Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει και γυρνά ήδη την πλάτη στην ομάδα του απογοητευμένος και με το ποδόσφαιρο μετά από χρόνια να διεκδικεί τον τίτλο ο μπασκετικός ΠΑΟ οδεύει προς πρωτόγνωρες αρνητικές στιγμές. Η εικόνα του ΟΑΚΑ στο ματς με το Περιστέρι τα λέει όλα. Στο Μόναχο ο κόσμος φώναζε “αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός”. Στο ΟΑΚΑ με το Περιστέρι μια από τα ίδια και αποδοκιμασίες. 

Και μέσα σε όλα δεν αλλάζει τίποτα. Υποβαθμίστηκε ο Πεδουλάκης αλλά στηρίχθηκε από τον Δ. Γιαννακόπουλο ο Ράντονιτς και ακούστηκε και για απεριόριστο μπάτζετ.

Να τα πάρουμε όλα με την σειρά.

Το σοκ με την 25αρα και λίγο ήταν από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που έφερε αποδοκιμασίες δεν έφερε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Στο Μόναχο δεν υπήρξε παρά την στήριξη καμία αντίδραση! Και με το Περιστέρι ο ΠΑΟ μπήκε καλά, έχασε μια διαφορά 15π., πήγε πάλι στο +21στο 30′ και λες περίπατος! Τι κατάφερε μετά; Να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του,να μην σκοράρει 7′,να χάσει 7-27 στην 4η περίοδο(!),να κάνει 25 λάθη και στο τέλος να γλιτώσει καθώς το Περιστέρι θα μπορούσε να “κλέψει”πανάξια το παιχνίδι αν και δεν πίστευε στα μάτια του και αυτό!

Υπό άλλες συνθήκες ο Ράντονιτς στον φετινό ΠΑΟ που τρώει 30αρες μέσα έξω,θα είχε φύγει 4-5 φορές. Συνεπώς ο Δ. Γιαννακόπουλος στηρίζει τους προπονητές του με το παραπάνω πια σε αντίθεση με παλιά. Όμως μάλλον και αυτός πήγε στο άλλο άκρο τώρα! Ίσως και εξ ανάγκης. Και δεν τον αλλάζει. Καθώς ναι μεν να στηρίζεται ένας προπονητής αλλά καλώς ή κακώς δεν έιμαστε και εξωτερικό ακόμα

Δεν διαφωνώ να γίνουμε σταδιακά. Αλλά ο Ράντονιτς δείχνει ότι δεν κάνει τίποτα. Και άλλες ομάδες χάνουν αλλά δεν έχουν το brand του ΠΑΟ ή παρουσιάζουν νέα πρόσωπα όπως οι γαλλικές ομάδες(Βιλερμπάν πχ)και κτίζουν κάτι, έχουν ένα πρότζεκτ, ή παίζουν καλό μπάσκετ για τα δεδομένα τους ειδικά(πχ Άλμπα).

Ο Ράντονιτς έχει καταφέρει όσο συμπαθής και να είναι το ακατόρθωτο. Λάθος σχεδιασμός σε όλα,λάθος διαχείριση (εδώ βγάζει τον Παπαγιάννη στο τρίποντο), μηδέν ψυχολογία, καμία προώθηση νέων Ελλήνων.Τίποτα απολύτως. Ε, δεν πάει άλλο.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει άρρωστη ομάδα και πάλι καλά που ήρθε ο Μπέικον που δεν τον ήθελε ο κόουτς ,για να περνά τους 70π. Αγκομαχώντας τους έφτασε με το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ χωρις τον Αμερικανό που σε κάποιους δεν αρέσει.

Θέλετε και συνέχεια; Που να πας ρε παιδιά με τον μαχητή Λι πρώτο σκόρερ; Τι ξημερώνει; Δεν ξέρω. Για τα περί μπάτζετ δεν έχω σχόλιο. Δεν ξέρω πόσα μπορεί να δίνει τώρα ο μεγαλομέτοχος παραπάνω αλλά έχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟ πλέον δεν πουλά! Μικραίνει σε όλα τα επίπεδα. Και οι προπονητές δεν τον βλέπουν σαν ευκαιρία όπως παλιά για πολλούς λόγους και μάλλον δεν υπάρχει σοβαρή διάδοχος λύση οπότε υπάρχει λογική στην στήριξη σε αυτήτην περίπτωση αλλά και πάλι πια ξεπεράστηκε κάθε όριο.

Παίκτες επίσης δεν δείχνουν να θέλουν να έρθουν και αλήθεια με 7 ξένους πρωτοκλασάτους ήδη και άλλον ξένο για που; Το πρόβλημα είχαμε πει είναι η έλλειψη Ελλήνων που θα έπρεπε να πάρεις. Δεν τους άρεσε πχ ο Κώστας Αντετοκούνμπο ή και ο Ρογκαβόπουλος ακόμα. Και η προώθηση Χουγκάζ-Μαντζούκα που ο πρώτος άκουσον άκουσον (άλλο κατόρθωμα και αυτό!) είναι σαν ξένο σώμα. Εδώ ο Πολονάρα που είναι παικταράς και ας μην έπιασε στην Εφές δεν ξέρω γιατί, ντύθηκε στα πράσινα αλλά της Ζάλγκιρις! Τεράστια μεταγραφή θα ήταν. Αλλά και άλλος ξένος; Θα μου πεις στην Ελλάδα παίξε με Πολονάρα πίσω από Παπαγιάννη ,100 φορές καλύτερος από Γκουντάιτις! Αλλά έρχεται; Λεφτά λένε υπάρχουν.Τότε γιατί δεν κινηθηκαν; Ή κινήθηκαν και είπε όχι;

Ο Ράντονιτς στο μεταξύ κάνει δηλώσεις σαν να μην τρέχει τίποτα,σαν να είναι στον Ερυθρό Αστέρα που αρκούσε να παλεύει η ομάδα. Αν και εδώ δεν παλεύει καν σε πολλά παιχνίδια η τωρινή του ομάδα ο ΠΑΟ . Εκτός τόπου και χρόνου ο Μαυροβούνιος που μίλησε και για ενίσχυση! Σόρυ αλλά η ομάδα δέιχνει σε χάος σαν ακυβέρνητη και έχοντας μείνει στα παλιά μεγαλεία ενώ μικραίνει καθημερινά ποικιλοτρόπως και οδεύει προς μιζέρια χωρίς καμία κατεύθυνση.