Αν και δεν είμαι φανατικός θαυμαστής του ΝΒΑ καθώς με κουράζουν οι πολλές διακοπές στο παιχνίδι και η έλλειψη βασικά τακτικής και “διαβάσματος” εν τούτοις στα πλέι οφ ομολογώ ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς τώρα αρχίζει το πραγματικό πρωτάθλημα όπως λένε και οι ίδιοι οι προπονητές μιας και στο ΝΒΑ οι ομάδες δεν δίνουν τόση σημασία στην κανονική περίοδο καθώς ακόμα και το πλεονέκτημα της έδρας δεν παίζει τόσο ρόλο αφού τα γήπεδα είναι …θέατρα και όχι ζούγκλες! Αυτό που μας χαροποιεί ασφαλώς είναι η παρουσία των δύο Ελλήνων παικτών του ηγέτη των Μπακς Γιάννη Αντετοκούμπο και του φέρελπι Γιώργου Παπαγιάννη στο Πόρτλαντ αν και δεν παίζει ακόμα. Γενικά πάντως θα δούμε ωραία και αμφίρροπα πλέι οφ και μεγάλες μάχες. Και πολλές εκπλήξεις.Η Δύση ασφαλώς θεωρώ ότι θα κατακτήσει το τίτλο καθώς οι ομάδες της Ανατολής έχουν θέματα φέτος. Και μάλλον ο τελικός της Δύσης ανάμεσα στο Χιούστον και το Γκόλντεν Στέιτ θα είναι ο …κανονικός τελικός! Πάμε να ρίξουμε μια ματιά όμως

–Στην Ανατολή δεν υπάρχει ομάδα να κοντράρει τις Δυτικές κορυφαίες. Το Τορόντο είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα που πήρε την 1η θέση λόγω του κλίματος στο Κλίβελαντ και των απουσιών της Βοστώνης και δεν έχει ακόμα το ειδικό βάρος για ένα τίτλο. Λείπει ένα μεγάλο όνομα στους Καναδούς που πρέπει να προσέξουν και με την πλήρη πλέον Ουάσιγκτον που όμως δεν είναι στα καλύτερά της από όταν γύρισε ο ηγέτης Γουόλ και είναι πλήρης! Περίεργα πράματα! Πάντως το Τορόντο καθώς δεν θα αλλάξει κάτι σε Βοστώνη και Κλίβελαντ θα μπορέσει να διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες τον πρώτο του τίτλο στην Ανατολή! Στο ζευγάρι που μας ενδιαφέρει η Βοστώνη είναι μια πολύ σοβαρή και δουλεμένη ομάδα αλλά από το μέσο της σεζόν νοσοκομείο και έτσι έχασε την πρωτιά. Αντέχει και παλεύει επειδή είναι ομάδα αλλά χωρίς τον ηγέτη της Ίρβινγκ και 4 απουσίες δύσκολα θα αντέξει μέχρι τέλους. Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο το πάλεψαν και στο πρώτο ματς και έχουν τύχη να πετάξουν πλήρεις πια εκτός του Κέλτες κάνοντας το μπαμ αλλά έχουν πρώτα να λύσουν τα δικά τους καθώς γενικά δεν παίζουν άμυνα και έχουν πολλές διακυμάνσεις.Αν και άλλαξαν προπονητή για να σκληρύνουν αλλά η άφιξη του Μπλέτσοε δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή και ας σκοράρει. Πάντως έχουν ταλαντούχα πολύ επίθεση. Το Κλίβελαντ είναι κακό φέτος με όσα συνέβησαν μέσα στην χρονιά που αναγκάστηκε να διώξει όλους τους σταρ που μάζεψε γύρω από τον Λεμπρόν και έτσι δεν προλαβαίνει να βρει χημεία και ρόλους με τις ..τρελές αλλαγές του Φλεβάρη! Και γι αυτό με -20 από την αρχή έχασε την έδρα από την ωραία φέτος Ιντιάνα που άλλαξε με την σειρά της στιλ και φιλοσοφία και παίζει ωραίο επιθετικό μπάσκετ.Θα παλέψει ο Λεμπρόν την σειρά αλλά η σεζόν είναι χαμένη για τους Καβαλίερς. Πάμε και στο τελευταίο ζευγάρι. Σε τρομερή φόρμα με 16 συνεχείς νίκες η ταλαντούχος εδώ και χρόνια αλλά επιτέλους υγιής φέτος Φιλαδέλφεια που δεν έχει πάντως ακόμα τον Εμπίμπ. Παρόλα αυτά με το ασταθέστατο και χωρίς κάτι ιδιαίτερο Μαιάμι είναι καθαρό φαβορί και το νερό μπήκε στο αυλάκι για τους ιστορικούς Σίξερς να επιστρέψουν σταδιακά στην πρώτη γραμμή!

–Στην Δύση θα είναι απίθανο να μην δούμε τον μεγάλο τελικό των…τελικών ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το Χιούστον.Οι Ρόκετς του Ντ Αντόνι και του Χάρντεν κάνουν δουλειά και δεν είναι τυχαία στην 1η θέση και ας εκμεταλλεύθηκαν τις απουσίες των πρωταθλητών Ουόριορς. Παίζουν και άμυνα, έχουν ρόλους και γενικά είναι μια πολύ καλή ομάδα.Πάντως το Γκόλντεν Στέιτ αν και χωρίς τον σκόρερ Κάρι(28π) είναι πιο κλασάτη ομάδα και ίσως παραμένουν και χωρίς αυτόν το φαβορί για τον τίτλο! Στο ζευγάρι πρώιμο τελικό με τον Σαν Αντόνιο του Πόποβιτς δεν θα έχουν πρόβλημα καθώς οι Σπερς έκλεισαν τον κύκλο τους και πρέπει να κτίσουν από την αρχή πολλά πράματα.Το Χιούστον αρκεί να είναι σοβαρό με την ταλαντούχο αλλά σοφτ Μινεσότα που χωρίς τον Μπάτλερ που πάντως επέστρεψε από 3η βρέθηκε 8η και στην παράταση να κλειδώνει τα πλέι οφ! Πάντως πάλεψε το πρώτο ματς και θα παλέψει όσο μπορεί. Στα άλλα ζευγάρια η ασταθής και ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο καθώς έχει τρομερό ταλέντο και σκορ αλλά δεν είναι ακόμα ομάδα, η Οκλαχόμα,πρέπει να προσέξει με την πολύ δουλεμένη και σε τρομερή φόρμα με 28 νίκες στα 24 τελευταία ματς Γιούτα! Καλό ζευγάρι το Πόρλαντ -Ν.Ορλεάνη.Η ομάδα του Λίλαρντ και του Παπαγιάννη βρέθηκε 3η αν και δεν είναι για τόσο ψηλά. Η Ν.Ορλεάνη του τρομερού Ντέιβις επιτέλους δικαίωσε τις προσδοκίες και ας παίζει χωρίς το άλτερ έγκο του τον τραυματία σέντερ σκόρερ Κουζέν. Μάλιστα άρχισε να προσπαθεί και στην άμυνα και έσπασε ήδη την έδρα του Πόρτλαντ και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στην σειρά.Και οι δύο ομάδες όμως έχουν ταβάνι για φέτος!