Το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ ήταν από αυτά που λες κέρδισε το μπάσκετ. Ματσάρα,σκορ,θέαμα,ανατροπές ,κόσμος,ωραία ατμόσφαιρα ,τα πάντα όλα. Ένα ματς που δεν έκρινε πάντως κάτι αλλά για την ΑΕΚ είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κίνητρο καθώς αυτή προσπαθεί να καλύψει την μεγάλη απόσταση με τους πράσινους. Η νίκη της Ένωσης και συνάμα η δεύτερη φέτος ήττα των πρασίνων έδωσε ένα ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα όχι όμως ως προς τις ισορροπίες. Απλά απέδειξε για την ΑΕΚ ότι έχει μπει στον ίσιο δρόμο και για τον ΠΑΟ ότι η κόπωση από τον μαραθώνιο της Ευρωλίγκα κοστίζει στην αδύνατη έστω Α 1.

Άλλωστε βαθμολογικά δεν προλαβαίνει κανείς την πρώτη θέση και η ΑΕΚ μετά το κακό της ξεκίνημα με το 1-4 και τους προβληματισμούς,πάει φουλ για την 2η θέση που είναι και ο ρεαλιστικός της στόχος για την κανονική περίοδο. ‘Άλλωστε και ο ίδιος ο Παπαθεοδώρου το ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση με τον ΠΑΟ και κακά τα ψέματα σε μια σειρά στις 3 νίκες δεν βγαίνουν τα κουκιά για την Ένωση. Όμως, η Ένωση έφτιαξε το γόητρο της,ζέστανε για τα καλά τον κόσμο της και συνεχίζει το σερί της που από τα τέλη Οκτώβρη την αφήνει με μια μόλις ήττα(από την Βέχτα στο ΟΑΚΑ) σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να θυμίσω ότι πολλοί ζήταγαν το μπασκετικό κεφάλι του Παπαθεοδώρου με το άσχημο ξεκίνημα αλλά εγώ έλεγα υπομονή, καθώς οι ομάδες του πάντα αργούν λίγο και εκτός αυτού η ΑΕΚ φέτος είναι μια νέα ομάδα που έχει και αστοχίες και θέλει χρόνο καθώς και υλικό διαθέτει και δουλευταρά προπονητή.

Ασφαλώς όμως και τώρα έχει θέματα να λύσει καθώς στο 4αρι δεν βλέπω κλασάτες λύσεις εκτός αν προορίζεται για εκεί ο Γκραντ. Και έχει μαζεμένα πολλά σέντερ και γενικά μια ανισορροπία αλλά και βάθος. Πάμε στο ματς. Εγώ είπα και στην εκπομπή μου στον Sport24radio 103.3 μια μέρα πριν ότι βλέπω ΑΕΚ. Και το εξήγησα επειδή θα έχει διάθεση και όρεξη η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ έρχεται από ματσάρα με την ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία με παράταση και δύσκολο ταξίδι και χωρίς προπόνηση ντέρμπι. Ενώ είναι και άνετος βαθμολογικά δεν θα βγει κόπωση; Αυτό και έγινε και ο ΠΑΟ περπατούσε στο πρώτο μέρος στην άμυνα με την ΑΕΚ να ξεκινά με το ασύλληπτο 16/18σ και 12/19τρ στο πρώτο μέρος με 63π θυμίζοντας Γκόλντεν Στέιτ!Παρόλα αυτά δεν καθάρισε το ματς και ο ΠΑΟ προσπέρασε από -14 δύο φορές αλλά στο φινάλε η Ενωση είχε καθαρό μυαλό και μεγαλύτερο θέλω και άξιζε σαφώς την νίκη που καθόρισε ο Λάνγκφορντ που ήταν άφαντος για 30′ χρεωμένος με τ.π και 3φ με το καλημέρα κακώς. Η ΑΕΚ πήρε μια απίστευτη νίκη με παρά φύσιν τρίποντα(18/31!!)και είδε έλληνες όπως ο Γκίκας και ο Γιαννόπουλος να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Ζέστανε τον κόσμο της που είδε μια ματσάρα ΝΒΑ και όλα καλά.

Ο Παπαθεοδώρου δικαιώνεται στον πάγκο και αποκτά ηρεμία και όπως πολύ σωστά είπε,διάβασε το ματς σωστά προσπαθώντας να κερδίσει με την επίθεση και όχι με κλεφτοπόλεμο.Ο Πιτίνο θα μπορούσε για τον ΠΑΟ που δεν τρέχει τίποτα(εδώ ολάκερη Ρεάλ τρώει κάτι 20αρες σε Σαραγόσα κτλ) και έχει το μυαλό στο σημαντικό ματς στο Μιλάνο την Πέμπτη,να ξεκουράσει παίκτες και όχι να παίζει ο Καλάθης 30′. Και θα μπορούσε να βάλει όσους δεν παίζουν στην Ευρωλίγκα και ας χάσει και με 15π. Και τι έγινε δηλαδή;Με όλα αυτά ο ΠΑΟ δεν εκμεταλλεύθηκε το βάθος του,κουράστηκε και άλλο και έχασε και δεν μεγαλώνει το ροτέισον. Είναι ξεκάθαρο ότι Μπράουν και Μπεντιλ(εκτός 12αδας)δεν υπολογίζονται. Ο Παππάς πήρε 12′ αλλά δεν αισθάνεται άνετα με το μπες βγες κάθε που και που. Και η ομάδα θέλει ενίσχυση για να μην πληρώσει το τίμημα μετά.