Ξέρω ,ξέρω μην μου πείτε. Εγώ είμαι που σας ζάλιζα με τον Σάρας και την τρομερή του δουλειά στην Ζάλγκιρις. Και πίστευα ότι θα κάνει θαύματα στην Μπαρτσελόνα. Καθώς δεν έχει να αποδείξει τίποτα, είναι φραγκάτος και δεν κοιτά να κρατήσει το συμβολαιάκι του και τα σχετικά. Αλλά τα πάντα ρει όπως έλεγαν οι αρχάιοι φιλόσοφοι και ο σωστός αναλυτής και δημοσιογράφος οφείλει να προβλέπει αλλά και να διαμορφώνει την κριτική του ανάλογα με τι βλέπει και όχι τι επιθυμεί για να δικαιωθεί. Στο κατω κάτω της γραφής τι με ενδιαφέρει εμένα αν θα πάει καλά ο Σάρας,ο κάθε Σάρας και η κάθε Μπαρτσελόνα;

Από την αρχή φάνηκε ότι η φετινή Μπαρτσελόνα σίγουρα είναι καλύτερη καθώς παίζει και άμυνα και έχει ρόλους,αλλά σε καμία περίπτωση δεν πάιζει ελκυστικό μπάσκετ ,ούτε καν υποφερτό και ενώ μιλάμε για την πιο ακριβή με διαφορά ομάδα στην διοργάνωση. Αντίθετα βγάζω το καπέλο στο Τσάβι Πασκουάλ που έχει σχεδιάσει καλά την Ζενίτ με ένα απλά καλό μπάτζετ,έκανε μια καλή προσθήκη με τον Μπλατ,πάιζει απλό και σωστό και διαβασμένο μπάσκετ και εντυπωσιάζει. Σε μια σειρά που σήμερα η Ζενίτ εξαφάνισε την Μπάρτσα και με περίπατο, με 20αρα βασικά,έκανε το 2-2.

Με βάση την σειρά έχει πάιξει πολύ καλύτερα στα 3 από τα 4 παιχνίδια και αν δεν είχε αστοχήσει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας στο δεύτερο ματς της Βαρκελώνης από τα 4μ ο Πάνγκος, τώρα οι καταλανοί θα ήταν καναπεδάτοι….Την γλίτωσε η Μπάρτσα και με την φανέλα,την εμπειρία,την κλάση ασφαλώς και λίγο το φρου φρου ,πήρε πάλι την έδρα. Και πήγε να τελειώσει σήμερα στην Ρωσία το έργο, αλλά έφυγε με άδειο καλάθι και με μπάσκετ κακοποίηση…. Ο Τσάβι είδε ότι έχασε από το Ντέιβις το περασμένο ματς και ότι ο Αμερικανός σέντερ ήταν ο παίκτης κλειδί,και με παγίδες τον εξαφάνισε. Με 0/6σ ο Ντέιβις που τον …κατάπιε και ο Μπλακ που έπαιξε και για τον Γκουντάιτις!

Η Ζενίτ μην ξεχνάμε έχει δύο βασικούς εκτός (τον Λιθουανό σέντερ αλλά και το βασικό 3αρι τον Πονίτκα). Αλλά χωρίς τρίποντο σήμερα με τρομερή άμυνα πάτησε με το καλημέρα την Μπάρτσα (27-13 στο 10′) και έκανε περίπατο (58-38 στο 30′)! Ολάκερη Μπάρτσα των 30εκ+ του Σάρας έκανε 32′ να περάσει τους 40! Μπάσκετ …Μάλκοβιτς που λεει και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος ο Ντάρας(ο αρχηγός των Ιωαννίνων…σ.σ άντε να ανοιξει το LT το καλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα) ! Μπάσκετ για γέλια λέω εγώ,κακοποίηση του αθλήματος σε όλη την σειρά. Με ενα Σάρας να καταντάει εξοργιστικό να χοροπηδά σε όλα τα ματς στο πάγκο ,να μανουριάζει συνέχεια με τους διαιτητές (σ.σ που να τον επαιζαν και κόντρα δηλ!), όλο γκρίνια και νευρικότητα.

Βεβαια η Μπάρτσα, αυτή η αντιμπασκετική Μπάρτσα του Σάρας που μην ξεχνάμε ήταν 1η στην κανονική περίοδο αλλά και με πολλές κακές ήττες, είναι φαβορί καθώς έχει το 5ο ματς στην Βαρκελώνη. Βέβαια θα έχει και πιο πολύ άγχος, αλλά είναι φαβορί αφού γλίτωσε στο δεύτερο ματς σπίτι της. Σίγουρα ο Πασκουάλ στην σειρά έχει πάρει κατά κράτος την μάχη των πάγκων με τον Γιασικεβίτσιους και σίγουρα η Ζενίτ είναι καλύτερη αν βάλουμε και τα δεδομένα των ρόστερ και έπρεπε να έχει περασει. Οτι και να γίνει θα την χειροκροτήσουμε καθώς ξεκίνησε η σειρά για 3-0 ή 3-1 και χαλαρά και ειδικά με τα προβληματά της. Και όμως παίζει μπασκετάρα και την γουστάρουμε.

Με 1-2 καλές προσθήκες το καλοκαίρι αλλάζει επίπεδο του χρόνου ενώ τι ωραία ήταν η ατμόσφαιρα με σχεδόν γεμάτο γηπεδο σήμερα. Άλλη αίσθηση με κόσμο, άλλη με …μούγγα! Καλή Ανάσταση να έχουμε με υγεία και φώτιση…!