Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το αποτέλεσμα του ντέρμπι

Νωρίς για τέτοια παιχνίδια,πολύ νωρίς. Αν και κρίνοταν μισός τίτλος με την έννοια του πλεονεκτήματος έδρας για τα πλέι οφς δια της πρώτης θέσεως που με τον συνδυασμό και της ήττας του ΠΑΟ στον Άρη,έχει καπαρώσει πλέον ο Ολυμπιακός. Με την λογική αυτή ο Ολυμπιακός είναι χαρούμενος γιατί τέτοια εποχή πέρσι(22/11)από +14 και φαβορί για…20αρες σύμφωνα με τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα,έπεσε θύμα ανατροπής με το 76-81. Φέτος κέρδισε και σχεδόν καθάρισε αν και η διαφορά είναι μικρή και έχει και το ΟΑΚΑ ,αρκεί να μην σκοντάψει κάπου. Επίσης διατήρησε την κυριαρχία του και έχει πλέον 9/9 συνεχόμενα αλλά όχι τόσο εύκολα και δεν λέει κάτι αυτό για την συνέχεια. Στον αντίποδα βέβαια η εμφάνιση δεν ήταν καθόλου καλή και δείχνει να είναι σε κάμψη και να χρειάζεται κάτι να αλλάξει . Αν όχι σε παίκτη,σίγουρα στο βάθος του γιατί πήρε ελάχιστα από τους παγκίτες και δη την περίφημη φροντ λάιν.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι χαρούμενος γιατί επέστρεψε! Λογίζεται πλέον σαν καλός Παναθηναϊκός και άκρως ανταγωνιστικός και δίνει την αίσθηση ότι η περίοδος απόλυτης και άνετης κυριαρχίας του Ολυμπιακού τελέιωσε. Ο ΠΑΟ έχει πλέον ένα πρωτοκλασάτο ρόστερ στους πρώτους 6-7 παίκτες και κάνει restart . Οι εμφανίσεις και 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα αποδείχθηκε και στο Κάουνας και στο ΣΕΦ ότι δεν ήταν τυχαίες. Ο Ράντονιτς έκλεισε το ροτέισον αναγκαστικά καθώς οι Έλληνες πλην Παπαγιάννη βέβαια δεν είναι για πολλά πολλά. Κοουτσάρει σωστά πια και με την απόκτηση του Μπέικον που δεν ήθελε(!)ο ΠΑΟ έγινε άλλη ομάδα καθώς έχει και το απρόβλεπτο και ένα παικταρά που σκοράρει 20π χωρίς να είναι και σούπερ. Ξεκάθαρες κουβέντες. Χωρίς Μπέικον ο ΠΑΟ δεν θα πέρναγε τους 60π. Και θα έιχε χάσει εύκολα. Συνεπώς έιναι χαρούμενος ο Παναθηναϊκός υπό την λογική αυτή αν και είχε μια ευκαιρία για ένα καλό διπλό. Ομως η ψυχολογία του έφτιαξε,ο Ράντονιτς ηρέμησε και ο κόσμος ζεστάθηκε.

Ο Μπαρτζώκας είπε κάτι πολύ σωστό. Οσοι μιλάνεγια 20αρες σε τέτοια παιχνίδια που είναι ντέρμπι ακόμα και στο τάβλι ή αν φορέσουμε εμείς τις φανέλες,κακό κάνουν στους ερυθρόλευκους παρά καλό.Συμφωνώ απόλυτα. Είδα λίγο παγωμένα χαμόγελα από πολλούς Ολυμπιακούς.Μάλλον έχουν υποτιμήσει τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό πολύ κακώς βέβαια. Αγωνιστικά ήταν ένα πολύ νευρικό και κακό ποιοτικά παιχνίδι,αλλά ήταν ντέρμπι από παλιά με σασπένς και θρίλερ.Στα σημεία κέρδισε δίκαια ο Ολυμπιακός που ήταν καλύτερος στην τελική ευθεία. Εκεί που πήγε να αυτοκτονήσει ο γηπεδούχος με τον Σλούκα να χάνει την μπάλα στο κέντρο(!)από τον Λι στο 65-61 στα 20” και τον Πίτερς μετά να χάνει μια βολή! Λίγο έλλεψε ο Μπέικον που μαζί με τον Λι έκαναν πάλι παιχνιδάρα στο ΣΕΦ όπως πέρσι στα πλέι οφ με την Μονακό,να αφήσουν ξερό το Φάληρο…Ο Μπέικον που στο ημίχρονο κρατησε μόνος τον ΠΑΟ καθώς ο Ουίλιαμς έμεινε άσφαιρος(0/5σ!),χάθηκε 19′(!)άποντος αλλά απασχολούσε όλο τον Ολυμπιακό και σκοράρισε 7π στο τελευτάιο λεπτό και παραλίγο και το τρίποντο της νίκης! Τρομερός! Ασύλληπτος. Πως δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός έχω απορία.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν εκμεταλλεύθηκε το βάθος του και άρα στο έπακρο την ενέργεια. Δεν έτρεξε πολύ ειδικά στο ημίχρονο,έχει ένα βαρύ και ασήκωτο 2-17 σε 6′(!)μετά το +10(24-14) ,έπαιξε κατά διαστήματα καλή άμυνα,αλλά δεν ήταν καλός. Ο Κάνααν δεν ήταν κακός με 8π καθώς του πήγαινε το ματς αλλά τι σχέση έχει με τον Ντόρσεί; Ο Γουόκαπ και ο Λι στην 3η περίοδο κράτησαν αντίστοιχα τις δύο ομάδες όταν αλληλοεξουδετερώθηκαν τα μεγάλα… όπλα. Ο Σλούκας είχε ένα μεγάλο τρίποντο για το 60-56 αλλά ήταν μέτριος. Ο Ολυμπιακός με 7/26τρ έδειξε ότι εχει θέμα αν δεν τρέξει και καθώς χωρίς Ντόρσει δεν έχει το αλέγκρο παιχνίδι και με τον Κάνααν ήταν κοντός και τον σημάδευαν στις αλλαγές. Ασύλληπτος Βεζένκοφ και αμυντικά (4κλ!). Τρομερός Φαλ που έχει πάρει την ταυτότητα Παπαγιάννη στο Φάληρο και με το γκολ φάουλ καθάρισε το ματς. Τίποτα απολύτως Μπολομπόι -Πίτερς και υπάρχει θέμα καθώς αναγκαστικά λόγω ορίου ήταν εκτός και ο Μπλακ. Ο Παπανικολάου άσφαιρος(0/4σ)και όταν ήταν και ο Γουόκαπ στο σετ μπάσκετ κόλλαγε ο Ολυμπιακός. και ήταν προβλέψιμος. Ο Λαρεντζάκης έπαιξε λίγο (7′)αν και δεν φάνηκε στην μέρα του. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι και η κακή απόδοση φέτος του Μακίσικ(2π σε 15′) που δενέχει συγκεκριμενο ρόλο. Επίσης και με αυτόν μεσα στατικός ο Ολυμπιακός στο σετ παιχνίδι

Στον ΠΑΟ σούταραν πολύ (7/28τρ)από μακρυάσε σχέση με το Κάουνας πχ(6/16τρ)και είχαν πολλα(17 έναντι 10)λάθη. Ομως Λι στην 3η και Γουόλτερς στην4η περίοδο διάβαζαν καλα τις αλλαγές στην άμυνα του Ολυμπιακού και σκοράρισαν. Αν είχε υποφερτό τον σοφτ (αυτό είναι και το προβλημά του)Ουίλιαμς(4π σε 32′)ίσως είχε κερδίσει. Ο Παπαγιάννης μπροστά δεν ήταν κακός(11π)καθώς έβαλε καιτρίποντο,αλλά έχασε κρίσιμες μάχες από τον Φαλ. Πάντως ο ΠΑΟ πήρε τα ριμπάουντς(31-40). Το κλειδί ίσως είναι στο δεύτερο ημίχρονο οι πόντοι Ολυμπιακού στο τρανζίσιον καθώς είχε 24π(έναντι 8)από λάθη και10 στο φαστ μπρέικ. Λίγες φάσεις,αλλά καθοριστικές. Ο ΠΑΟ δεν πήρε τίποτα από Γκουντάιτις και οι Έλληνες παίκτες(πλην Παπαγιάννη )είχαν ελάχιστη συμμετοχή και 0 πόντους! Αναμενόμενα όμως. Το 4αρι και το αθλητικό σέντερ που λέιπουν.