To ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ήταν για μια ακόμα φορά ένα ντέρμπι στα χαρτιά. Καθώς η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι χαώδης και η ψαλίδα ασφαλώς δεν κλείνει. Μάλιστα φέτος ο Παναθηναϊκός έχει αυξήσει και το μπάτζετ του και συνεπώς είναι ακόμα πιο μεγάλη η διαφορά. Η ΑΕΚ για να μπορέσει να κοιτάξει πραγματικά στα μάτια τον μεγάλο της αντίπαλο και δεν αναφέρομαι σε ένα παιχνίδι και μόνο αλλά σε σειρά αγώνων,θα χρειαστεί να διπλασιάσει το μπάτζετ της αλλά και να κάνει σωστές κινήσεις και να αποκτήσει κορμό.

Οπως και να έχει η 20αρα στο ρελαντί δεν προξένησε έκπληξη και μάλιστα αν και η Ένωση βασικά πρόπερσι είχε παλέψει αρκετά παιχνίδια με τους πράσινους,στα τελευταία από πέρσι φεύγει με διαφορές από το παρκέ στην πλάτη της. Λογικά πράματα είπαμε όμως.Η ΑΕΚ μπορεί να απέκτησε τον Λάνγκφορντ αλλά θα κάνει την διαφορά μόνος ο Αμερικανός μόνο στα παιχνίδια του επιπέδου της Ένωσης και όχι με πιο καλές ομάδες. Επίσης η απουσία του Χάντερ στο σέντερ είναι μεγάλη και ο Σλότερ που έλειψε δεν μπορεί να κρατήσει επάξια την θέση Το καλό για την ΑΕΚ είναι ασφαλώς ότι πήρε χρόνο ο Τσαλμπούρης και γενικά Έλληνες παίκτες πήραν χρόνο. Στο πόιντ Τολιόπουλος και Γκίκας πήραν πολύ χρόνο και ο Παπαθεοδώρου έπαιξε και με χαμηλά σχήματα που δεν βγήκαν. Θα βρει τον δρόμο της η ΑΕΚ αλλά θέλει χρόνο να δέσει καθώς έχει πολλές αλλαγές από πέρσι.

Ο Παναθηναϊκός έχει σε λίγες μέρες πρεμιέρα Ευρωλίγκα και δεν είναι ακόμα έτοιμος αλλά ρολάρει σταδιακά και έκανε μια καλή προπόνηση. Ο Τόμας είναι αποκάλυψη επιθετικά καθώς αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις βοήθειες πάνω στο Φριντέτ και σκοράρει κατά ριπάς αλλά στην άμυνα έχει θέμα όπως και όλη η ομάδα όπως παραδέχθηκε και ο Πεδουλάκης που παραδόξως επιμένει στις αλλαγές στην άμυνα που ήταν καταστροφή και με τον Πασκουάλ σαν σύστημα. Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι το γέμισμα του πόιντ με τον Ράις να κάνει πολύ καλή δουλειά πίσω από τον Καλάθη που θα παίρνει πολλές ανάσες. Ο Παππάς γύρισε αλλά εμφανώς είναι ανέτοιμος ενώ κλασικά ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην ρακέτα στην άμυνα με τον Κακλαμανάκη να έχει 11π! Τα τρίποντα θα υπάρχουν φέτος(11/24 με ΑΕΚ) και από πολλούς .Ενώ για πρώτη φορά ο Γουάιλι κάτι έδειξε.

Το πιο ευχάριστο όμως είναι ότι είχαμε εξαιρετικό κλίμα όπως συμβαίνει και με τις διοικήσεις των δύο ομάδων.Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μάλιστα πήγε ο ίδιος μέσα σε συγκίνηση στην άτυχη Μυρτώ που είναι φίλαθλος της ΑΕΚ και ήταν καλεσμένη του Παναθηναϊκού στο ματς. Μαζί είδαν το ντέρμπι τα παιδιά από τις Ακαδημίες ενώ ο κόσμος χειροκρότησε όμορφες φάσεις και από την Ένωση. Αυτό ήταν το πιο ενθαρρυντικό της μέρας. Το ότι είχαμε ένα ντέρμπι με μπασκετική υγεία,με ομορφιά στις κερκίδες με την έννοια ότι είχαμε φίλαθλο πνεύμα. Μπράβο στην διοίκηση του Παναθηναϊκού πρωτίστως και ελπίζουμε κάτι να αλλάζει πραγματικά!