Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ματς του Ολυμπιακού με την Ζάλγκιρις

Ο Ολυμπιακός αναμενόταν να κερδίσει εύκολα την Ζάλγκιρις. Πόσο εύκολα είναι στο μπάσκετ μια άλλη ιστορία και ειδικά στο σύγχρονο και ανατρεπτικό μπάσκετ που είδαμε τι έπαθε το Μιλάνο χτες με την Άλμπα και… δύο φορές που λέμε καθώς και το γύρισε και έχασε το σουτ της νίκης και έχασε τελικά στην παράταση στην Ιταλία. Κακή ήττα και καλή για την ελληνική ομάδα που διεκδικεί τετράδα με τους Μιλανέζους.

Ο Ολυμπιακός μετά το μεγάλο διπλό της Βαρκελώνης είχε να διαχειριστεί πάντα τον ενθουσιασμό που προκαλούν αυτές οι νίκες και τον διαχειρίστηκε σωστά. Το έχει δουλέψει πολύ αυτό και βασικά ο Μπαρτζώκας και δεν παρασύρεται αλλά και δεν απογοητεύεται κανείς.Το ματς ήταν πονηρό καθώς λόγω της τιμωρίας ο Ολυμπιακός δεν είχε τον κόσμο του που του δίνει ρυθμό. Ακόμα δεν είχε ένα σημαντικό παίκτη του στην άμυνα, τον Παπανικολάου. Αλλά απέδειξε πόσο μεγάλο βάθος έχει καθώς έχει γεμίσει το ρόστερ του. Και επειδή η Ζάλγκιρις είναι μια κλασική μαχητική ομάδα που η έλλειψη άγχους την κάνει πιο επικίνδυνη και είδαμε τι πήγε να πάθει μια εβδομάδα πριν η Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, το ματς ήταν ύπουλο.

Τελικά ο Ολυμπιακός αν και μπήκε μουδιασμένος με -7 και 6 λάθη(!),δεν του έφυγε το ματς, αντιθέτως έπαιρνε και μικρές ή και διψήφιες διαφορές με καλά τρίλεπτα και έδειχνε ότι δεν κινδυνεύει ακόμα και όταν οι Λιθουανοί πλησίασαν στους 4π στο 35′! Εκεί ο Ολυμπιακός καθάρισε με πλουραλισμό παίρνοντας κάτι από όλους.

Η Ζάλγκιρις τον δυσκόλεψε με τα ψηλά σχήματα με τον Μπραζντέκις από το ΝΒΑ ειδικά και αντίθετα δεν βγήκε η σωστή επιλογή Μπαρτζώκα με Βεζένκοφ-Πίτερς στο 3-4. Πάντως δεν δέχθηκε και λίγους πόντους (80) για την αμυνά του αλλά έβαλε 90 χωρίς κόπο και με άποντος Κέιναν-Μπολομπόι. Ο πρώτος είναι ένα θέμα καθώς έπαιξε λίγο(12′) και δεν σκοράρισε μιας και είχε ψηλά σχήματα η Ζάλγκιρις και μάλιστα ρωτήθηκε ο Μπαρτζώκας επί αυτού. Τα έχουμε πει όμως αυτά.

Κορυφαίος πάλι για μένα ο Λαρεντζάκης που είναι ο ορισμός του τι ψυχολογία πρέπει να έχει ένας παίκτης και τι θράσος και είχε 15π σε 19′! Κλασικός Φαλ,καλός Σλούκας,MVP ο τρομερός Βεζένκοφ με 23π-14ρ που παίζει με αέρα σούπερ σταρ. Ακόμα αναρωτιόμαστε πως έκανε 5φ σε 2′(!!) ο έμπειρος Μπλακ. Εγγύηση ειδικά στην δύσκολη αρχή ο Γουόκαπ. Μέτριο το τρίποντο χτες(7/21)αλλά εξαιρετικά πάλι τα ποσοστά στις βολές (25/28)που μέχρι πριν κάποιους μήνεςείχε και πρόβλημα. Ενόχλησαν τα 13/30τρ των Λιθουανών πάντως.