Περίμενε κανείς 30π σε ένα πρώιμο τελικό; Σε ένα ματς βασιλιά-βασίλισσας; Ούτε ο πιο φανατικός Παναθηναϊκός δεν περίμενε να διαλύσει, να ισοπεδώσει το τριφύλλι την βασίλισσα Ρεάλ! Αλλά προς το παρόν ο ΠΑΟ έκανε το πρώτο βήμα και τίποτα παραπάνω. Συνεπώς κάθε πανηγυρισμός πρέπει να μπει στο ντουλάπι τα μεσάνυχτα καθώς την Πέμπτη μπορεί να έχουμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι

ΤΟ …ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

Μόλις έγινε γνωστό ότι η Ρεάλ έρχεται χωρίς Γιουλ και Καμπάτσο λέω ο ΠΑΟ κρατά τα ματς στο ΟΑΚΑ στα χέρια του. Και αυτό καθώς έχει μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα από την αποψιλωμένη βασίλισσα. Ο Καλάθης θα έχει την άνεση να κάνει πάρτι και δημιουργικά και εκτελεστικά αρκεί να μοιράσει ο Πασκουάλ σωστά τους ρόλους μαζί με τον Τζέιμς. Η Ρεάλ θα έχει στην περιφέρεια τον παικταρά Ντόνσιτς και τον Κοσέρ που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο εκτός έδρας και ας είχε κάνει το ματς της ζωής του με τους πράσινους στην Μαδρίτη και τον Κάρολ που είναι μόνο σουτέρ και παίκτης ψυχολογίας. Αν ο ΠΑΟ με 20000 κόσμο έμπαινε με τσαμπουκά στην άμυνα, εκμεταλλευόταν τα προβλήματα της Ρεάλ στην περιφέρεια και δεν έτρωγε 35 από τον Ντόνσιτς, δεν είχε 5/30τρ ο ίδιος και θωράκιζε την ρακέτα με βοήθειες, δεν έχανε το ματς ποτέ που λέμε! Ο Πασκουάλ κέρδισε κατά κράτος τον Λάσο στους πάγκους απέναντι σε μια ομάδα που παρά τις απουσίες της κοστίζει 12-13εκ και άρα είναι ακριβότερη από τον ΠΑΟ. Ο Τζέιμς μπήκε σε ρόλο. Η μπάλα στα χέρια του Καλάθη (16 ασίστ σε τέτοιο ματς!!!) και αυτός εκτελεστικά χωρίς τρίποντα γιουρούσια. Μπράβο του. Μπήκε σε καλούπι, δεν χάλασε το παιχνίδι του Καλάθη και έφτιαξαν ένα τρομερό δίδυμο απέναντι σε μια λειψή περιφέρεια. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟ έκανε τα πάντα τέλεια

ΜΕ ΔΥΟ….ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Μπήκε με δύο …μαχαίρια στα δόντια και πάτησε την Ρεάλ με το καλημέρα. Την έπνιξε με το καλημέρα. Οπως λέει και ο Χατζηγιάννης όνειρο ζω μην με ξυπνάτε! Οι πράσινοι έπιασαν την βασίλισσα από τον λαιμό και την χτυπούσαν κάτω σαν χταπόδι. Ξεκίνημα όνειρο με 20-0 και άντε γεια είπαν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας. 20-0 στο 5’σε πλέι οφ με την Ρεάλ αντίπαλο δεν ξανάγινε….Πράσινος τσαμπουκάς,άμυνα τανάλια και ψυχολογία στα ύψη από τους 20000 οπαδούς. Ούτε την διαιτησία στο μυαλό, ούτε τίποτα. Η Ρεάλ αντέδρασε λίγο και μείωσε στους 10π αλλά ο ΠΑΟ είχε λύσεις σε όλα. Άριστο κοουτσάρισμα ο Τσάβι, τρομερός Τζέιμς χωρίς καρικατούρες και γιουρούσια, εξαιρετική συνολική άμυνα (και αρχικά από τον Θανάση) στον Ντόνσιτς που έμεινε στους 10π με κλεισμένους τους διαδρόμους μιας και δεν έχει τρίποντο. Και με όλα αυτά έχει και το τρίποντο που είναι το κλειδί του. Ξεκίνησε με 7/10τρ στο ημίχρονο και χωρίς τον τραυματία Ρίβερς. Η Ρεάλ δεν πήρε επιθετικό ριμπάουντ στο ημίχρονο (!) αν και υπερτερεί στην ρακέτα καθώς Γκιστ και Σίνγκλετον θύμισαν πάνθηρες! Με όλα αυτά πως να χάσεις!

–Τι άλλο κρατάμε. Συγκλονιστικός Σίνγκλετον με τρομερό πάθος και άμυνα και τα νούμερα δεν δείχνουν τίποτα (5π). Καθοριστικός (3/6τρ) Ντένμον, μαχητής Πέιν. Κλασικός Γκιστ, θετικός Βουγιούκας. Καλός και ο Γκάμπριελ. Μέτριος ο Λοτζέσκι, λίγο έπαιξε ο Λεκαβίτσιους. Εξαιρετικός στην άμυνα ο Θανάσης Αντετοκούμπο. Για Τζέιμς και Καλάθη τα είπαμε με τον δεύτερο να θυμίζει Στιβ Νας με τις 16 ασίστ! Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο Πασκουάλ πλέον είναι να φτιάξει την ψυχολογία του Παππά που ήταν μέτριος και έξω από τα νερά του αφού δεν αισθάνεται καλά έχοντας χάσει τον ρόλο του με την άφιξη Τζέιμς και θα τον χρειαστούν οι πράσινοι στο μέλλον σαν ηγέτη τους! Ο ΠΑΟ είχε 12/22τρ και έτσι σπάνια χάνει! Και όταν ο αντίπαλος (Ρεάλ) έχει 3/19 δεν χάνεις ποτέ ποτέ!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

Πάμε όμως στην επόμενη μέρα. Το ματς της Πέμπτης θα είναι ένα άλλο παιχνίδι πιθανότατα. Μην ξεχνάμε ότι στα δεύτερα και όχι στα πρώτα παιχνίδια σπάει βασικά η έδρα. Ασφαλώς όμως μια σειρά με τόσο μεγάλο αντίπαλο έχει κομβικό και το πρώτο ματς καθώς θυμόμαστε τι έγινε πέρσι με τη Φενέρ. Μην ξεχνάμε επίσης πριν μερικά χρόνια που ο Ολυμπιακός διέλυσε με 89-41 την Σιένα και μετά από δύο μέρες στο ίδιο γήπεδο έχασε και καθαρά μάλιστα! Σαφώς ο ΠΑΟ έβαλε το νερό στο αυλάκι….Αλλά έχει δρόμο ακόμα και έχει ένα άλλο μεγάλο παιχνίδι μπροστά του. Που μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό!