Μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική είχαμε στην Α1 αυτή την εβδομάδα. Αν και έλλειπε το μεγάλο παιχνίδι κρατάμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Στο ντέρμπι ονομάτων καθώς τα μεγέθη είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, ο Ολυμπιακός αγχώθηκε να κερδίσει στο Παλέ τον μαχητικό Άρη . Και λίγο πριν την Μόσχα προβλημάτισε. Καθώς ξεκίνησε εντυπωσιακά με +18 αλλά στην συνέχεια έδειξε να θέλει να κάνει συντήρηση και λίγο έλειψε να πάθει και ζημιά. Καθώς ο Άρης στο β’ μέρος το έκανε σχεδόν ντέρμπι αφού για ένα σουτ θα πήγαινε στον πόντο στο 39′. Ο μέτριος σε ρόστερ Άρης εκμεταλλεύθηκε τα 4 φάουλ νωρίς του Μιλουτίνοφ που ανέδειξε και το πρόβλημα βάθους των ερυθρολεύκων στο σέντερ και την φροντ λάιν. Πάνω απ όλα όμως φάνηκε κάτι που έχουμε επισημάνει, το πρόβλημα στην ατομική περιφερειακή άμυνα. 5/5τρ. μέσα σε 7′ είχε ο Λάκι Τζόουνς στο β’ μέρος θυμίζοντας Ρέτζι Μίλερ! Αν έχεις τέτοια συμπεριφορά με Ντε Κολό και Ροντρίγκεζ στην Μόσχα δεν γλιτώνεις την 100άρα. Ο Ολυμπιακός στο β’ μέρος είχε σκοράρει σχεδόν ένα πόντο ανά λεπτό καθώς είχε 18π. σε 16′ και έτσι κινδύνεψε ακόμα και με μεγάλο κάζο και έχει θέματα να λύσει. Για μια ακόμα φορά είχε πρόβλημα στο μακρινό σουτ με μόλις 4/22τρ., ενώ έπαιξε λίγο ο Τίμα που δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό. Ο Άρης με τον χαμηλό πήχη φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις και τον κόσμο του επειδή πάλεψε και έδειξε ότι προσπαθεί και κάνει και δουλειά ο Αγγέλου στον πάγκο.

Για τον Προμηθέα αφιερώσαμε ειδικό άρθρο καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής της αγωνιστικής. Η ΑΕΚ ήταν η χαμένη έχοντας ήδη δύο ήττες εκτός έδρας. Μπορεί να μην είναι έκπληξη η ήττα στην Πάτρα αλλά όταν έχεις ενισχυθεί για να μπεις-όπως λες-σφήνα στους μεγάλους, δεν μπορείς να χάνεις με 10π. στην Πάτρα. Για μια ακόμα φορά η ομάδα εκτός έδρας είχε πρόβλημα στο σκορ και μην ξεχνάμε ότι και στην Κρήτη με τον ουραγό ΑΓΟΡ δυσκολεύθηκε. Και φυσικά έχει μια καθαρή ήττα στο Περιστέρι άσχετα αν έγινε θρίλερ καθώς έχανε με 20π.! Συνεπώς προβληματίζει και είναι μπερδεμένη και απλά δεν έχει γκρίνια επειδή κερδίζει στην Ευρώπη. Αλλά ο πήχης είναι ψηλά φέτος.

Ο ΠΑΟ αν και ερχόταν από το κάζο με την Ζαλγκίρις και ο κόσμος περίμενε να ξεσπάσει με την ουραγό ομάδα του ΑΓΟΡ, ήταν τελικά κακός και κέρδισε με άσχημη εμφάνιση και ας πήγε στους 30π. στο 29′. Πάλι δεν έιχε τρίποντο όμως (5/14) και το μόνο θετικό ήταν το 12λεπτο του Καλαϊτζάκη και η επιστροφή του Λοτζέσκι με 16π. Ο ΑΓΟΡ δεν είναι τόσο κακός όσο δείχνει και περιμένει τους νέους του παίκτες τους ξένους.

Η αγωνιστική είχε την είσοδο των νέων που αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις και αυξάνουν την δυναμική του πρωταθλήματος. Ο Χολαργός αν και πάλι δεν είχε τρίποντο κέρδισε τον ΠΑΟΚ καθαρά έχοντας και 13π. διαφορά και δείχνοντας ότι μπορεί πλέι οφ αφού παίζει και άμυνα. Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ που ήταν ματς με πρέπει, αλλά ενώ έχει βάθος φέτος κάτι ακόμα δεν πάει καλά και οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία σε αυτό το επίπεδο για την εικόνα. Και ενώ έχει χάσει και στην Ευρώπη όλα τα ματς έχει προβληματισμό μεγάλο.

Η μεγάλη έκπληξη όχι τυχαία όμως είναι το Περιστέρι. Στην Χαλκίδα με την φιλόδοξη Κύμη που στην περασμένη της εμφάνιση στο γήπεδό της έχασε με τρίποντο στο τέλος από τον Ολυμπιακό (!),το Περιστέρι θύμισε τις παλιές καλές εποχές και ισοπέδωσε την ομάδα της Εύβοιας με 30π. από την αρχή. Έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ με υπογραφή Πεδουλάκη για 40′! Και ανάγκασε τους νησιώτες να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο τους καθώς τέτοια ζημιά δεν είχαν πάθει ποτέ. Το Περιστέρι έχει 4/4 και μάλιστα σε παιχνίδια που μόνο το ένα περίμενε να πάρει και με μπασκετάρα με τρομερή άμυνα και λαβράκια ξένους που βρήκε ο Άρτζι.Και πλέον καθαρά στόχος είναι τα πλέι οφ και η εξάδα.

Ο Ήφαιστος Λήμνου είναι νεοφώτιστος, γεμίζει το γήπεδο, παίζει καλά και θέλει να γίνει ο νέος Κολοσσός! Τον οποίο κέρδισε άνετα έχοντας και 15π. αν και χαλάρωσε στο τέλος. Η ομάδα έχει καλό προπονητή (Μανωλόπουλο), λεφτά, υγεία και ο Κολοσσός θα παλέψει με καλό προπονητή (Βετούλα) να σωθεί καθώς δεν έχει βάλει χρήματα και έχει πέσει το επίπεδό του. Το Λαύριο για πρώτη φορά έπαιξε καλά και χωρίς Χαραλαμπόπουλο και διέλυσε τον Πανιώνιο που προβληματίζει εκτός έδρας που δεν έχει χαρακτήρα και τα παρατά και μέχρι τώρα δείχνει η χειρότερη ομάδα της λίγκας.