Από καιρό πριν τους τελικούς είχαμε επισημάνει ότι έρχεται μετακίνηση βόμβα ανάμεσα στους “αιωνίους”. Καθόλου έκπληξη για τους γνωρίζοντες. Οπως και για όσους μας διαβάζουν ή με ακούνε καθημερινά μεσάνυχτα και κάτι στον Sport24radio 103,3 που είχαμε γράψει και πει ότι ο ΠΑΟ αλλάζει τακτική μετά το κάζο Μάντζαρη και δεν μιλά πριν πέσουν υπογραφές και φυσικά δεν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις με τον κάθε παίκτη που τον ενδιαφέρει όσο αυτός μιλά με την ομάδα του. Οι “πράσινοι” εξ αρχής στο πλαίσιο Ελληνοποίησης και έλλειψης βασικού 3αριού έβλεπαν τον Παπαπέτρου σαν ευκαιρία και περίμεναν στην γωνία.Ήταν κοινό μυστικό ότι εφόσον έμενε και ο Παπανικολάου στο λιμάνι ο Παπαπέτρου θα προτιμούσε να αλλάξει στρατόπεδο εφόσον με την σειρά του έβρισκε τις κατάλληλες συνθήκες

ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΟΑΚΑ
Τα έχουμε πει, τα ξαναλέμε. Ο Ολυμπιακός και ο Μπλατ τον ήθελαν αλλά δεν καίγονταν κιόλας έχοντας στην ίδια θέση ένα ίδιο πάικτη (Παπανικολάου). Ο Παπαπέτρου αντιθέτως ήθελε να παίζει περισσότερο απ ότι στο λιμάνι και βασικά μόνο στην θέση “3” και ήθελε και καλύτερο συμβόλαιο. Το κλειδί ήταν η παραμονή Παπανικολάου. Μόλις είδε ότι έμεινε ο συμπαίκτης του κατάλαβε ότι όσο και αν ο Μπλατ του είπε ότι θα κάνουν καλά πράματα μαζί, δύσκολα θα βρει πάνω από 15′  αφού θα έρθει και ξένος στην θέση 4 πίσω από τον Πρίντεζη. Μόλις επίσης είδε ότι ο ΠΑΟ δεν παίρνει βασικό 3αρι, κατάλαβε ότι στους πράσινους θα είναι στάρτερ στην αγαπημένη του θέση, θα έχει ένα 25λεπτο και έτσι θα ανεβάσει και τα νουμερά του και το κασέ του για το επόμενο καλό συμβολαιό του στα 27 του!

ΠΟΣΟ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δεν είναι και πολύ χαμένος. Κακά τα ψέματα δεν χωράνε εύκολα δύο ίδιοι παίκτες στην ίδια θέση και με σχεδόν 1,7εκ. Συνεπώς ο Ολυμπιακός δεν καιγόταν και τόσο και αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ των δύο “Παπ” θα προτιμούσε ως και έγινε τον Παπανικολάου επειδή είναι καλύτερος αμυντικός και πιο δεμένος με την ομάδα. Πάντως ο Παπαπέτρου ήρθε στον Ολυμπιακό σαν μεγαλύτερο ταλέντο από τον Παπανικολάου και παίκτης για να γίνει πρωταγωνιστής αλλά δεν έγινε τίποτα από αυτά. Βασικά στον Ολυμπιακό ο Παπαπέτρου είχε μια απλά θετική παρουσία και ενώ είχε πολύ καλές απολαβές.Συνεπώς ο Ολυμπιακός δεν χάνει πολλά πράματα. Χάνει απλά ένα καλό΄Έλληνα και σε καλή ηλικία.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΠΑΟ
Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Με πολύ καλά χρήματα (κοντά στα 800χιλ) σε σχέση με ότι έδινε π.χ. στον Μάντζαρη πέρσι, παίρνει ένα παίκτη που είναι μόλις στα 24 του και με πολλές προοπτικές και όρεξη. Βασικά μετά από καιρό θα έχει ένα παίκτη βασικό στο 3 για να παίξει 25′ και το καλύτερο; Έλληνα. Οι “πράσινοι”με καθυστέρηση προχωρούν στην Ελληνοποίηση που ήθελαν μετά μανίας εδώ και χρόνια και μάλιστα προσθέτοντας ένα βασικό στέλεχος της νέας Ελληνικής μπασκετικής σκηνής. Δεν κάνουν κακό στον αντιπαλό τους μιας και δεν ήταν βασικός ο Παπαπέτρου αλλά ασφαλώς ενόψει μέλλοντος και της εξέλιξης του Παπαπέτρου κόβουν ένα γρανάζι από τον άλλο “αιώνιο”. Συνεπώς ο ΠΑΟ με φυσιολογικά χρήματα πήρε ένα καλό παίκτη , Έλληνα και βασικό στο 3 που είχε χρόνια πρόβλημα.Οτι καλύτερο κοινώς

Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ
Ο Παπαπέτρου είναι από μπασκετική οικογένεια, είναι σοβαρός γενικά αλλά δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν όλοι.Στα 18 του είχε ένα καλό χρόνο σε ένα καλό Κολέγιο στις ΗΠΑ (Τέξας με 8π., 4ριμπ.) και ενώ όλοι περίμεναν ότι θα πάει σταδιακά στο ΝΒΑ αυτός προτίμησε ίσως και για τα χρήματα την Ευρώπη και την πατρίδα του. Στον Ολυμπιακό βρήκε ευκαιρίες είναι αλήθεια αλλά στην 5ετία του στο λιμάνι δεν έκανε κάτι τρομερό. Σταθερά στους 7-8π. και 4-5ριμπ. σε ένα σχεδόν 20λεπτο. Αναγκάστηκε να παίζει και στο 4 που δεν ήθελε, βρήκε μπροστά του και τον Παπανικολάου που είναι ίδιο στιλ και ξένους . Αλλά έστω και έτσι είχε ευκαιρίες. Όμως δεν έκανε το άλμα, δεν τις εκμεταλλεύθηκε και έμεινε στάσιμος. Συμπαθητικός σε όλα στο παιχνίδι του αλλά τίποτα τρομερό ουσιαστικά.Στον ΠΑΟ θα έχει σαν βασικός με ένα 25λεπτο την ευκαιρία του.Θα βρει και σουτάκια ,θα πρέπει να πάιξει την καλή του άμυνα και να βρει ρόλο πρωταγωνιστή βασικά. Να πάει στους 12π. και 5-6ριμπ. αρχικά που είναι κάτι εφικτό. Αλλά να δουλέψει ατομικά καθώς σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα θέλει καλύτερο σουτ, καλύτερη ντρίμπλα και ταχύτητα.