Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το διπλό Ολυμπιακού στην Βιτόρια

Μιας και τα έχουν κάνει… σαλάτα φέτος και δεν ξέρω αν φταίει κανείς αλλά δεν γίνεται να παίζουν ίδια μερα και ταυτόχρονα σχεδόν οι δύο ελληνικές ομάδες, έβλεπα και ΟΑΚΑ και Βιτόρια. Για 2-3 περιόδους. Εικόνα όμως έχουμε μια χαρά όταν ξέρουμε μπάσκετ! 

Ο Ολυμπιακός αρχικά είχαμε πει θα έχει δύσκολο έργο στην Βιτόρια και ας άλωσε προ ημερών και Βαρκελώνη και Μαδρίτη! Καθώς κακά τα ψέματα όποιος και αν είσαι όταν έχεις κάνει τέτοια διπλά και πας σε μια μικρότερη ομάδα λες θα περάσω έτσι αέρας. Η Μπασκόνια επίσης δεν είναι ακριβή ομάδα αλλά είναι η καλύτερη μεσαία ομάδα όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα με καντάρια μπάσκετ που βγάζει συνέχεια παίκτες και που χωρίς άγχος και με πολύ τρίποντο θα κάνει ζημιές φέτος. Εβαλε 19τρ στον Αστέρα προχτές, δεν θα έβαζε και στον Ολυμπιακό αρκετά;

Ο Ολυμπιακός παντως μπήκε υποψιασμένος και με μια τρομερή εμφάνιση στο α’ δεκάλεπτο πήγε στο 4-14 και 16-32 και στο +18. Με τον Μπαρτζώκα έξυπνα να ξεκινά με τον Μακίσικ στην πεντάδα καθώς άλλωστε έλλειπε πάλι ο Παπανικολάου. Το ροτέισον με την είσοδο Μπλακ,Λαρεντζάκη,Σλούκα,Πίτερς έφερε λάθη και προβλήματα στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έβγαλε κούραση και λογικά είχε νομίσει ότι καθάρισε την… μπουγάδα με το +18,άρχισε να τρώει τρίποντα και με ένα 14-0 έκανε το χειροτερό του δεκάλεπτο και από πέρσι με επιμέρους 31-10. Άλλωστε η Μπουέρα Αρίνα είναι γνωστό ότι γέρνει για τα καλά! Και πήγε στο αποδυτήρια από +18 με -5 (47-42)! Το +18 έγινε και -10 με το 67-57 στο 25′ και σκορ 51-25 σε 15′ ! Εκεί πάντως λες ο Ολυμπιακός είναι δεν μπορεί να μην γυρίσει έστω να το κάνει ντέρμπι. Και έτσι έγινε. Έβγαλε αντίδραση και γι’ αυτό μίλησα και για διπλή νίκη στον τίτλο και εξού και το “Ισπανοφάγος” με τρία διπλά μαξιλαράκια ασφαλείας για την συνέχεια στην Ισπανία(!) και έκανε… ισπανική αντεπίθεση. Κομβικός ασφαλώς ο τεράστιος Σάσα Βεζένκοφ, το καλύτερο μακράν 4αρι στην Ευρώπη που όταν η μπάλα έκαιγε στο -10 έβαλε δύο τρίποντα σερί για το 67-63 και έδωσε οξυγόνο στους ερυθρόλευκους!

Παρά το 74-65 στο 30′ το νερό μπήκε στο αυλάκι. Το δίδυμο Σλούκας-Λαρεντζάκης με τον πρώτο να συνέρχεται και να σκοραρει κιόλας έφεραν την ανατροπή. Ντέρμπι και στο τέλος σημαντικός Φαλ στα τελευταία λεπτά που πηρε καθοριστικά ριμπάουντς!Και βγήκε και το χαμηλό σχήμα με Γουόκαπ,Λάρεντζάκη,Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει την κούραση. Μεγάλη δουλειά ότι κέρδισε δύο ματς στην Ισπανία σε μια εβδομάδα με την επίθεση σκοράροντας μετά τους 89 στην Μαδρίτη άλλους 97 στην Βιτόρια και χωρίς κατι τρομερό. Και φυσικά έχοντας αποκτήσει το παλιό του ειδικό βάρος! Ο Κάνααν προσπάθησε πολύ στην άμυνα και ο Λαρεντζάκης συνεχίζει να καλύπτει την απώλεια Ντόρσεϊ.