Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το σοκ του Ολυμπιακού

Κακή ήττα, αυτοκτονία δηλαδή για Ολυμπιακό στην Λιόν. Στο θρυλικό Αστρομπάλ, αλλά λογικά στο τέλος. Καθώς όταν παίζεις με την φωτιά θα καείς. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από τις διαστημικές εμφανίσεις του με την Βίρτους και την μισή Φενέρ στο ΣΕΦ και έδειξε ότι θα κάνει περίπατο απέναντι σε μια σοβαρή δουλεμένη αλλα περιορισμένη ομαδα όπως η Βιλερμπάν . Με το 31-47ημ με 6-16ριμπ(!)και μόλις ένα επιθετικό την Βιλερμπάν των 10 μ.ο είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι και το 33-54 στο 24′.

Όμως μετά έμεινε από δυνάμεις,δέχθηκε 4 σερί τρίποντα και η διαφορά έπεσε με ένα 11-0 στους 10π(44-54). Στην συνέχεια αντί να αντιδράσει δέχθηκε και ένα 8-0 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και το ματς ήρθε από +21 στα ίσα πολύ νωρίς(60-61). Αυτή είναι όμως η Ευρωλίγκα . Ολα αλλάζουν πλέον σε λίγα λεπτά και δεν θέλει πολύ η καταστοφή να γίνει. Ο Ολυμπιακός έφαγε 7/14τρ στο β μέρος,η Βιλερμπάν ισορρόπησε τα ριμπάουνυς, απέκτησε ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις, κόλλησε και αγχώθηκε και η μπάλα έκαιγε. Ακόμα και έτσι θα μπορούσε να κερδίσει πάντως αλλά ήταν και άτυχος στο τέλος με το τρίποντι που έφαγε. Οχι ότι δεν νίκησε δίκαια η ανεβασμένη Βιλερμπάν με την ανατροπάρα της. Και είχε άλλωστε στείλει το μήνυμα με το τρομερό διπλό στην Βαρκελώνη.

Ο Ολυμπιακός έχασε μια καλή ευκαιρία αλλά δεν θα σκάσει καθώς εδώ έχασαν αυτή την εβδομάδα η Ρεάλ στο Κάουνας και η Εφές μέσα από την Μπασκόνια. Εχασε όμως ευκαιρία στην μάχη για το πλεονέκτημα και πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Κακές επιθέσεις στοτέλος,Πίτερς-Μακίσικ άποντοι και άφαντοι και έτσι δεν φαίνεται το βάθος.

Εμφανής η έλλειψη ενός παίκτη εκτός συστήματος. Του Ντόρσεϊ δηλαδή. Καθώς επίσης για μια ακόμα φορά στην 4η περίοδο υπήρχε πρόβλημα στο σκορ.Τρεις συνεχόμενες ήττες εκτός και με καθαρή ανατροπή απαιτούν νομίζω ενίσχυση ξεκάθαρα. Ντόρσεϊ ακούει; Θα έλεγα εγώ.

Πέτυχε μόλις 14π στην 4η περίοδο απέναντι σε μια μικρομεσαία ομάδα. Πρόβλημα που δεν φάνηκε στο ΣΕΦ.