Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την νίκη του ΠΑΟ με την Βίρτους

Είναι από τα ματς που δεν ξέρω τι να γράψω. Ούτως ή άλλως ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, ένα θρίλερ που όποιος και να κερδιζε δίκαια θα κέρδιζε. Ο Παναθηναϊκός τελικά χαμογέλασε καθώς κακά τα ψέματα είχε μεγαλύτερη ανάγκη από τους μπολονέζους το ροζ φύλλο. Και το πήρε όχι γιατί έπαιξε καλά αλλά γιατί έχει πλέον ταλέντο και ικανότητες. 

Και σε αυτό πρέπει να σταθούμε σε ένα ματς που κλασικά άρχισε πάλι άσχημα ακόμα και εντός έδρας κυνηγώντας διαφορές σημαντικές. Με την Μονακό με -18, με την Παρτίζαν με -18 και χτες με -12 (17-29).Κάτι φταίει γι αυτό ,ε; Τελικά στο ΟΑΚΑ που μεταμορφώνεται και καθώς έχει ρόστερ πλέον,έχει κάνει τα ματς ντέρμπι και συνηθως τα χάνει Τώρα το πήρε και έφτιαξε την ψυχολογία του που θα φτιάξει για τα καλά και όλοι θα πάρουν πίστωση χρόνου εφόσον κερδίσει παλι στο ΟΑΚΑ αύριο την Βιλερμπάν. Και εν όψει του πρώτου “Κλάσικο” για την Α1 στο ΣΕΦ στις 5/12 που σημάινει πολλά. Ο Παναθηναϊκός (χωρίς Γκριγκόνις)βρήκε ρυθμό από την επίθεση με ατομικές φάσεις βασικά.

Ο Γουόλτερς είναι αυτός που του έδωσε πολλες λύσεις και ο Ουίλιαμς ανέλαβε το σκοράρισμα. Ο Ράντονιτς έκανε και ένα καλό ,να έχει και τους δύο πόιντ γκαρντ μαζί για αρκετή ώρα. Οταν έβγαινε ο Γουόλτερς χάλαγε το παιχνίδι του ΠΑΟ και ας ήταν καλός χτες ο Λι που όμως δενείναι σκόρερ και ούτε κλασικός πλέι μέικερ. Όλα αυτά σε ένα ανορθόδοξο παιχνίδι που ξαφνικά ο Ράντονιτς θυμόταν παικτες ξεχασμένους όπως ο Γ.Καλαιτζάκης που άρχισε το ματς(!)και χάλαγε η χημεία(ενώ στο 5’έβαλε τον επίσης ξεχασμένο και λογικά Μποχωρίδη).

Στην 3η περίοδο ξέχασε όλο το χρόνο εκτός τον Μπέικον που δεν είναι πάικτης για να κάθεται στο πάγκο τόση ώρα ακόμα και αν δεν ειναι καλός. Ο Παπαγιάννης πήρε μόλις 2(!)επιθέσεις καθώς δεν υπήρχαν συστήματα.Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟ με το μεγάλο παιχνίδι του Ουίλιαμς,τα 13/29τρ και τγν κούραση της Βίρτους που δεν ειχε και τον σημαντικό γι αυτήν Σεγκέλια και έπαιξε με 10 παίκτες ,έβγαλε κούραση. Και αν και έπαιρνε διαφορές(+12 στην αρχή και 55-62 μετά),έπαθε καθιζηση με ένα 19-7 στα 4 τελευταίαλεπτά της 3ης περιόδου. Ο ΠΑΟ πήγε στο 69-62 με εικόνα νικητή αλλα κόλλησε στην επίθεση με το μπερδεμένο ροτέισον του Ράντονιτς και ενώ ήταν ιδανικές οι συνθήκες σκοραρισε μόλις 9π στην 4η περίοδο και βρεθηκε και πίσω με 74-76!

Τελικά όλα κρίθηκαν στην …ρουλέτα στο φινάλε και της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Η Βίρτους μην ξεχνάμε έρχοταν από διπλά σε Μαδρίτη και Μιλάνο,αλλά δεν τρομάζει καθώς δεν έχει την υψηλή ποιότητα. Ο ΠΑΟ φάνηκε για να μην κουράζουμε ότι έχει καλό ρόστερ σε σχέση με πέρσι. Αλλά δεν δουλεύει για μένα σωστά και δεν έχει χημεία και σωστά σχήματα. Και δεν παίζει ανάλογα του ρόστερ. Το να πάιρνει νίκες χάρις στο ταλέντο και το ΟΑΚΑ αρκεί; Να αρχίζεις με 1/8δ στην έδρα σου και 5-12ριμπ κάτι λέει. Α και ο κόσμος έχει κουραστεί.Λίγος ο κόσμος στο ΟΑΚΑ (8000 πάνω κάτω).

Θετικό τα μόλις 7 λάθη,ενώ έφαγε 13/28τρ. Ουίλιαμς με 5τρ,Γουόλτερς και Λι οι κορυφαίοι. Δεν πήγε το ματς στοΜπέικον που όμως και έτσι είχε 14π. Μαχητικός ο Π.Καλαιτζάκης,κακός ο Παπαγιάννης που δεν πήρε και μπάλες,πάλεψε ο Γκουντάιτις έστω και αν παίζει μια ταχύτητα πιο κάτω. Μέτριος ο Πονίτκα. Στην ουσία και ο Ράντονιτς με 8 πάικτες έπαιξε,αλλά σωστά σε αυτό το ζήτημα.