Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το σοκ του Ολυμπιακού με την Valencia

Αυτή είναι η Ευρωλίγκα απλά. Δεν υπάρχει εύκολο ματς,δεν υπάρχει ματς που το έχεις κερδίσει και με 15 και με 20π πριν τελειώσει,δεν υπάρχει κακή ομάδα. Ο Μπαρτζώκας το είχε επισημάνει αλλά η ομάδα του την έπαθε τελικά. Μια ήττα αρχικά εκτός προγράμματος και κακή σαφώς και μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας και όταν είχε πέρσι σε όλη την σεζόν μια όλη και όλη στο ΣΕΦ. Αλλά τα δύο διπλά σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη είναι μαξιλαράκια ασφαλείας.

Ομως επιβεβαιώθηκε με το καλημέρα αυτό που έχω πει ότι δεν θα έχει εύκολο έργο φέτος ο Ολυμπιακός και ας ξεκίνησε φουριόζος και με τρία διπλά στην Ισπανία. Και αυτό έχει να κάνει με το θέμα στην περιφέρεια. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός που έχει αρχίσει και βγάζει μια κόπωση και αυτό φάνηκε και στην 4η περίοδο, είχε τον έλεγχο του ματς με διαφορές 8-16π συνέχεια. Το 53-37 στο 22′ και το 71-58 στο 30′ δεν έδειχναν να ανησυχούν τους “ερυθρόλευκους”.Που έβαλαν την μπάλα στην ρακέτα στην αρχή και παρά τα 4τρ που έφαγαν στην1η περίοδο είχαν καθαρό προβάδισμα από την επίθεση.

Στην 2η περίοδο δεν δέχθηκαν τρίποντο και άρχισαν να κτίζουν και διαφορές και με τα 3τρ του Παπανικολάου. Η Βαλένθια είναι μια κλασική ισπανική ομάδα με εξαιρετικό ανερχόμενο κόουτς (Μούμπρου)και χωρίς ονόματα και το πολύ ακριβό ρόστερ,είναι μαχητική και ζημιάρα. Άλλωστε είχε αλώσει την Πόλη και την πρωταθλήτρια Εφές. Με 11τρ έκλεψε το ματς όπως λέμε στο ΣΕΦ καθώς ήθελε να μέινει κοντά και μόλις πλησίασε στο 79-74 έβαλε μπόλικο άγχος στον Ολυμπιακό που με την σειρά του “πνίγηκε” και έκανε τα πάντα λάθος. Άλλωστε τα 20 λάθη εντός έδρας είναι εξωπραγματικό νούμερο και έπρεπε να είχε καθαρίσει από το ημίχρονο που είχε 20-5 ριμπάουντς αλλά δεν! Ακόμα και ο Σλούκας έχασε 2 βολές όταν είχε χάσει μια στην διοργάνωση ως τώρα.

Ο Σλούκας κούραζε με την μπάλα στα χέρια και κάπως έτσι το παιχνίδι χάθηκε με τρεις βολές σε φάουλ που ο Ολυμπιακός λέει ότι ήταν στην αρχή της φάσης. Φωνάζει και για την τελευταία φάση για φάουλαλλά όταν χανεις από 16π και 13 στο 30′ δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Κακώς επίσης ο Μπαρτζώκας λίγο νωρίτερα για μέναμε το ματς στο καλάθι δεν ήθελε καθαρή άμυνα αλλά ρισκάρισε να έχει τελευταία επίθεση και ας πάει στην παράταση. Το καμπανάκι για τον Ολυμπιακό το είχαμε πει καιρό. Ο Κάνααν που χτες δεν ξεκίνησε καν(προτιμήθηκε ο Μακίσικ)δεν είναι σε καμία περίπτωση αντί Ντόρσεϊ. Ο Λαρεντζάκης όσο μαχητής και φιλότιμος και αξιόπιστος και αν είναι που είναι,δεν είναι Ντόρσεϊγια να έχει σε κάθε ματς 2-3 σουτ 3π. Συνεπώς το τρίποντο του Ντόρσεϊ και το αλέγκρο παιχνίδι του λείπει πολύ από τον Ολυμπιακό που έχει θέματα στην περιφέρεια. Και ας παίζει καλά όπως χτες ο Γουόκαπ(12π,6ας) .Ο Κάνααν μόλις 7′.Ο Λαρεντζάκης δεν φάνηκε,ο Φαλ και ο Μπλακ είχαν 9/9δ(!)στο σέντερ και έπρεπε ναπάρουν και άλλες μπάλες.

Κορυφαίος κλασικά ο Βεζένκοφ.Ο Σλούκας μέτριος. Ο Παπανικολάου είχε τα 3τρ,ο Μπολομπόι τραυματιστηκε αλλά είχε 4΄σε 7′! Ο Πίτερς δεν πρόσφερε κάτι και ο Μακίσικ αν και άρχισε πεντάδα καθώς του πάει κανονικά το ματς με ισπανικές ομάδες,έμεινε στους4π. Ο Ολυμπιακός έχασε από +16 αν και είχε 10/19τρ και 34-23ρ στην έδρα του! Αλλά και 20 λάθη!