Ο Ολυμπιακός έχασε με κάτω τα χέρια που λέμε στο Μονακό και έμπλεξε. Για την ακρίβεια έμπλεξε για τα καλά. Καθώς ακόμα και αυτός δεν ξέρει ποιά τι θέλει πχ στο Εφές -Μιλάνο σήμερα. Η Εφές αν και δεν πατάει καλά δεν πάυει να έχει ένα καλό πρόγραμμα και αυτό σημαίνει ότι μπορέι και να περάσει την ελληνική ομάδα με την οποία έχει την ισοβαθμία.Κοινώς ο Ολυμπιακός θέλει 2/2 με Βιλερμπάν έξω και Μπαρτσελόνα μέσα για να διασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας και να κυνηγά και τη βολική 3η θέση που αποφεύγει στην διασταύρωση την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές.Με τις δύο νίκες εξασφαλίζει όμως το πλεονέκτημα. Η μια μπορεί και να μην αρκεί.Θα ξέρει περισσότερα μετά το ματς της Τουρκίας σήμερα. Όπως και να έχει όμως έμπλεξε σε περιπέτειες αφού δεν κέρδισε στο Μονακό.

Αλλά εύκολο είναι να κερδίσεις στο Πριγκηπάτο; Η Μονακό είναι η έκπληξη της σεζόν και όταν έχεις ένα Τζέιμς στην περιφέρεια είσαι υπολογίσιμη ομάδα. Πόσο δε μάλλον όταν έχει πολλούς καλούς παίκτες όπως η αποκάλυψη χτες Λι,και γενικά μια πολύ αθλητική ομάδα με Ντιαλό(αυτός του Λαυρίου που δεν έκανε στον Πρίφτη που τον θεώρησε ότι θέλει χρόνο να “ψηθεί”!),τον ψηλό τον Χαλ και άλλους. Για μένα δεν ήταν έκπληξη ούτε η άνετη επικράτηση της Μονακό.Η διαφορά ναι. Αλλά μιλώντας με φίλους πριν είπα βλέπω καθαρά Μονακό.Ο Ολυμπιακός δεν πίστευα και δικαιώθηκα,ότι θα άντεχε στον ρυθμό της γαλλικής ομάδας. Και όταν δεν παίξει σκληρή άμυνα αντίο ζωή…Θα κερδίσεις μια Μπάγερν πχ αλλά σευψηλότερο επίπεδο στα 10 ματς θα χάσεις τα 8 με 9 όταν δεν πάιξεις άμυνα.Γιατί έτσι είναι σχεδιασμένος και σωστά ο φετινός Ολυμπιακός. Δεν έχει την τρομερή ποιότητα μπροστά για να βάζει 90 και 100π. Δεν έχει ένα Τζέιμς πχ.

Συνεπώς φάνηκε ότι όταν δεν δουλέψει η άμυνα όπως πρέπει υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε υψηλό επίπεδο. Χτες δεν υπήρχε άμυνα. Ακόμα και ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός ο Γουόκαπ περπάταγε. Και όταν έχεις φάει 8/10τρ στο ημίχρονο και έχεις 2/12τρ στο ίδιο διάστημα,το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.. Ο Φαλ πάλευε μόνος,ο Βεζένκοφ έβαλε τους πόντους στο β’ μέρος βασικά και αθόρυβα,αλλά δεν φτάνουν. Ο Σλούκας δεν πήρε καν προσπάθειες,ο Παπανικολάου επέστρεψε στην αφλογιστία στην επίθεση(0/5σ)αλλά δεν έπαιξε και άμυνα,Μάρτιν και Λιβιό αόρατοι και ο Ντόρσεί σκοράρισε τους 15π όταν το ματς χαλάρωσε. Ο Λαρεντζάκης κλασικά ντεφορμέ και ο Μακίσικ χτες τίποτα.Ο Ολυμπιακός στο β΄μέρος είχε 6/17τρ αλλά όταν όλα είχαν κριθεί(σύνολο 8/29τρ) και έχασε και 7 βολες. Το 15-2 στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου(και χωρίς Τζέιμς μεσα για την Μονακό)και το 29-9 της 2ης περιόδου ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ασφαλώς δεν χάθηκε τίποτα και δεν χάλασε ο κόσμος. Απλά ήταν μια προσγείωση για όσους νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός έγινε Μπαρτσελόνα. Εγινε μια καλή υγιής και σοβαρή ομάδα και αυτό δεν αλλαζει. Το ματς με την Βιλερμπάν είναι σαν τελικός πλέον