Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Βίρτους-Ολυμπιακός

Παράπονο δεν έχετε πάντως. Ότι έχουμε πει και εδώ και στα Podcast μου (Εδώ θα βρείτε το Podcast μου) το βλέπετε καθημερινά. Για όλους για να μην ξεχνιόμαστε. Έλεγα ότι μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Μπολόνια καθώς για μένα η Βίρτους είναι υπερτιμημέενη. Και ειδικά μια ομάδα χωρίς βάθος στην φροντ λάιν και με τρεις 37άρηδες βασικούς! Και όμως παίζει στο 100% της και μπράβο τους και έτσι είναι πια μόλις 2η.

Με την λογική αυτή δεν είναι κακή η ήττα του Ολυμπιακού στην πόλη του σπαγγέτι της και μπολονέζ! Αλλά είναι με τον τρόπο που ήρθε και είναι γιατί αν δεν παίρνεις και τέτοια ματσάκια πως θα πας για πλεονέκτημα έδρας; Ο Ολυμπιακός πίστευα θα κερδίσει γιατί θα έμπαινε και μπήκε και διαβασμένος και συγκντρωμένος. Και έκανε τρομερό πρώτο μέρος αναγκάζοντας τους Ιταλούς να έχουν 5/25δ και τον Σεγκέλια να ψάχνεται. Από την άμυνα είχε το +12ριμπ(16-28) και έτσι ήταν στο +13(28-41) χωρίς να κάνει κάτι τρομερό και με 3/13τρ μόλις. Περίμενα μικρή αντίδραση της Βίρτους αλλά όχι και καθίζηση του Ολυμπιακού που ξέχασε το σουτ και πέτυχε 27π στπ β μέρος μπλέκοντας στα πλοκάμια της Βίρτους που ο Μπάνκι έευκολα θωράκισε την ρακέτα και ρισκάρισε με το ερυθρόλευκο σουτ.

Στο πρώτο μέρος οι Φαλ-Μιλού είχαν από το 5 μαζί 14π και μετά πέτυχαν 8. Η φροντ λάιν είχε 26π και μετά χάθηκε. Και αντί ο Ολυμπιακός να πατήσει την γηρασμένη Βίροτυς την έβαλε στο παιχνίδι και όταν πάιζεις με την φωτιά καίγεσαι. Στο θρίλερ η Βίρτους που έδειχνε χαμένη έβαλε τα 2-3 μεγάλα σουτ και έβγαλε αυτή άμυνες. Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού στο τέλος ήταν χωρίς λογική με κακό Γουόκαπ που έπαιρνε την μπάλα….αγκαλιά και έκανε συνέχεια όβερ ντρίμπλινγκ!

Εχουμε πει εδώ και καιρό,πριν το τζάμπολ,για να επανέλθω στην αρχή ότι ο Ολυμπιακός δεν θα τρώει70-75π αλλά δεν θα βάζει κιόλας και θα έχει θέμα στην επίθεση. Κατέβασε την Βίρτους 16π από το μ.ο της (86)και έχασε πάλι από την επίθεση. Και για μένα το πρόβλημα στην επίθεση δεν έχει να κάνει με τις απουσίες. Σε μικρό βαθμό πάιζει ρόλο.Αλλά έχει να κάνει με την ποιότητα. Τον Ναν ήθελε ο Ολυμπιακός. Αν τον είχε πάρει θα ήταν μια χαρά. Τώρα με τον Κάνααν του 1.83 στο 2 που έχει θέματα και στην άμυνα και με τα μεγάλα κορμιά στην επίθεση και κάνει μια ματσάρα και χάνεται στο άλλο,υπάρχει μπιγκ πρόμπλεμ! Δεν γίνεται να γίνονται όλοι οι ρολίστες βασικοί κα σταρ!

Μοναδικός που διακρίθηκε χθες ήταν ο Λαρεντζάκης. Ο Γκος κακός επιθετικά αλλά είχε 7ας.Ο Γουόκαπ 3π και 1ας,τραγικός . Ο Κάνααν 2τρ στην 3η πε και άφαντος μετά. Οι σέντερ δέυτερο μέρος τίποτα. Κακός ο Πίτερς για πρώτη φορά(7π,0/4τρ). Ο Πετρούσεφ βοήθησε αλλά δεν είναι για πάνω από 10-‘. Ο Σίκμα δεν έπαιξε καν και ο Μακίσικμε τον Μπραζντέικις κακοί. Ο πρώτος έπαιξε και λίγο. Ο Παπανικολάου μέτριος στην επίθεση. Το 7/29τρ τα λέει όλα.