Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την σειρά ΠΑΟ – Περιστέρι

 

Καταρχάς πολλά μπράβο στο Περιστέρι αλλά βασικά τον Βασίλη Σπανούλη. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι χωρίς τον Σπανούλη το Περιστέρι θα έφερνε στα ίσα την σειρά με τον ΠΑΟ ή ότι θα αντιδρούσε εκκωφαντικά μάλιστα μετά την 45άρα στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς και δεν θα το έπαιρνε η κατηφόρα. Θα επανέλθω όμως και άλλωστε για το Περιστέρι το 2-2 σε σειρά ημιτελικών είναι τεράστια επιτυχία!

Αλήθεια όμως τι λένε στον Παναθηναϊκό; Και το ερώτημα είναι έτσι θα πάνε στους τελικούς με τον Ολυμπιακό; Προφανώς με εξαίρεση το πρώτο ματς με το Περιστέρι και το εντυπωσιακό 101-57 στο ΟΑΚΑ, η εικόνα του ΠΑΟ είναι αποκαρδιωτικη και ας μιλάμε για μια ομάδα με εξαπλάσιο και βάλε μπάτζετ από τον αντιπαλό του όπως ακριβώς το επισήμανε και ο Σπανούλης.

Ο Παναθηναϊκός μόνο ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλο δεν θυμίζει και απορώ με τον Σερέλη που λέει πχ στόχος μας είναι ο τίτλος. Ας είναι ειδικά παιχνίδια η διαφορά δυναμικότητας σήμερα είναι τεράστια. Ο ΠΑΟ στα σοβαρά ματς , δηλ με μεγάλες ομάδες χωρις τον Μπέικον που αποτέλεσε παρελθόν πρόσφατα,έλεγα δεν μπορεί ναπεράσει τους 70-75π. Αυτό συμβάινει εκτός έδρας και με το Περιστέρι του 1,2εκ! Αντικατάτασταση δεν γινόταν λόγω κανονισμών και ο ΠΑΟ θα έχει θέμα σκορ με τον Ολυνμπιακό.

Οπως είναι σήμερα ο ΠΑΟ δεν βλέπω πως θα αποφύγει βαριές ήττες στο ΣΕΦ και την σκούπα με 0-3..! Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει σε μια ομάδα που όλοι σχεδόν ήδη γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσουν καθώς η ομάδα αλλάζει επίπεδο οικονομικά και έρχεται ο Αταμάν. Από όλους όσους είναι σήμερα μόνο ο Παπαγιάννης, ο Πονίτκα και ίσως ο Μαντζούκας και ο Γκριγκόνις μείνουν. Και αυτοί με ερωτηματικό. Δεν ξέρω τι ψυχολογία μπορεί να έχει αυτή η ομάδα που παραπάιει στην σειρά και έχασε 15π στο πρώτοματς στο Περιστέρι και έχανε 15+ χθες σκοράροντας στα δύο εκτός έδρας 65π μ.ο! Μάλιστα ο Παπαγιάννης δεν δείχνει και σε καλή κατάσταση ενώ οι Αμερικανοί Λι και βασικά Ουίλιαμς,είναι σαν να περιμένουν τις διακοπές αφού δε βλέπουν μέλλον με τον Αταμάν. Όλα αυτά κάνουν τον Μπαρτζώκα να τρίβει τα χέρια του περιμένοντας ένα άνετο νταμπλ.

Το ερώτημα είναι μπορεί να αλλάξει κάτι ο Σερέλης; Όχι και δεν είναι και δική του η ευθύνη …

*Για τον Φραντσίσκο το είχα γράψει όταν ήρθε. Τεράστια μεταγραφή για το Περιστέρι ένας παίκτης με 20άρες στην Ισπανία και ανώτερου επιπέδου για το σημερινό Περιστέρι.Με τον ΠΑΟ χθες 5/5τρ σε ημιτελικό αλλά και 5ας!