Ο Σωτήρης Γεωργίου πάει λίγο πιο μακρυά την… βαλίτσα της Εθνικής μας από την Λετονία

Δεν υπάρχει λόγος για γκρίνιες και αφορισμούς. Η Ελλάδα έχασε απόλυτα δίκαια και πως αλλιώς δηλαδή όταν χάνεις με 20π στην έδρα σου από την Λετονία. Μια Ελλάδα με σύνθεση ανάγκης λόγω των παραθύρων και του μεγάλου λάθους της κόντρας Ευρωλίγκα-ΦΙΜΠΑ που συνεχίζουν να πληρώνουν όλοι. Και αυτή είναι η δικαιολογία μας. Αλλά μισό λεπτό. Και η Λετονία δεν είχε απώλειες λόγω ΝΒΑ και ειδικά του Πορζίνγκις; Σαφώς δεν αντιλέγω η πλήρης Εθνική μας κερδίζει ευκολα πιθανότατα την πλήρη Λετονία. Αλλά αν εξαιρέσουμε τους ΝΒΑερς μας και τους Αντετοκούνμπο και βγάλουμε και τους 2-3 πρωτοκλασάτους, μετά μήπως δεν συμφωνείτε ότι υπάρχει… χάος και σκοτάδι; 

Η Ελλάδα των παραθύρων είναι η Ελλάδα πίσω από τα 7-8 ονόματα και βασικά αν εξαιρούμε τους ΝΒΑερς που δεν θα τους βλέπουμε και συχνά και καθότι προς ηλικία απόσυρσης κάποιοι από τους υπάρχοντες βασικούς,αυτή η ομάδα που είδαμε στην Κρήτη είναι η επόμενη Εθνική μας.Με λίγους ίσως ακόμα από την Εφήβων και Νέων αν και δεν υπάρχουν και πολλά ταλέντα και εκεί. Και αν υπάρχουν δεν νομίζω ότι θα γίνουν παίκτες πρώτης γραμμής καθότι στην Ελλάδα δεν έχουν ευκαιρίες στους “αιωνίους” και αποψή μου και ως τώρα δυστυχώς δικαιώνεται,αν δεν παίζεις δεν γίνεσαι καλός παίκτης.

Βέβαια για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να φάμε και 20π στο κεφάλι από τους γερόλυκους Στρέλνιεκς,Τίμα(νομίζω είναι χωρίς ομάδα φέτος) και ούτε και να έχουμε 14ρ λιγότερα στο σπίτι μας. Περίμενα επίσης να πάμε στους 70π το πολύ και ας έχουμε Ιτούδη στο πάγκο καθώς ως γνωστόν οι Έλληνες παίκτες δε μαθαίνουν να σουτάρουν αλλά όλα τα άλλα που φαντάζουν παρωχημένα στο σύγχρονο μπάσκετ.

Ο Λούντζης που παίζει και στον Ολυμπιακο και πήγε και μπράβο του ταλαιπωρημένος και έπαιξε23′ είχε 0/7τρ! Εβαλε σε ένα ματς 6τρ αλλά καλώς ή κακώς ούτε παίζει όπως θα έπρεπε σε άλλη ομάδα και ούτε είναι και αυτός σουτέρ.Το λέω γιατί ήταν στην 12αδα της καλής Εθνικής και πλήρους στο Ευρωμπάσκετ.

Οι άλλοι Έλληνες παίκτες δεν είναι ούτε καν ρολίστες στο παλιό επίπεδο που είχαμε οπότε χάος… Ταλέντα δεν βλέπω και αν βλέπω δεν παίζουν. Η 20αρα είναι προσγείωση και καμπανάκι για το που πάμε καθώς αν δεν έχουμε τους αφούς.Αντετοκούνμπο …γκολ δεν βάζει κανείς άλλος(7/30τρ είχαμε)! Μιας και σουτ δεν έχει κανείς και…μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά και δεν θα ξημερώνει. Αν στο Ευρωμπάσκετ τέθηκε μετά την αποτυχία θέμα για το πως δουλεύουν και αξιοποιούνται οι Έλληνες παικτες στις μικρές ηλικίες και για το πρόγραμμα της Εθνικής,τώρα βαράνε οι καμπάνες ότι δεν στρίβει το Ελληνικό μπάσκετ με την σημερινή φιλοσοφία.

Με το Βέλγιο ελπίζουμε ότι θα μπουν παίκτες Ολυμπιακού και ΠΑΟ ώστε να μην χαθεί η προκριση μιας και κουβαλάμε και το σοκ από την Αγγλία!