Η Εθνική μας ομάδα λοιπόν συνεχίζει την προσπαθειά της για το Μουντομπάσκετ μέσω των προκριματικών και μέσα στο νέο απαράδεκτο τοπίο που έχει δημιουργηθεί με την κόντρα της ΦΙΜΠΑ με την Ευρωλίγκα. Το ΝΒΑ και η Ευρωλίγκα έχουν στερήσει στα παράθυρα που έχουμε για τις Εθνικές ομάδες την συμμετοχή των παικτών,είχαν πέσει στο τραπέζι απειλές για καρατομήσεις, αλλά τελικά χαμένο βγήκε μόνο το άθλημα καθώς ειδικά οι μεγάλες ομάδες έπαιξαν στις πρώτες 4 αγωνιστικές χωρίς τα καλά τους στελέχη και συγκροτήματα όπως η Κροατία είναι μια ανάσα από τον αποκλεισμό καθότι έχασε στην έδρα της ακόμα και από την Ρουμανία! Η Ελλάδα πάει καλά μέχρι στιγμής και πρέπει να συνεχίσει ανάλογα καθότι μεταφέρονται τα αποτελέσματα στην επόμενη κρίσιμη φάση και συνεπώς τα παιχνίδια εκτός έδρας με Ισραήλ και Εσθονία έχουν ιδιαίτερη σημασία στο επόμενο 4ημερο.

Και εδώ είναι το ερώτημα; Που είναι οι διεθνείς μας; Μήπως πρέπει να τους παρακαλάμε; Οι ΝΒΑερς που είναι αλήθεια και γιατί δεν ήρθαν; Εχουν απαγορευτικό; Οι ΝΒΑερς π.χ. της Λιθουανίας κατεβαίνουν άπαντες. Οι δικοί μας που είναι; Θα υπάρξει κάποια ενημέρωση για το ποιος ευθύνεται ή δεν τους θέλει ή τεχνική ηγεσία τώρα; Κάτι απίθανο. Αρα προφανώς δεν έχουν όρεξη να κατέβουν ή δεσμεύονται από τις ομάδες τους για καλοκαιρινή προετοιμασία. Από τους διεθνείς της Ευρωλίγκα, δηλαδή τους διεθνείς των “αιωνίων” οι περισσότεροι ξεκουράζονται.

Ο Μάντζαρης δίνει το παρών από τις παλιές καραβάνες και μπράβο. Οι άλλοι; Καλάθης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου; Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιον ή αν είχαν κάποιους τραυματισμούς. Για τον Παππά, ξέρω δεν τον γουστάρει ο Σκουρτόπουλος όταν η Εθνική ομάδα δεν είναι ποιον γουστάρουμε αλλά ποιος πρέπει να παίζει. Ο ΠΣΑΚ μην τον ξεχάσω. Βγάζει ανακοινώσεις για τις δηλώσεις του Παππά που είναι μέλος του, αλλά για όσους δεν κατεβαίνουν ανά καιρούς στην Εθνική έχει άλλη ευαισθητοποίηση…..

Οπως και να έχει η Εθνική δεν είναι τσιφλίκι... Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν φυσικά αλλά να προσέχουμε και ποιοι είναι τα ινδάλματα… Και μπράβο στα παιδιά που πάνε και το θεωρούν τιμή τους και το χαίρονται αν και θα μπορούσαν να κάνουν επίσης την… πάπια αφού ξέρουν ότι κλήθηκαν εξ ανάγκης και στο Μουντομπάσκετ θα πάνε οι σταρ….