Η χρονιά στην ΑΕΚ ξεκίνησε με τον πήχη ψηλά. Και με όραμα για μια μεγάλη πορεία όπως η περσινή. Η αλήθεια όμως είναι ότι κακά τα ψέματα όλοι ξέρουν καλά και στην ίδια την ΑΕΚ ότι πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ ευτύχησαν που δεν υπήρχαν μεγάλες ομάδες ή όσες υπήρχαν βρέθηκαν σε κακή κατάσταση, ενώ η Ένωση είχε ένα άστρο να την οδηγεί παίρνοντας προκρίσεις με ανατροπές και σουτ στο τέλος. Και φυσικά στο κύπελλο το πήρε παλικαρίσια νικώντας τον ΠΑΟ στο κοινό ΟΑΚΑ αλλά και τον Ολυμπιακό στο τελικό. Σαφώς οι γνώστες του μπάσκετ από την αρχή επιμένουν ότι η ΑΕΚ είναι απίθανο να κάνει πάλι τα ίδια, παρά το ότι ανέβηκε ο πήχης φέρνοντας τον Λούκα Μπάνκι στον πάγκο και ανεβάζοντας λίγο το μπάτζετ για να κοιτάξει περισσότερο ή και να απειλήσει το δίδυμο των “αιωνίων“.

Η αλήθεια είναι ότι στην ΑΕΚ θα πρέπει να προβληματιστούν. Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ έδειξε ότι η ομάδα δεν παίζει ούτε στο 70% της αξίας της και ειδικά εκτός έδρας. Κάποιοι ξένοι δεν έχουν αποδώσει και ήταν μέτριες επιλογές για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο Μπάνκι αν και καλός τεχνικός δεν έχει σκληρύνει την ομάδα του καθώς είναι σε δεύτερο ρόλο οι Έλληνες παίκτες. Η ΑΕΚ έχει μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή της και εκτός αγχομαχά να κερδίσει τον ουραγό χωρίς νίκη ΑΓΟΡ και έχασε στο Περιστέρι που ήταν στο -20 στο ημίχρονο. Στο ντέρμπι τετράδας στην Πάτρα με τον Προμηθέα έχασε εύκολα με 10π. στο τέλος από +7. Τα νεκρά διαστήματα όταν έχεις μπάτζετ 2εκ., δηλαδή διπλάσια και τριπλάσια χρήματα από τους αντιπάλους σου δεν δικαιολογούνται. Συνεπώς και ο Μπάνκι σαφώς επειδή είναι όνομα και ξένος δεν κινδυνεύει αλλά γκρίνια είναι γκρίνια…

Η ήττα στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Η ΑΕΚ δεν παίζει καλά, προβληματίζει και ήδη απέτυχε στον βασικό της στόχο να πάει στον τελικό του κυπέλλου και πάλι εκτός αν έπεφτε με μειονέκτημα σε ΠΑΟ ή Ολυμπιακό. Με μειονέκτημα όμως με τον ΠΑΟΚ, όταν έχει τριπλάσιο μπάτζετ δεν επιτρέπεται να αποκλειστείς ή απλά είσαι αποτυχημένος όπως λέμε και ας είναι ντέρμπι το ματς. Η ΑΕΚ ήδη σαν κυπελλούχος μάλιστα απώλεσε τον βασικό της στόχο και η πορεία στην Ευρώπη είναι μονόδρομος.Το θέμα είναι να παίξει και σωστό μπάσκετ και σύμφωνα με την αξία της. Τα νεκρά διαστήματα δεν επιτρέπονται με αντιπάλους μικρότερους σε αξία από σένα. Με τον ΠΑΟΚ έφαγε ένα 12-0 στην αρχή και όταν πέρασε μπροστά με 7 κόλλησε στην τρίτη περίοδο και δέχθηκε ένα καταστροφικό 21-5! Συνεπώς δύο πολύ μεγάλα μπλακ άουτ για την ΑΕΚ στην Πυλαία και συνέχεια άλλων όπως στο Ντιζόν. Οι εκρήξεις στην συνέχεια δεν επαρκούν πάντα και η Ένωση μπαίνει μάλλον σε μια εσωστρέφεια μέχρι νεωτέρας.