Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια εκπληκτική σεζόν στην Ευρωλίγκα με την 2η θέση. Απρόσμενα και πάνω από καθε αισιόδοξη πρόβλεψη σε μια χρονιά μεταβατική για πολλούς καθώς αποσύρθηκε ο Σπανούλης.

 Όμως ο Μπαρτζώκας έκανε καλές κινήσεις,η ομάδα έγινε σύγχρονη και αθλητική και με την εξαιρετική της χημεία και άμυνα και έχοντας και την καλύτερη έδρα της διοργάνωσης με μόλις μια ήττα(Ερ Αστέρας)και τον κόσμο πίσω,έκανε την μεγάλη επιστροφή. Και αυτό είναι το κέρδος.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι υγεία και όραμα και παρόν και μέλλον. Και αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσει ότι και να γίνει στα πλεί οφς που είναι μια άλλη περίπτωση. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορι να πάει στο Βελιγράδι καθώς είναι καλύτερη ομάδα από την Μονακό.Αλλά όχι και πολύ καλύτερη σε μια Ευρωλίγκα που οι αποστάσεις είναι μικρές. Και πολλά κρίνονται και στην μέρα. Ο Ολυμπιακός το ξέρει καλά αυτό καθώς κάπως έτσι πλήρωσε την …νύφη με την Ζάλγκιρις το 2018.Και πλεονέκτημα και ο πιο βατός αντίπαλος,αλλά δεν πήγε Φ4.

Το καλό για τους ερυθρόλευκους είναι το γεμάτο γήπεδο σε μια περίοδο πανδημίας,το καλό κλίμα από τις νίκες με τον ΠΑΟ,η καλή κατάσταση και η έλλειψη σοβαρών τραυματισμών.  Από την άλλη όμως η Μονακό είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και εξίσου αθλητική που έφαγε 20π περίπατο στο ΣΕΦ αλλά απάντησε και με 20αρα στο Πριγκηπάτο.

Συνολικά πάντως έχει πάιξει καλύτερα καθώς και στο Φάληρο προηγήθηκε με 10π και 35-38ημ πριν το τρομερό β΄μέρος της ελληνικής ομάδας και το 86-65. Ο Ολυμπιακός έχει την έδρα,την φανέλα και το ειδικό βάρος και εμπειρία.Αλλά και το άγχος πλέον.

Η Μονακό δεν έχει κανένα άγχος ,έχει εξίσου ακριβή ομάδα,έιναι εξαιρετικη εκτός με 6 διπλά και είχε και μερικά ακόμα με τις ρώσικες ομάδες που αποχώρησαν και είναι και μια ομάδα που αν και άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν,με τον Ομπράντοβιτς στο πάγκο πλέον πάιζει και άμυνα. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς τα έχει βρει μια χαράκαι με τον ηγέτη και ιδιόρυθμο πάντα Μάικ Τζέιμς που είναι το βαρόμετρο και αυτό κάνει την Μονακό που επικίνδυνη, καθώς έχει εκρηκτική περιφέρεια και ο Τζέιμς είναι πάικτης ορχήστρα.

Το καλό για τον Ολυμπιακό πάντως είναι ότι ακόμα και αν χάσει στο ΣΕΦ παιχνίδι,η Μονακό δεν είναι μεγαθήριο και ούτε έχει τη δυνατή έδρα. Αλλά είναι ζευγάρι που θα πάιξει ρόλο και η ψυχολογία μεγάλο.

Τέλος θυμίζω ότι πιο εύκολα αν και νομίζουμε το αντίθετο, σπάει η έδρα στα δεύτερα παρά στα πρώτα παιχνίδια. Και ο Ολυμπιακός το ξέρει καλά αυτό όταν πριν αρκετά χρόνια είχε ρίξει μια …50αρα στην Σιένα(!)και καπάκι έχασε από τους Ιταλούς στο ΣΕΦ και χαιρέτησε τελικά…