Η χώρα ζει μια τεράστια Εθνική τραγωδία. Και όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε για την ανακούφιση των πληγέντων. Ηδη το basketblog.gr έκανε την πρότασή του και κάποιοι ανταποκρίθηκαν. Αλλά πρέπει να γίνουν πολλά,πάρα πολλά και να δείξει το μπάσκετ ότι είναι κοντά στην κοινωνία.

Παραδέχομαι τον Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός που δεν έδωσε φραγκιδίφραγκα και εισπράξεις αγώνα με την… Άνω Ραχούλα αλλά ζεστό 1εκ ευρώ συν άλλες δράσειςΣχεδόν τέτοια νούμερα περιμένω από τις μεγάλες ΚΑΕ. Και πολλά ακόμα έστω σε κινήσεις από τους κλειδοκράτορες του αθλήματος ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Μην ακούσω πάλι τα δεν έχουμε λεφτά. Αν δεν έχετε να κάνετε τουρνουά και άλλες πράξεις που θα φέρουν λεφτά στα ταμεία για να πάνε στους πυρόπληκτους και φυσικά και στους συμμετέχοντες στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Τα περασμένα χρόνια είχαμε τα ice challenge που οι σοβαροί γελάγαμε με αυτό το χάλι… Πάντως έπιασε και έπεφταν στοιχηματάκια και τα σχετικά και υπήρχε χρήμα που κινήθηκε. Περιμένω και από τους σταρ του μπάσκετ λοιπόν μιας και γι αυτό μιλάμε βασικά εδώ και ασφαλώς από κάθε άνετο οικονομικά αθλητή, άμεση δράση.

Για να γίνουν και οι συγκρίσεις. Περιμένω να ξεκινήσει ο πρώτος σταρ και να πει βάζω 100.000 για τους πυρόπληκτους. Τι είναι το 1/10 ή 1/20 του συμβολαίου ενός έτους; Μην μας πούνε κανένα 10χιλιαρο γιατί όχι θα είναι κοροϊδία. Η κάθε βοήθεια πρέπει να πηγαίνει ανάλογα με το μπάτζετ του καθενός λέω εγώ αν θέλουμε να μιλάμε για φιλανθρωπία.Δεν γίνεται να δίνει 50 ευρώ ο μεροκαματιάρης των 700 και να δίνει ο εκατομμυριούχος 5 και 10 χιλιάρικα. Ας τα δώσει, αλλά μπράβο δεν θα πάρει.Και ασφαλώς δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να βάλει το χέρι στην τσέπη για κανένα. Αλλά σαν δημόσια πρόσωπα όλοι υπόκεινται ανάλογα των πράξεών τους σε κριτική και αυτό κάνω και εγώ ειδικά όταν βλέπω πχ τον Λεμπρόν και τον Κριστιάνο στη μπάλα να δίνουν μύρια.

Να ξεκινήσει λοιπόν το…έργο και να γίνει ένας έμμεσος πλειστηριασμός για να μαζευτούν πολλά χρήματα από τους διάσημους και ακριβοπληρωμένους Έλληνες πάικτες. Θα περιμένω πχ από τον Γιάννη Αντεοκούνμπο των 20 εκατ. το χρόνο να πει πάρτε ένα εκατομμύριο… Να του βγάλω το καπέλο. Να πω μάγκας ο Γιάννης…

Τα καλάθια όχι δεν με ενδιαφέρουν για κανένα. Η κοινωνική προσφορά ναι με ενδιαφέρει και την χειροκροτούμε θερμά... Ας δείξει το μπάσκετ ότι είναι μέλος της κοινωνίας άξιο. Οπως ήδη κάποια παιδιά όπως ο Πελεκάνος και ο Ευαγγελίτσης έπραξαν και μάλλον και άλλοι που μου διαφεύγουν τώρα. Και άνοιξαν την πόρτα στα σπίτια τους για πληγέντες… Ακόμα πιο ωραία πράξη.

Και μην πει κανείς κάνε το καλό και μην το πεις γιατί τότε δεν πιστεύω κανέναν σχεδόν. Πράξεις και φανερές για να ακολουθήσουν και άλλοι με τις απαραίτητες συγκρίσεις όπως γίνεται και στο εξωτερικό. Απλά τα πράματα… Για να δούμε ποιοι είναι εδώ για την κοινωνία…