Ο Σωτήρης Γεωργίου βρέθηκε στην Πάτρα και στο ματς του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα και αισθάνθηκε ωραία μετά από καιρό από τις συνθήκες και την νοοτροπία

Βασικά τα τελευταία χρόνια βαριέμαι να πηγαίνω στα γήπεδα της Α1 για πολλούς λόγους και αν δεν είμαι υποχρεωμένος λόγω εργασίας. 

Οι λόγοι πολλοί. Από τις κάκιστες εγκαταστάσεις σε πολλά γήπεδα,από τον φόβο επεισοδίων στα ντέρμπι, αλλά και από την γενικότερη μιζέρια που επικρατεί σε συνδιασμό και με το χαμηλό επίπεδο. Πόσο δε μάλλον για εμένα και άλλους φαντάζομαι, που δεν είμαστε οπαδοί κάποιας ομάδας και έχοντας πάει σε πολλές μικρές πόλεις στην Ευρώπη που η τοπική ομάδα είναι γεγονός και το κάθε της παιχνίδι ακόμα και χωρίς στόχους μια γιορτή. Και το γήπεδο είναι σαν να πας σε καφέ να βρει τα φιλαράκια σου να τα πείτε, να φάτε και να δείτε και ένα ματς. Όχι πόλεμος δηλαδή όπως πολλές φορές εδώ, αλλά ούτε και αγγαρεία.

Μετά από χρόνια πρέπει να πω ότι χάρηκα για όσα είδα στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα. Της ιστορικής ομάδας της πόλης που δεν έχει τα λεφτά του Προμηθέα αλλά έχει τον κόσμο που δεν έχει η άλλη ομάδα της πόλης με τις πολύ καλύτερες σαφώς αγωνστικές προοπτικές. Αποδεικνύεται όμως ότι το brand παίζει μεγάλο ρόλο, η ιστορία, η φανέλα. Και ο Απόλλωνας έχει διαθέσει 800 και πάνω διαρκείας ενώ έχει στόχο μόνο την παραμονή του. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχει ένα εξαιρετικό κλίμα και μια οικογενειακή αύρα.

 

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Γιάννης Κόντης με τους δύο κόουτς (Μπαρτζώκα-Βετούλα) και τον Χρήστο Μπαφέ.

 

Ασφαλώς είμαι από την Πάτρα και ασφαλώς έχω φίλους στον Απόλλωνα αλλά δεν πήγαινα γήπεδο. Καθώς το βαριόμουν. Η προσωπικότητα όμως του ατόμου παίζει ρόλο. Ο παλιός κορυφαίος ρέφερι,. παλιός σπουδαίος επιχειρηματιας στην εστίαση και νύχτα,. ο 70αρης παρακαλώ αλλά αειθαλής Γιάννης Κόντης, ανέλαβε φέτος τον ρόλο του προέδρου σαν διάδοχος του αγαπητού σε όλους Φίλιππα Καμίση. Κάτι ήξερε ο τελευταίος που πρότεινε τον Κόντη ο οποίος έχοντας την ευκαιρία να είμαι μια συνεχόμενη εβδομάδα στην Πάτρα, είδα ότι τρέχει για τα πάντα κυριολεκτικά όμως! Πάνω απ’ όλα όμως έχοντας τόσα χρόνια τρομερές δημόσιες σχέσεις έφερε κόσμο που είχε βαρεθεί να πηγαίνει στο γήπεδο και πάλι στην Περιβόλα. Ήταν άλλωστε αυτός που θύμισε στον εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της πόλης Αλέξανδρο Καλλέργη ότι ο αείμηστος πατήρ του είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην κατασκευή του γηπέδου της ομάδας και με αφορμή και την σχετική βράβευση τον έπεισε να γίνει και χρυσός χορηγός!

Στο γήπεδο στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν 3000 κόσμος, παλιοί ακόμα και 80αρηδες (!). αλλά και νέοι. Αλλά όλοι ήταν σαν να πήγαιναν στο ραντεβού τους και σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και με τους φίλους του Ολυμπιακού και με τους παίκτες και των δύο ομάδων να φωτογραφίζονται, να τα λένε με τον κόσμο και πάει λέγοντας.

 

Ο επιχειρηματίας και χρυσός χορηγός Αλέξανδρος Καλλέργης (αριστερά) με τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Φίλιππα Καμίση (κέντρο) και τον Σωτήρη Γεωργίου.

 

Δεν σας κρύβω ότι είδα αυτό που λείπει από την Ελλάδα ακόμα και σε ματς που δεν έχουν οπαδική αντιπαλότητα. Δηλαδή Ευρωπαϊκή νοοτροπία, συνθήκες. Γιορτούλα που λέμε, καφεδάκι,. κουβεντούλα,. μπασκετάκι και η τοπική κοινωνία κοντά στην ομάδα της πόλης.

Η προσωπικότητα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο και ο πρόεδρος πλέον Γιάννης Κόντης κέρδισε ήδη το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ιστορικό Απόλλωνα!

 

Ο επιχειρηματίας και χρυσός χορηγός Αλέξανδρος Καλλέργης (αριστερά) με τον νυν πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Κόντη (κέντρο) και τον Σωτήρη Γεωργίου.