Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τα νέα δεδομένα του ΠΑΟ

Πόσοι αλήθεια περίμεναν να περάσει μαρς ο Παναθηναϊκός από το Κάουνας; Εγώ όχι. Σαφώς όμως περίμενα καθώς τα έχουμε πει εδώ,ότι ο Παναθηναϊκός πλέον έχει καλό ρόστερ,ρόστερ δεκάδας. Και ας έχει αδυναμίες. Όλοι έχουν. Αλλά πλέον έχει ένα κορμό με πάικτες πρωτοκλασάτους όπως οι Μπέικον-Ουίλιαμς που δεν είχε τα περασμένα χρόνια. Αν αξιοποιήσει αυτό το ρόστερ μπορεί στο τέλος να ..αχνοφαίνονται και πλέι οφς. Αν ο Ράντονιτς κοουτσάρει όπως μέχρι πριν λίγο καιρό θα υπάρχει πρόβλημα. Απλά πράματα. Καθώς ο παικταράς Μπέικον κάνει την διαφορά και απελευθερώνει και το παιχνίδι του Ουίλιαμς που κάνει ..παπάδες από όταν ήρθε.

 

Το τρομερό και φοβερό έιναι ότι δεν τον ήθελε ο Ράντονιτς και συνολικά μάλλον η τεχνική ηγεσία! Που τελικά σώθηκαν από τον Μπέικον!Οπως και να έχει ο ΠΑΟ τρέχει ένα καλό σερι με 4 νίκες στα 5 τελευταία με βατό πάντως πρόγραμμα. Γιατί η Ζάλγκιρις δεν είναι και κανένα μεγαθήριο αν και έχει εξαιρετική πορεία και ήταν αήττητη μέχρι χτες με παθητικό 70π μ.ο με καλούς μάλιστα αντιπαλους.Ο ΠΑΟ σκοράρισε 11π παραπάνω και έτσι ήταν λογικό να κερδίσει αν και αγχώθηκε αλλά ανατρέπονται εύκολα πια διαφορές. Δεν έκανε κάτι λάθος εκέι ο Ράντονιτς που κοουτσάρισε μετά απο καιρό σωστά,αποφέυγοντας ..άσφαιρα σχήματα που έφερναν μπλακ άουτ!

 

Πλέον ο Παναθηναϊκός ατενίζει το μέλλον με άλλο αέρα βλέποντας ότι υπάρχει φως. Τα τέσσερα ματς που έχει κυκλώσει μέχρι τις γιορτές(5/1)είναι με Μιλάνο και Ολυμπιακό μέσακαι στο Μόναχο και την Βαλένθια. Και βασικά αρχικά τους πληγωμένους και άρα πιο επικίνδυνους ιταλούς την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ που έρχονται από 7 συνεχόμενες ήττες και ουραγοί! Αλλά είναι πάντα μια ακριβή ομάδα. Υπάρχουν και οι αναμετρήσεις στα επόμενα έξι ματς έως 5/1 ,σε Βαρκελώνη και Τουρκία(Εφές)που όμως δεν περιμένει κάτι.Αν κάνει 4/4 ή και 3/4 θα υπάρχει ελπίδα και για πλέι οφς. Βασικά όμως ο Παναθηναϊκός κάνει πλεον restart και ζεσταίνει και τον κόσμο του και πηρε και ψυχολογία για το ντέρμπι της Δευτέρας στο ΣΕΦ με Ολυμπιακό για την Α 1. Που βασικά δεν θα έχει πίεση πια και να χάσει.

 

Ο ΠΑΟ ήταν εξαιρετικός στο Καουνας με εξαιρεση ένα τετράλεπτοπου έμεινε άσφαιρος στην 3η περίοδο που έκανε και 5 λάθη και από 28-47 η Ζάλγκιρις και 36-54 το έκανε ντέρμπι με 56-60. Εκεί όμωςδεν ήρθε κατηφόρα σε μια τόσο δύσκολη έδρα με 15000 κόσμο,καθώς η κλάση Ουίλιαμς(σκοράρισε μόνος μαζί με ένα καλάθι Γουόλτερς στην 3η περ!)και του Μπέικον όχι μόνο κράτησαν τους πράσινους αλλά τους έδωσαν και μια άνετη στο τέλος νίκη . Η άμυνα λειτούργησε σωστά(8/30τρ ηΖάλγκιρις)καθώς έκλεισε τους χώρους και οδήγησε σε κακές επιθέσεις την Λιθουανική ομάδα που παίζει με ψηλά και όχι ευέλικτα σχήματα. Και έτσι δεν αξιοποίησε τα πολλα(14)επιθετικά ριμπάουντ.Ο ΠΑΟ έκανε μόλις 8 λάθη και ήταν διαβασμένος στην επίθεση με ηρεμία και συγκέντρωση και για δέυτερο συνεχόμενα ματς μπήκε με καλή ψυχολογία και έβαλε τους άλλους να κυνηγούν από +10 δικό του. Μάλιστα είχε μόλις 6/16τρ δείχνοντας έτσι ότι έπαιξε σωστό μπάσκετ.

 

Τρομεροί Ουίλιαμς-Μπέικον κατά σειρά. Πολυεργαλείο και ειδικά στην άμυνα ο Πονίτκα.Σωστό κλειστό ροτέισον με 9 παίκτες καθώς λείπει και ο Γκριγκόνις από Ράντονιτς. Που σωστά δεν έβαλε πάνω από 7-8′ μαζί Λι-Γουόλτερς καθώς είχαν ψηλά σχήματα οι Λιθουανοί. Εξαιρετικός ο Γουόλτερς και με μια κρίσιμη τάπαστην αντεπίθεση της Ζάλγκιρις. Ο Λι αυτή την φορά ώριμος χωρίς κατάχρηση του σουτ. Ο Παπαγιαννης πήρε 13ριμπ και έιχε και 3ασίστ αν και άτσαλος στο σκοράρισμα(6π). Βοήθησαν στην άμυνα οι δύο Καλαιτζάκηδες και λόγω θέσης ο Γιώργος πήρε σωστά 15′. Και ο Γκουντάιτις αυτή την φορά δεν είχε σοβαρό θέμα στην άμυνα αλλά τον βοήθησαν και τα βαριά σχήματα της Ζάλγκιρις.