Χαμός λοιπόν! Εδώ σας θέλω! Ποιός τελικά είναι ο καλύτερος; Και ποιόν θα κράξουν στο επόμενο ματς ή στο τέλος της σειράς; Κακά τα ψέματα η προπονητολογία είναι αγαπημένο “άθλημα”της εξέδρας και των social media στην Ελλάδα. Και έτσι οι προπονητές των “αιωνίων” κρίνονται πάντα αυστηρά από τον κόσμο και τα ΜΜΕ.

Μέχρι πριν το τζάμπολ των τελικών ο Σφαιρόπουλος ήταν στην… πυρά χρεωμένος τις επιλογές των ξένων και την αποτυχία στην Ευρωλίγκα και τον άμεσο κίνδυνο να μείνει η ομάδα χωρίς τίτλο σε δύο χρόνια συνεχόμενα. Και ξαφνικά από “τελειωμένος”και ανεπιθύμητος για πολύ κόσμο έγινε ο…”Γιαννάρας ο μάγκας” από τα περίεργα που άκουγε.

Ο Πασκουάλ από την άλλη από προπονητάρα και “επιτέλους βρήκαμε τον διάδοχο του Ζοτς” άκουσε πολλά για την ανυπαρξία του στην ροή του παιχνιδιού του ΟΑΚΑ και βγήκαν πάλι στην επιφάνεια οι επικριτές του ακόμα και όταν κέρδιζε

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ
Οπως και να έχει ο χαμένος κόουτς θα έχει θέμα.Ο Πασκουάλ αν χαθεί ο τίτλος θα έχει θέματα.. Καθότι θα έχει με πλεονέκτημα έδρας ένα χαμένο τίτλο και δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι ο Ισπανός παίρνει σχεδόν 1 εκ. και ο Σφαιρόπουλος σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες λιγότερα από 300.000. Αρα άλλες απαιτήσεις από τον Τσάβι και άλλες από τον Γιάννη έχοντας και οι δύο πάνω κάτω ισόποσο ρόστερ σε αξία.

Ο Πασκουάλ έχει θαυμαστές επειδή είναι αγαπητός σαν πρόσωπο και εμφάνιση και έρχεται από μεγάλο κλαμπ. Και έχει όμως και επικριτές όσους ξέρουν μπάσκετ και κρίνουν με βάση σε αυτό το επιπεδο το αποτέλεσμα. Ο Ισπανός έχει κάνει βήματα αλλά αν δεν φέρει αποτελέσματα θα έχει θέμα και ειδικά αν χαθεί ο τίτλος με πλεονέκτημα και με τον “αιώνιο”αντίπαλο σε άσχημη κατάταση.

Από την άλλη ο Σφαιρόπουλος αν πάρει τον τίτλο με μειονέκτημα σώζει την χρονιά και εξισορροπεί τον αποκλεισμό σοκ από την Ζάλγκιρις με πλεονέκτημα στην Ευρωλίγκα. Άλλωστε ο κόσμος θυμάται περισσότερο πάντα τις κόντρες με τον “αιώνιο”αντίπαλο. Ο Σφαιρόπουλος με το διπλό κέρδισε… ζωή από τον κόσμο όπως είχε κάνει κατά καιρούς εν μέσω σφοδρής κριτικής με τα διπλά στην Ευρωλίγκα σε ΟΑΚΑ, Πόλη (Φενέρ) και Μαδρίτη.

Αν πάρει τον τίτλο ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό προβάδισμα παραμονής καθώς είναι και φτηνός και έχει άριστες σχέσεις με τους ιδιοκτήτες. Και θα ξεχαστούν μάλλον και οι κακές επιλογές ξένων και βασικά Αμερικανών. Αν όμως χαθεί ειδικά και μετά το μπρέικ ο τίτλος θα βρεθεί αναπόφευκτα σε πολύ δύσκολη θέση. Το τρομερό πάντως είναι ότι αν είχαν βρεθεί σε αντίστροφες θέσεις θα είχαμε διαφορετική συμπεριφορά από το κοινό.

Ο Πασκουάλ αν και είναι ξένος έχει μεγαλύτερη σαφώς στήριξη και αποδοχή και παίρνει μεγαλύτερη πίστωση χρόνου.Ο Σφαιρόπουλος αντίθετα δέχεται πολύ ευκολότερα την κριτική και την πίεση του κόσμου ίσως επειδή δεν έχει το brand του Ισπανού.

Αν πάντως στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ που ο Πασκουάλ ήταν σαν μην υπήρχε στον πάγκο,είχαμε τον Σφαιρόπουλο θα… βούιζε ο τόπος με το “μη γυρίσεις”!