Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον Παναθηναϊκό και τα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν

Ο Παναθηναϊκός πράγματι έχει μπει… κουτσά στραβά σε ένα θετικό μομέντουμ με αφορμή τις 3 συνεχόμενες νίκες στο ΟΑΚΑ και 3 στα 4 τελευτάια παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα (υπάρχει και η 30αα στην Φενέρ που ενόχλησε η συντριβή και εικόνα και όχι η ήττα που ήταν αναμενόμενη). 

Οι πράσινοι για πρώτη φορά έχοντας άνεση στο σκορ με τον Μπέικον που φέρνει αλλο αέρα δείχνουν ότι υπάρχουν δυνατότητες αρκεί και ο προπονητής να κοουτσάρει ανάλογα με το ρόστερ. Ο Ράντονιτς δεν έχει ικανοποιήσει, άλλες εποχές θα είχε φύγει ήδη… νύχτα με ήττα στον Άρη και 30αρες στην Ευρωλίγκα, αλλά έχει… σωθεί από τον Μπέικον που δεν ήθελε. Πλέον έχει την ευκαιρία του να βγάλει την χρονιά με άνεση και να εδραιωθεί αν αξιοποιήσει το σχετικά καλό ρόστερ πια και σίγουρα καλύτερο από περασμένες χρονιές.

Η εικόνα του ΠΑΟ όμως στο ΟΑΚΑ που έχει και τον κόσμο του δεν αρκεί καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ερυθρός Αστέρας να κοιτάζει μόνο τα παιχνίδια στην έδρα του. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα κλίμα αισοδοξίας για πρώτη φορά στηριζόμενο σε θεμελιώδη μεγέθη. Όμως όλα θα κριθούν στα παιχνίδια στο Κάουνας και στο ΣΕΦ. Παιχνίδια που φυσικά μπορεί να χάσει ο ΠΑΟ αλλά σημασία έχει πως θα παίξει σε αυτή την περίπτωση και πως θα τα χάσει αν τα χάσει. Συνεπώς η εικόνα.

Στο Κάουνας θα παιχθεί το μέλλον του που λέμε στην Ευρωλίγκα. Έχοντας το διπλό στο Βελιγράδι με τον προβληματικό στην αρχή Αστέρα (που άλλαξε μετέπειτα προπονητή), αν κερδίσει και στο Κάουνας την φορμαρισμένη και αήττητη στην Ζαλγκίριους Αρίνα των 15000 θεατών Ζάλγκιρις αλλάζει σελίδα. Καθώς στην ουσία βάσει προγράμματος και πραγματικών δυνατοτήτων δεν είναι μακρυά από τα αναμενόμενα. Αλλά αν θέλει να κινηθεί κοντά στην δεκάδα και να έχει και απλές έστω βλέψεις για πλέι οφς αλλά βασικά να είναι ανταγωνιστικός πρέπει να παίρνει τέτοια ματς. Συνεπώς στο Κάουνας θα φανεί αν πράγματι ο Παναθηναϊκός είναι σε ανοδική πορεία πραγματική ή απλά με την βοήθεια του ΟΑΚΑ έκανε ένα μικρό σερί νικών.

Το ματς δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι σε μια πολύ δουλεμένη και όχι ακριβή ομάδα,που όμωςείναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και παίζει με διάθεση και πάθος και με ψηλά σχήματα.Και γυρίζει παιχνίδια μην ξεχνάμε με αποκορύφωμα και την νίκη από -20 (!)με την Άλμπα αλλά και στην περασμένη εβδομάδα στην Βαλένθια από -10! Παρεμπιπτόντως στην έδρα της έχει κερδίσει τις δύο ιταλικές ομάδες και την Μπαρτσελόνα(!) και δέχεται μόλις 70π μ.ο Και πάει για πλέι οφς φυσικά με τέτοια πορεία του ο Παναθηναϊκός θα δείξει με την εμφανισή του στο Κάουνας αν πράγματι έχει αλλάξει …τσιπάκι .

Ανάλογα στην συνέχεια είναι το ντέρμπι της Α 1 στο ΣΕΦ που έχει και βαθμολογική σημασία αν θέλει πλεονέκτημα έδραςγια τα πλέι οφς. Εκτός αυτού το ματς της Δευτέρας είναι και κριτήριο αν έκλεισε και πόσο η ψαλίδα με τους ερυθρόλευκους που μετράνε ένα μεγάλο σερί νικών και κυριαρχίας και ήδη πήραν με άνεση (67-52)το Σούπερ Καπ και έχουν γίνει το αφεντικό. Αν ο ΠΑΟ παλέψει μέχρι τέλους στο ΣΕΦ ,πόσο δε μάλλον αν κερδίσει,το κλίμα θα αλλάξει άρδην. Μια άνετη ήττα όμως θα διατηρήσει το μεγάλο προβάδισμα Ολυμπιακού και θα φέρει γκρίνια και νέα πίεση και για Ράντονιτς και για όλους στο πράσινο στρατόπεδο.