακέτα πάντως που θα έχει ένα 25λεπτο και κάτι και από πίσω θα ειναι ο Τόμιτς σε άλλο στιλ βασικά. Ο Ντέιβις είχε 23π με τους ψηλούς της Ρεάλ μεταξύ των οποίων και ο Ταβάρες των 3εκ! Πάνγκος και Ντιλένι θα έχουν τον άσο. Ο Χϊγκινς ο σουτέρ. Ο Μίροτιτς το ίδιο από το 4αρι και θα είναι κλειδί το σκοραρισμά τους.Στο 3 θα αλλάζει πολλά σχήματα ο Πέσιτς με Χάνγκα, Κλαβέρ, Κούριτς βασικά. Θέλει χρόνο πάντως αλλά στην μέρα της Μπάρτσα θα σκοράρει πολύ.