Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το πρώτο τίτλο της χρονιάς και το Super Cup

 

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και που του έλλειπε γενικώς. Τον τίτλο του Σούπερ Καπ που δεν λέει και πολλά, αλλά επειδή ήταν παιχνίδι ντέρμπι “αιωνίων” έχει σημασία και έτσι η νίκη του Ολυμπιακού εύκολα και φέτος σημαίνει πολλά.

Καταρχάς ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο. Και έκανε περίπατο ίσως και λίγο απρόσμενα μιας και ο Παναθηναϊκός δεν έχει μειώσει και πολύ ακόμα την ψαλίδα και ας έχει δικαιολογία ότι είναι μια νέα ομάδα και δεν είχε τον βασικό ποιντ Ουόλτερς που όμως δεν δικαιολογεί την τραγική του εικόνα.

Ο ΠΑΟ έχω πει δεν έχει παίκτη ηγέτη, οι νέοι του Γκριγκόνις-Πονίτκα δεν έχουν μπει ακόμα λόγω Ευρωμπάσκετ στο κλίμα της νέας τους ομάδας, αλλά και έχει πρόβλημα στο μακρινό σουτ και κατ επέκταση για το σύγχρονο μπάσκετ και στο σκοράρισμα. Με όλα αυτά φαίνεται και εμένα προσωπικά αυτή είναι η γνώμη μου, ότι δεν δουλεύει σωστά ο Ράντονιτς. Επίσης η “τρύπα” στο “4” είναι τεράστια με τον ασταθή και σοφτ Ουίλιαμς και καθώς είναι φανερό ότι δεν υπολογίζονται για το ροτέισον οι νεαροί Έλληνες Χουγκάζ και Μαντζούκας που ειδικά ο πρώτος όμως είναι έτοιμος έχοντας κάνει και το… αγροτικό του. Αφού λοιπόν δεν προωθούνται υπάρχει τεράστιο κενό στην θέση. Επίσης ο Λι φάνηκε ότι δεν είναι κανένας παικταράς αλλά ένας συμπληρωματικός παίκτης ειδάλλως θα είχε μείνει πχ στην Μονακό.

Ο Ολυμπιακός με τους αυτοματισμούς του και τον κορμό του είναι έτοιμος και ίδιος και πολύ πιο ενισχυμένος στην φροντ λάιν. Σημερα κέρδισε από τους ψηλούς του.

Παρά το κακό ξεκίνημα με το 9-2 του ΠΑΟ με τον Ουίλιαμς, με υπομονή και ένα 2-16 και τον Μπολομπόι να κερδίζει στην μαχη των αιθέρων τον Γκουντάιτις πήγε από -7 και στο +8. Ο ΠΑΟ με την άμυνα κάπως ισορρόπησε αλλά χωρίς μακρινό σουτ ο Ολυμπιακός με ένα 10-2 στο ξεκίνημα του β’ μέρους καθάρισε το ματς μιας και οι πράσινοι αγκομάχησαν να φτάσουν στους 50π με κάκιστο και άναρχο μπασκετ.

Ο Παπαγιάννης εκτέθηκε από τον τρομερό και δημουργικά Φαλ (5ασ) που άνοιξε την ψαλίδα στην 3η περίοδο και τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι. Με πρώτο σκορερ τον Λι δεν πας πουθενά να το πούμε λαικά και με Μποχωρίδη, Καλαϊτζακηδες υπάρχει τεράστια διαφορά κλασης με τους πολύ πιο μπαρατουκαπνισμένους αντίστοιχους παγκίτες “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν εξαρτάται τόσο φέτος από το τρίποντο (είχε 7/29 και ο ΠΑΟ που λέγαμε το θέμα του μόλις 7/26) ή τον Σλούκα που έμεινε στους 2π καθώς έχει 4 παίκτες πρώτης γραμμής στην φροντ λάιν πλέον! Ο Κέιναν έβαλε τα 2 τρ συνεχόμενα στο -7 και είχε τον ρόλο του αν και δεν είναι τόσο επιδραστικός όσο ο Ντόρσεϊ. Γενικά κάκιστο μπάσκετ και χάλια ατμόσφαιρα με μισοάδειο ένα μικρό γήπεδο.