Βόμβα λοιπόν στο ΣΕΦ με θύμα τον Ολυμπιακό που συνεχίζει να έχει μια ..αγάπη στα θρίλερ αλλά και μάλλον πρέπει να παίζει καλύτερα εκτός έδρας.Οι “ερυθρόλευκοι”μετά το μεγάλο διπλό με την Μακάμπι έχασαν και το κλασικό τους 2/2 στις διπλές αγωνιστικές της Ευρωλίγκα αλλά πάνω απ όλα μπήκαν με το αριστερό στην τριάδα κλειδί και ορόσημο μαζί με το ματς στη Γαλλία πάλι με την Βιλερμπάν την Τρίτη αλλά και με την Ζάλγκιρις καπάκι στο Κάουνας. 

Ηταν από τις περίφημες κακές ήττες,αλλά από την άλλη ειδικά φέτος δεν υπάρχουν κακές ήττες θα έλεγα καθώς είδαμε και την ΤΣΣΚΑ να χάνει από την Άλμπα στην Μόσχα. Αλλωστε η Βιλερμπάν έχει ρίξει 15 στην πλήρη Μπαρτσελόνα εντός,έχει κερδίσει στην Μπασκόνια και έχασε σε θρίλερ από +10 στο 30′ στην Μαδρίτη και από +6 στο 37′ στην Εφές . Ομως όλοι το είχαν σίγουρο για τρεις λόγους.Ο Ολυμπιακός έρχοταν από μεγάλες νίκες με Μπάγερν μέσα όπως πήγε το ματς και στο θρίλερ του Τελ Αβίβ .Η Βιλερμπάν είχε μόλις ένα διπλό αλλά αυτό δεν συμβάδιζε με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις.Και επειδή βασικά ερχόταν από 20αρα την Τετάρτη από τον προτελευταίο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και 4 σερί ήττες.Ελεγα όμως και γράψαμε και εδώ το πρωί ότι έιναι πονηρό ματς καθώς η Βιλερμπάν είναι ζημιάρα και πονηρή ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε την απουσία Παπανικολάου,Μαρτίν και εσχάτως και τον MVP του Ισραήλ τον Λαρεντζάκη. Και δεν υπάρχει λόγω έλλειψης κόσμου και η δύναμη της έδρας. Αν βάλετε και την κλασική ίσως υπεροψία των Ελληνικών ομάδων σε τέτοια ματς δεν ήθελε και πολύ.Ο Ολυμπιακός την είχε γλιτώσει με την Άλμπα μέσα από -15 καθώς ήταν σκασμένη τότε η Γερμανική ομάδα και κατέρρευσε μετά. Κάτι τέτοιο πίστευαν ίσως και οι ιδιοι οι “ερυθρόλευκοι” ότι θα γινόταν και την Παρασκευή μιας και η Γαλλική ομάδα που είχε 2-3 μικροαπουσίες,είχε επίσης πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα. 

Το 33-34 στο ημίχρονο έδειχνε εύκολα αναστρέψιμο. Ο Σλούκας δεν είχε σουτάρει καν όμως(!) και παρά τις 6 ασίστ έδειχνε ότι είναι σε κακή ομάδα. Η αθλητική και τρίποντη Βιλερμπάν βρήκε κακό και νωθρό Ολυμπιακό αλλά δεν είχε πάρει διαφορά και όλοι περίμεναν την έκρηξη των γηπεδούχων.Ο Ολυμπιακός που πολλές φορές παίζει με πολύ ενέργεια και βρισκει πόντους στο τρανζίσιον από την άμυνα,δεν είχε καλή άμυνα και έπεφτε στο 5 εναντίον 5 και σε ένα καλοστημένο σύνολο ταμπουρωμένο της Βιλερμπάν.Το πικ εν ρολ Σλούκα-Μαρτίν με την απουσία του τελευταίου δεν υπήρχε και ο Σλούκας εμφανώς κουρασμένος έκανε το χειροτερό του παιχνίδι αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογια αν δούμε πχ τον Ταβάρες της Ρεάλ και των 2.20μ να πάιζει 35′ το ματς και με Ισπανική λίγκα ενώ οι “ερυθρόλευκοι” είναι αραχτοί και λάιτ τα ΣΚ…Ο Σλούκας είναι βαρόμετρο έχουμε πει και με τόσο κακό Σλούκα ο Ολυμπιακος ήταν προβλέψιμος.Ο Σπανούλης δεν μπορεί να κάνει την διαφορά και ειδικά με αθλητικές ομάδες αντιπαλους,ποστ παιχνίδι δεν υπάρχει ειδικά αν δεν είναι σε καλή βραδιά ο Πρίντεζης που επίσης μεγάλωσε και τέλος.Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε 35′(!) για να φτάσει στους 50π(!) και εδώ τελειώνει κάθε συζήτηση.Οι Γάλλοι έβαλαν 2-3 μεγάλα σουτ όταν ο Ολυμπιακός για ένα μικρό διάστημα έπαιξε άμυνα αλλά ήταν άκαπνος μπροστά. Και έτσι πήραν ένα +10 και +12 και μετά το άγχος πνίγει το φαβορί! Ο Ολυμπιακός έχασε από την επίθεση και άλλωστε σκοράρισε 9π στην 3η περ εντός!Με 7/24τρ και χωρίς inside game(Πρίντεζης 3π)δεν μπορείς να πας στους 70!Και πάλι καλά που πήγε στο τέλος στους 63 καθώς ο Σλούκας έιχε 2π με μόλις 1/2σ(!)που σημαίνει ότι δεν ένοιωθε καλα και έτσι πήρε μόλις 19′! Η Βιλερμπάν σκοράρισε 10 φορές από τα 6.75μ με περίφημη κυκλοφορία της μπάλας και ο θηριώδης Γιαμππουσέλε έκανε το παιχνίδι της ζωής του στο “3” και ενίοτε σε θέση “4”στην επίθεση.Κανεις δεν διασώθηκε από τον Ολυμπιακό,πολύ κακή η παρουσία του Έλις στην άμυνα και το ματς στην Γαλλία είναι τελικός πια.

Ασφαλώς δεν χάθηκε τίποτα καθώς βλέπουμε πολλά φέτος και ο Ολυμπιακός είναι ικανός να παέι να κερδίσει πχ στην Μαδρίτη. Aλλά χάνει ευκαιρίες και έτσι στην δύσκολη Ευρωλίγκα φέτος μπορεί να τις πληρώσει ακριβά. Τα ματς σε Λιόν και Κάουνας είναι τελικοί πλέον.