Η επική ανατροπή με την Τουρκία έφερε έναν ενθουσιασμό που παραδοσιακά παρασύρει τους πάντες προς την καταστροφή ειδικά στην Ελλάδα. Πόσες και πόσες ομάδες μας σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο σκόνταψαν μετά από μια αναπάντεχη επιτυχία; Η Ελλάδα μετά την ανατροπή από -14 με το εκκωφαντικό +20 με την Τουρκία με συγκλονιστική άμυνα (δεχθήκαμε 40π σε 30′!) μπήκε κακώς όμως για πολλούς σαν φαβορί απέναντι στην Τσεχία. Που είχε φάει 17π από την Τουρκία αλλά απέκλεισε τον οικοδεπότη και φαβορί Καναδά.

Είχαμε πει ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο και εμείς και η Τσεχία και η Τουρκία και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Ακόμα και οι στοιχηματικές μας έδωσαν φαβορί με -6π ! Απίστευτο μπασκετικό . Ποιός ο λόγος ; Ισως ο ενθουσιασμός και η παρουσία Πιτίνο. Ο Αμερικανός κόουτς δεν είναι μάγος . Βοήθησε πολύ την ομάδα μας που με άλλο προπονητή δεν θα είχε γυρίσει νομίζω καν το ματς με την Τουρκία Επαιξε η Εθνική μας καλύτερα απ το εκτιμώμενο. Και αυτό οφείλεται στον Πιτίνο . Απο εκεί και πέρα όμως παίζουν και οι άλλοι. Και έχουν και σταρ και καλύερους ρολίστες από εμάς.

Η Τσεχία είναι μια μεσαία ομάδα που ήταν πλήρης. Η Εθνική μας με σημαντικές απουσίες πως ήταν φαβορί με τους Τσέχους; Οχι βέβαια. Ο Καλάθης και ο Σλούκας είναι καλοί παίκτες αλλά επουδενί σταρ και δεν μπορούν να κερδίζουν παιχνίδια μόνοι τους οπως ο Σπανούλης ή και ο Διαμαντίδης παλιότερα. Συνεπώς ας είμαστε προσγειωμένοι και ας αφήσουμε τις γκρίνιες. Τα παιδιά πάλεψαν.Ομως με την Τσεχία αντιμετώπισαν μια ομάδα που ήταν καλύτερη στο ματς αυτό αλλά και γενικότερα με τις απουσίες μας. Η Τσεχία με τον Σατοράνσκι και τον Βέσελι να είναι ο MVP με την τρομερή άμυνα πάνω στον Σλούκα που τον εξαφάνισε ,έβγαλε και τα τρικ της.

Ο Αούντα και ο Μπόχατσικ ήταν τα κλειδιά με 35π ενώ εμείς από τον πάγκο δεν είχαμε καμία βοήθεια πλην του μαχητικού και πάλι Λαρεντζάκη. Ο Παπαγιάννης έδωσε τρομερές μάχες και ήταν εξαιρετικός όσο άντεξε.Ο Μήτογλου χάθηκε στις συμπληγάδες των Βέσελι-Μπάλβιν και οι τσέχοι μας διέλυσαν δίκαια. Αν και μετά το τραγικό πάλι ξεκίνημα (20-6) όπως με την Τουρκία,με την επίθεση μαζέψαμε το ματς (35-31) γρήγορα,δεν είχαμε καλή ετοιμασία χτες και ψυχολογικό επίπεδο καθώς αγχωθήκαμε πολύ. Το σημείο κλειδί για μένα ήταν το άστοχο τρίποντο στα 10” και το καπάκι τρίποντο στην εκπνοή του πρώτου μέρους που φάγαμε. Ετσι το -1 έγινε -7. Στο β΄ημίχρονο περιμέναμε εμφάνιση αλά Τουρκία και ήρθε μετά το 52-47 η απόλυτη καταστροφή με σκορ 31-11 !

Δεν γίνεται κάθε μέρα Λαρεντζάκης-Κατσίβελης στην περιφέρεια που έπαιξαν άμυνα για λίγο και δεν έβαζαν μπροστά να τραβήξουν πάλι το κουπί.Ο Πιτίνο δεν βρήκε λύση στο ξεμαρκάρισμα Σλούκα από τις δαγκάνες του Βέσελι,δοκίμασε όλα τα πιθανά και απίθανα σχήματα όπως και με τον Κασελάκη στο “4”. Του βγήκε κάπως ο Ρογκαβόπουλος στο “3” που είχαμε τρομερό πρόβλημα ειδικά με ψηλά σχήματα. Τέλος λοιπόν η Ολυμπιάδα αλλά ποτέ δεν ήμασταν φαβορί. Κάναμε μια ωραία προσπάθεια αλλά πέσαμε σε μια καλύτερη Τσεχία και στο τέλος αδειάσαμε σωματικά και ψυχικά και το παρατήσαμε.Δεν χάλασε και ο κόσμος δα…