Λοιπόν εδώ είμαστε… Στο 1-1 ο Ολυμπιακός… Και επειδή εγώ δεν κάνω δημόσιες σχέσεις για το ξεροκόματο αλλά λέω ότι βλέπω,μην ξεχνάμε μερικά πράματα. Και οι δύο ομάδες μας και ασφαλώς πολύ περισσότερο ο Ολυμπιακός σαν φαβορί με την Ζάλγκιρις,απέτυχαν στα πρώτα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την Παρασκευή και έμεινε ζωντανός αλλά η επιτυχία ποια είναι; Αν έχανε με 0-2 έπρεπε να φύγουν όλοι όπως λέμε. Ολυμπιακός είσαι, πλεονέκτημα έδρας έχεις, εμπειρία, ειδικό βάρος, μπάτζετ 4 φορές μεγαλύτερο και σου φταίνε οι τραυματισμοί; Επί της ουσίας ένας παίκτης ανά αγώνα δεν έπαιξε (Παπανικολάου στο πρώτο και Μιλουτίνοφ στο δεύτερο). Και ο Πρίντεζης ήταν από τραυματισμό μαζί και ο Στρέλνιεκς. Οκ από τραυματισμό ήρθαν, έσφιξαν τα δόντια και τα σχετικά ηρωίστικα που αναγράφουν τα ΜΜΕ. Αν ένας παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί ή κινδυνεύει να πάθει μεγάλη ζημιά δεν παίζει και καλά θα κάνει βέβαια. Αν τώρα πονάει λίγο ξέρετε πόσοι και πόσοι παίζουν έτσι κάθε αναμέτρηση; Απλά ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά, δεν πατάει καλά καθώς έχει μάθει να παίζει με την ενέργεια από την άμυνα. Όταν δεν έχει ενέργεια δεν μπορεί να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο και αν δεν έχει 10τρ δεν πάει καν 75π! Και έτσι λένε του Σπανούλη βάλε μια ..30αρα αλά παλιά και κάνε και 6-7 ασίστ! Είχαμε γράψει από το καλοκαίρι ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα στην επίθεση γι’ αυτούς τους λόγους που ανέμενα και έχει την χειρότερη επίθεση στην Ευρωλίγκα,όχι απλά πρόβλημα δηλαδή!

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς ξεκίνησε ιδανικά και από +15 έχασε από την Ζάλγκιρις που παίζει τρομερό μπάσκετ ειδικά για τις δυνατότητές της και παίκτες των 100χιλ φαντάζουν των 500 και 1εκ! Υπογραφή Σάρας. Στο δεύτερο ματς της Παρασκευής ο Ολυμπιακός πάλι δεν ήταν καλός. Είχε όμως καρδιά και ψυχή,έ παιξε σαν Ολυμπιακός σε πάθος. Και με ηρωικό μπάσκετ, τσαμπουκά και ξυλίκι στην άμυνα και τρομερή ενέργεια κέρδισε δίκαια. Πάλι έχασε διαφορά 10π+ μόλις έμεινε από δυνάμεις στην 3η περίοδο αλλά οι Έλληνες όταν το ματς ήταν στα ίσα στο 30’και το άγχος θα τον έπνιγε έδωσαν την λύση.Τρία τρίποντα από Μάντζαρη, Παπανικολάου και Πρίντεζη, τρία μεγάλα τρίποντα μαχαιριά στην Ζάλγκιρις που με τον Γιανκούνας αόρατο και τον Πάνγκος κακό δεν είχε επιλογές και δεν μπορούσε να ξαναγυρίσει. Ο Ολυμπιακός έβγαλε 5λεπτα χωρίς να φάει πόντο και έβαλε και τα μεγάλα σουτ. Οι Έλληνες απάντησαν και ο Μακ Λιν ήταν ο κορυφαίος απόντος του Μιλουτίνοφ κάτι που γίνεται πάντα όταν λείπει ο Σέρβος. Αλλά άλλες βοήθειες δεν πήρε ο Σφαιρόπουλος από τους ξένους του και αυτό προβληματίζει.Ο Παπαπέτρου έβαλε και το κερασάκι στο τέλος με δύο καλαθάρες και στο 1-1. Η διαιτησία έπαιξε Ολυμπιακό σαφώς όπως παίζει και κατά του σε δύσκολες έδρες με πιο δημοσχετίστικες ομάδες. Έτσι πάνε αυτά που λέμε. Κανονικά εγώ γουστάρω το μπάσκετ αυτό αλλά να το αφήνουν παντού έτσι για όλους.

Πάμε στην επόμενη μέρα. Ποιος είναι φαβορί; Κανείς. Στο 50-50 η σειρά αυστηρά και με μια ιδιαιτερότητα.Αν η Ζάλγκιρις κάνει το 2-1 με τον Ολυμπιακό χωρίς δυνάμεις και με νέα επιπόνηση και πίεση, εύκολα μπορεί να κάνει το 3-1. Άλλωστε το Κάουνας δεν είναι Πόλη και Εφές που παίζει χωρίς φανατικό κοινό. Αν ο Ολυμπιακός πάρει το πρώτο ματς στην Λιθουανία όμως με την φόρα που θα έχει και την στενοχώρια των γηπεδούχων μπορεί να κάνει το 3-1 στο Κάουνας και να γυρίσει με την πρόκριση. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει άλλωστε καλύτερα όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αλλά θα πρέπει να βρει λύσεις για τα καταστροφικά διαστήματα που μένει από ενέργεια και χάνει διαφορές ακόμα και 15π συνέχεια μάλιστα πια. Η Ζάλγκιρις έχει την έδρα και τον ενθουσιασμό και παίζει καλύτερο μπάσκετ από τον αντίπαλό της βάση της ποιότητας που έχουν οι δύο ομάδες.Αλλά και αυτή θα έχει πίεση.Ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες είναι μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις και κουβαλά την μεγαλύτερη εμπειρία και ειδικό βάρος της διοργάνωσης. Και εκεί ποντάρει και ας λείψει ο Μιλουτίνοφ. Συνεπώς περιμένουμε δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που λόγω της κακής κατάστασης του Ολυμπιακού η τρομερή Ζάλγκιρις του Σάρας απειλεί τους φιναλίστ με αποκλεισμό σοκ!