Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ΠΑΟ – Βαλένθια

Ο Παναθηναϊκός είπαμε και προ 20 ημερών ότι είναι στον σωστό δρόμο από όλες τις απόψεις. Και έκανε το 4/4 χθες στο βατό πρόγραμμα που είχε με την επιβλητική του νίκη 90-73 με τη Βαλένθια στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Δεν σκότωσε το ..θηρίο,αλλά η Βαλένθια δεν είναι και καμιά εύκολη ομάδα καθώς μην ξεχνάμε ότι προ εβδομάδας έχασε στις λεπτομέρειες από τα δύο μεγαθήρια Ρεάλ και Μπάρτσα και ότι είχε την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης και εντυπωσιάζει ως τώρα. Συνεπώς είναι μια καλή νίκη και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Ο Αταμάν ξεκίνησε με την καλή του πεντάδα και ο ΠΑΟ ήταν αποφασιστικός σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Γενικά η διοίκηση των πρασίνων έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ (που ακόμα έχουν να γίνουν πολλά βάση προγραμματισμού)σε Ευρωπαϊκό γήπεδο βάση συνθηκών και αυτή η αύρα φαίνεται από μακριά. Ο κόσμος και ο υγιής για την ακρίβεια φίλαθλος κόσμος επέστρεψε και μετά από χρόνια ακούς το “με ποιόν παίζουμε μετά “.

Υγεία που είχε χρόνια να βγάλει ο Παναθηναϊκός και αυτό οφείλεται στην επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και μάλιστα με τρόπο που θα κάνει την ομάδα του αυτάρκη σταδιακά οικονομικά και σύχρονη με την έννοια ότι ο αθλητισμός και ένας αγώνας είναι event. Μεγάλη δουλειά.

Πάμε στο ματς. Ο ΠΑΟ είπαμε μπήκε με τον αέρα του “ώπα παιδιά δεν ξερερε ποιοί είμαστε”; Ο Γκραντ με 3/3τρ και άλλα 2/2μετά ο Μαντζούκας ήταν το κερασάκι στην τούρτα για να κάνει ονειρικό ημίχρονο με 49-35 και 10/20τρ ο ΠΑΟ απέναντι στην καλύτερη άμυνα. Πήγε και στους 22π (60-38) νωρίς (23′) και λογικό ήταν να χαλαρώσει μετά και να πέσει και στους 9 η διαφορά χωρίς να αλλάξει όμως κάτι. Στην 3η περ δεν είχε τρίποντο αλλά πάλι βρήκε λύσεις με το πικ εν ρολ εκεί. Και με μόλις 2τρ στο β΄μέρος έκανε περίπατο.Πλουραλισμός και οι 90π χωρίς να κάνει κάποιος κάτι τρομερό λέει πολλά. Ο ΠΑΟ έκανε με άνεση το 4/4 και έχει μπροστά του ένα κομβικό Δεκέμβρη που θα μπει με αέρα.

Περιμένοντας και τον Ερναγκόμεζ,την προσαρμοή του Ναν( έπαιξε λίγο χθες) και μια μεταγραφή που θέλει στο 3-4,θα είναι πάνοπλος και ο χρόνος δουλεύει για τους πράσινους έχοντας κάνει τις κινήσεις που πρεπει. Μεγάλη δουλειά που βλέπεις τον Αταμάν στον πάγκο γιατί το μέγεθός του εμπνέει γενικώς. Πόσο ρόλο πάιζει το brand του προπονητή. Πάντως οι πράσινοι δεν έχουν βατό ματς πλέον και πρέπει να διαχειριστούν και την κόπωση Μήτογλου που είναι ο κορυφαίος τους και πιο κομβικός παίκτης.

Εξαιρετικός δημιουργικά ο Σλούκας(12π,9ας), ο Λεσόρτ στο β΄(17π). Πάντα σοβαρός ο Γκριγκόνις (3/4τρ)στο 3 που επιβεβαίωσε αυτό που λέγαμε ότι όταν είναι σε καλή ομάδα και έχει ρόλο είναι εξαιρετικός ,αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα του πεις πάρε την μπάλα και βάλε 20, κλασικός δυναμικός Μήτογλου και πολύ καλός Μαντζούκας με 3/3τρ που..φώναξε εδώ ειμαι παίζοντας στο 4 εκτός από δυο φάσεις. Πάλι πολύ καλός Γκραντ(3/5τρ,0 λάθη,καλή άμυνα).Η Βαλένθια επιβεβαίωσε ότι έχει θέμα στο σκορ και είχε μόλις 5/20τρ και ο Ντέιβις έμεινε στους 5π(2/7σ)απέναντι στον Λεσόρτ.